Thursday, July 4, 2019

:: Milo Run 2019 ::

Hai u’olls..haih, okayh2..kite cuba untuk tidak meroyan dalam nie lagi..sebab end up, manusia tuh die akan play victim as always..pastu semua nampak kite yang salah sebab duk mengamuk xtentu hala..like semua orang sekeliling die yang salah, die je yang betul..ibarat semua orang keliling yang carik pasal dengan die padahal die xusik pun orang sekeliling die....rase macam nak bagi double middle finger je kat depan muka die..haish..gitu la die u’olls kalau sejenis manusia yang rase die dah tinggi sangat..sampai mati ler die xkan sedar ape salah2 yang die dah buat dekat orang sebab manusia tuh selalu rase die adalah mangsa..pastu kang kalau kite meroyan terlebih kang, silap2 keluar pulak surat luahan perasan KEDUA kang..hahahah..surat yang pertama keluar hanya sebab kite just cakap yang anak die dah besar je pun..dah tuh, kalau anak kau umur 25tahun pun berjuta kali duk nak kene pesan orang lain untuk ingatkan anak die untuk bawak IC..jadahnye..

Okayh sya..sudah2 la..jangan dilayan orang GILA..die nak GILA biaukan ler die GILA sorang..hurmmmmm..

Okayh now kite berbalik kepada story asal..

Sabtu lepas kiteorang ke Putrajaya..ade Milo Run..saje je beriadah dengan family kite..kite hangkut mak kite sekali..mak kite suka rupanye join2 event cenggini..3km die okayh lagi.. 5km kalu, xdaya ler die..hehehe..kakak kite yang sulung pun join jugak..anak2 die semua die paksa join-ed..dengan abang ipar kite pun kene join-ed sekali..kite xyah cakap la..semua kene masuk..hehehe..

Kite xlari masa nie..berjalan je..nak lari cemana u'olls..anak2 ade kan..hasben kite duk jaga qisya..kite duk jaga bobot..sorang amek satu..hahaha..amek satu nyeah...ingat anak tuh apo???..kotak???...ngeeee..baik la plan siap2 sape jaga sape..sebab jaja (wife ikhwan) duk tunjuk satu family kat belakang kiteorang masa kite memula sampai, anak die hilang..adehhh..

Nasib baik la bobot duduk dalam stroller..so senang keje xyah nak mengejar die..at first hasben kite xnak bawak stroller..scooter dah ade buat ape stroller katenye..kite jawab senang je, "bobot mintak dukung, u dukung nyeah..i memang xboleh nak dukung2 bobot dah..daya ke u nak dukung 3km jauhnye?..bobot kalau nak u dukung xpe..kalau die buat perangai xnak u nak i jugak dukung cemana?"..lepas kite cakap gitu terus hasben kite masukkan stroller dalam kete..haaaa tau pun xdaya nak dukung anak..kalau anak tuh ringan xpe..nie badan masing2 dah la hantap padat semua..

 Rupanye betul sangkaan kite..bobot xlarat nak berjalan..sudahnye sepanjang jalan duk dalam stroller..xnak orang lain yang tolak pulak tuh..nak kite je yang tolak..bile hasben kite tolak stroller, mengamuk2 suruh kite yang tolak..

Tengah2 tolak stroller, tetibe dari hujung2 anak mata nampak ade orang berlari2 datang dekat kite..pelik la mulanye..sekali bile toleh tengok2 aunties budak2 nie..hahahaha..adoiii, dalam beribu2 orang tuh ade pulak jodoh terserempak...alhamdulillah..

Maka berjalan la kami bersama2 sampai ke finishing line..masa sampai tuh xsedar sebab tengah membawang pasal certain2 parents dekat school bebudak nie..ade la isu sikit..haihhh..

masa nie bobot macam confuse sangat tau..macam, "ehh, hari nie cuti tapi kenapa aunties ade"..kihkihkih..
kemain happy qisya dapat jumpa aunty madi..aunty madi yang tengah pangku qisya..aunty madi nie no longer dekat school qisya..die kene transfer kat branch lain..sedih betul kite..sebab qisya memang manja sangat dengan die..bonding between them sangat kuat..kite memang sangat tidak puas hati la bile dapat tau aunty madi kene transfer..ehh, ramai la parents yang x puas hati sebenarnye...disebabkan perangai sorang budak, disebabkan perangai mak bapak budak tuh, aunty madi kene transfer..parents tahun nie yang baru hantar anak macam2 hal..

Bukan la kate xboleh nak percaya sangat anak..tapi berhagak2 la..anak yang problem, pastu buat cite sikit dekat mak bapak, dah mak bapak start melantun2 without siasat dulu..ehhh, kalau la kite jenis mak bapak gitu, xyah bagi contoh anak orang lain la..anak kite sendiri si bobot tuh..beria2 xnak pegi school aunty garang katenye..kite xde la kate nak percaya sebab kite bukannye jenis mak yang hantar jemput anak pastu terus blah..kite jenis berborak kut dengan aunties kat school budak2 nie..borak yang bergelak ketawa bagai..so kite tau cemana aunties kat situ..rupanye si bobot nangis2 xnak pegi school tuh sebab aunty suruh die hafal surah al-falaq..preparation untuk graduation nanti..adoiiiiii..sebab itu je..sebab itu je die kate aunty garang..tapi kalau tanye bobot time die okayh, die kate aunty baik..nampak x drama budak..dieorang akan create macam2 alasan untuk nak mengelak dari pegi school..otak tuh panjang nau duk memikir alasan..
manja mommy!!..
ini selepas dari berlari..time nie tengah borak dengan jaja kut..kite xde nak amek2 gambar..dari awal sampai la akhir..gambar2 nie semua anak kite si bobot tuh yang amek..itu yang uncle botak xnampak kepala nampak perut je..wakakakakakakaka..
anak buah kite yang perempuan tuh baru lepas SPM tapi gaya dah macam mak orang dah..budak2 skang nie memang gitu la gamaknye..jenis rangka besau..
muka marah sebab die nak henfon tapi kite saje lambat2kan..ahahahaha..ehh, kate xamek gambau..abis tuh nie ape??..wakakakkaa..rupanye satu nie gambau yang kite amek..kihkihkih..
pandai bobot amek gambau..hehe..

barang2 yang ade dalam goody bag..meriah kan..berbaloi2..murah je bayaunye..ikutkan satu kepala dalam 30hengget je..tapi tengok la ape yang ade..

Next year boleh masuk lagi Milo Run..hehehe..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...