Monday, August 10, 2020

:: Kasut Makan Tuan ::

Harapkan kasut, kasut makan tuan!..huuhhh!!..

Ehh, hahahaa..tiberrrr!!!..

Kasut makan tuan nie rasanye semua orang pernah kene..especially kasut baru..macam kasut yg open memang jarang2 la nak sakit kaki..sakit2 la tapi x sebanyak sakit kalau pakai kasut tertutup nie..
Ini walaupun kasut tertutup tapi bila pakai kaki xsakit..masa memula pakai kasut nie, hasben kite selalu tanye, “sakitkan pakai kasut nie..sakitkan”..bila jawab xsakit dia xpuas hati..dah tuh memang xsakit xkan nak cakap sakit pulak..sebab dia kate docmart kalau memula pakai kaki melecet..kalau pakai boot mungkin la..ini pattern cenggini mungkin la xsakit..sedap pakai..lagi sedap kalau dapat tapakkan muka orang2 yang suka carik pasal dengan kite..😏

Skang nie xmampu dah nak pakai stiletto macam dulu2..kite prefer pakai wedges, flat shoes or sneakers..faktor umur gamaknye..umur lagik, padahal sakit kaki/pinggang..ngeh3..pastu nak mengejar anak lagi..xsesuai kut nak pakai stiletto..kite masih akan pakai kasut tinggi2 tapi jenis wedges la..wedges pun jenis tapak yang flat..flat shoes kite kan end up mesti akan makan tuan..selagi kasut tuh keras dan tidak mengembang, selagi tuh la kaki akan sakit or melecet..sakit oiiii..

So ape kite buat, mudah saje ye para hadirin dan hadirat sekalian..kite cuma perlukan hair-dryer dan juga stokin bola..xkisah la stokin ape pun janji yang jenis tebal..nasib baik la laki hakak main bola dan bukannye kaki bangku..hey, tengok betis la..betis ber-muscle..wakakakakaka..haipppp!!..behave sya behave..kuikuikui..

Kite sarung stokin bola hasben kite, pastu sarung dekat kasut yang telah makan korang as tuan..biashe iye tuh!..bila dah sarung, korang tala la hair-dryer tuh kat keliling kasut..depan belakang kiri kanan..selama mana?..selama yang korang mampu..senang kan..lepas tuh insyaAllah dah xsakit..mungkin masih akan sakit tapi kurang la dari sebelum tuh..kalau sakit lagi, buat lagi cara2 tuh..mungkin ada yang dah tau cara2 xnak bagi “kasut makan tuan”, tapi kite saje je la share kut2 ada yang xtau ke kan..

Awal tahun nie kite duk ngecek hasben kite kasut skechers..haks..so lepas je hasben kite habis bengkel kat bentong, dia ajak naik genting pegi GPO, “kata nak carik kasut”..lepas hasben kite offer gitu, kite xcakap ape tapi kite bagi senyuman yang paling manis sekali..mihmihmih..dah sampai GPO, sebelum masuk kedai skechers, hasben kite masuk la kedai puma..sambil2 hasben kite mengusha ape yang nak dicarik, kite pun sambil2 lalu duk la tengok2 jugak..sekali mata kite terpandang sekali satu kasut nie..bila pakaiiiiii, makkkk aiiiiii selelsanye lahahaiiii..lembutttt..memang lembut la kalau kasut tuh jenis “softfoam” kan..kite tunjuk dekat hasben kite, “cantiknye domok..pakai pun selesa..pastu hasben kite cakap, “kate nak skechers”..terus, ehh ehh, aah aah la..keluar dari kedai puma, dah masuk kedai skechers kan, belek punye belek, halahhh xde pulak yang berkenan di hati..pattern yang biasa2 je..xde pattern yang boleh buat mata kite bersinar..agaknye mungkin hati nie dah terpaut pada kasut puma tadi gamaknye..hiks..

So kite pun cakap dengan hasben kite kalau nak yang puma tadi boleh ke?..hasben kite menolak?..ehh mana mungkin menolak..dia punye jawapan, “i okayh je”..kihkihkih..so patah balik ke kedai puma tadi..nasib baik ada size..so dapat la rembat satu..
Nie haaa kasut tuh..sumpah selesa sangat..dah la selesa, ringan pulak tuh..bila pakai melantun2 kaki..auwwww!!!!..wahahahhahaa..

So korang kalau ada kasut korang yang “makan tuan”, try la..kut2 menjadi ke kan..it works for me and hopefully it works for you, you, you and you..insyaAllah..

Nak cite pasal cara2 xnak bagi kasut sakit..terselit pulak sekali pasal kasut yang selesa itu..alah korang, bukannye mahal mana pun kasut yang selesa itu..harga mampu milik je..

3 comments:

  1. Sebelum dia makan tuan, kena gigit dulu bagi warning

    ReplyDelete
  2. Kasut ni boleh pengaruh mood kita kan, kalau teruk prestasi kasut tu, memang asik nak marah pun ada huhu

    ReplyDelete
  3. Sya
    kalau gigit tak jadi, cer pepak kasuit tu puas2 he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...