Monday, October 8, 2018

:: Coway Run 2018 ::

Semalam kite join event Coway dekat Maeps Serdang..sepatutnye niat di hati kite nak join King of Sungai Lembing run kat kuantan..since memang kite ade kat kuantan kan last saturday..masa tuh memang dah register-ed dah Coway..dah plan nak jual bib Coway dah pun plus dah ade buyer..sekali bile nak register event yang kat kuantan tuh, dah close sebab participant dah cukup..demmm..so xpe la kite just proceed dengan coway run je..

Sabtu malam kite bergerak dari kuantan..bergerak lambat plak tuh dalam pukul 9.30 malam kut..bobot la puncanye..family kite and sedara2 kite xbalik lagi dieorang stay sampai ahad..bobot xnak balik nak ikut nenek..adeh..so terpaksa la tunggu yang mana stay tuh bergerak pegi makan malam baru kiteorang boleh balik..konon berlakon la dengan bobot yang kite bergerak sekali dengan yang lain pegi makan..

Sampai rumah memang dah lewat la..dalam pukul 1.30pagi..tuk tek tuk tek, buat ape yang patut, 2.30pagi baru naik bilik..dekat pukul 3pagi baru boleh tido..pastu pukul 5pagi dah kene bangun..haiyoooo kadawalleeeeee..

Memang run esoknye tuh kite pancit ya amat2 la kan..dengan xcukup tido, dengan letih, dengan xmakan “dadah”..bukan dadah betul u’olls.. “dadah” yang kite maksudkan itu adalah power bar dan power drink..sebab kite skang nie tengah on diet so no sugar at all..kite just lapik perut dengan epal hijau pastu air kosong..pisang plak dah habis stock..badan rase berat gile masa berlari semalam..hurmmmm..

Route pun sebenarnye main peranan jugak..tapi semalam memang route xmenyebelahi kite yang xcukup tido dan xcukup rest nie..haramjadah betul route die..route die jenis yang ganas2 manja gitu..wakaakkakakaa..

Sampai je finishing line, carik ikhwan dengan ili, xcite banyak terus kite ajak gerak..cranky, moody betul kite lepas habis tuh..membebel je xsudah2..bile penat berlari bercampur dengan xcukup tido dan xcukup rest, memang teruk betul combination die..ili dah gelak2 dah..ikhwan pulak, “relax relax sis..bende boleh bawak bincang”..haahhaa..

Walaupun letih teruk, tetap habis jugak la..alhamdulillah..
Ini tracking untuk larian kite semalam..ikhwan baru je send..larian coway 10km ade chip time..

Timing kite out..pace pun out..last time larian 10km dekat UM, time kite 1h22m, pace 7..semalam time kite, 1h30m, pace 9..haihhhh xpe la..tapi kire okayh la rank kite tuh kan..u’olls boleh tengok dekat belah bawah tuh..kire xde la teruk sangat walaupun timing out teruk (ayat penyedap hati)..muahahahah..

Minggu nie xde run sebab weekend nie nak “hantar” cousin kite pegi bertandang dekat seremban pulak..hehee..the following week baru ade run..

3 comments:

  1. banyak kan program larian sekarang tapi sha takpernah join haha tak kena dengan masa tapi teringin juga

    jemput join ga sha ; http://www.shfyqhazhr.com/2018/10/giveaway-planner-2019-by-shfyqhazhrcom.html

    ReplyDelete
  2. Tak apa.. nanti lepas ni boleh cuba lagi ye hehe. Memang setiap minggu join larian ke?? Kalau kita hehe sebulan sekali pun susah nak buat tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...