Friday, August 2, 2019

:: Tiada Tajuk ::

Kebizian melanda lately nie..bizi teruk punye..tazzabaarrr nak tunggu habisnye peak period nie...sabar sya sabar..few days je lagi nak habis..

2hari lepas ade jualan "hujung bulan" dekat bawah ofis kite..memang setiap hujung bulan masa orang dapat gaji akan ade jualan dekat bawah ofis nie..kite takat jenguk2 je la xde la kate nak membeli beria...hari pertama kite dah ternampak ade satu booth nie jual cherry..cantik sangat cherry tuh..gebu gebas..tapi time tuh macam malas nak withdraw duit so biarkan dulu sebab tau esoknye tuh ade lagi derang menjual..

So semalam masa lunch kite pun pegi la kat brader yang jual cherry nie..memang niat nak beli pun sebenarnye..memula mintak 100gram..sekali eh eh sikitnye..mintak lagi 100gram..brader tuh siap cakap, tambah 2 ringgit dapat setengah kilo..tapi dalam purse kite ngam2 utk 400 gram je..cemana???...hehehe..400 gram tuh regenye 48hengget..nak punye pasal, beli jugak la..

Biasalah kan kalau kite sejenis yang suka withdraw duit sikit2..gitu ler..sebenarnye kan, bahaya withdraw duit banyak2 sebab kang cepat habis..huahuahua..kang ade je nak membeli itu nak membeli ini..pantang nampak itu pantang nampak ini..teringin itu teringin ini..kalau duit xbanyak kat dalam purse, kite akan jadi behave sikit...kihkihkih..
ini haaa cerry tuh..manissssss..gemok2 buahnye sama gemok dengan kite skang nie...hahahahahaha..dah lama xberlari u'olls..gitu ler..adehhh, rindu pulak rase nak berlari..hurmmmm..

Brader yang jual cherry tuh geleng2 kepala dengan kite..beria die, "tambah 2 ringgit je dapat lagi 100gram"..ishhhh, mmg le nak..tapi xkan nak hutang pulak 2 ringgit bayar kendian..hadoiiii..mmg la ikutkan rugi, tp xpe la..dah tertulis cherry 400gram je rezeki kite..nak buat cemana..ye dok???..hihihihihi..

Last2 brader tuh ade la bagi lebih 2-3 bijik cherry..pastu duk ulang2 satu ayat nie..tapi xleh bagitau ayat ape..hahahaha..
disebabkan ayat yang brader tuh ulang2 cakap, dapat la kite kurma free 7-8 bijik..alhamdulillah rezeki...semoga Allah perluaskan dan permurahkan lagi rezeki brader cherry..amin3..brader cherry nyeah..hahahahaha..

Pastu semalam hari yang cukup happy buat kite..segala persoalan telah terjawab..semalam kan dah keluar result untuk kemasukan darjah 1 sesi 2020..alhamdulillah qisya dapat sekolah yang kiteorg mohon..sumpah kami laki bini memang x expect pun qisya akan dapat sekolah tuh..sebab sekolah tuh ramai sesangat yang mohon..dah la ramai yang mohon, kelas pulak limited..dah la kelas limited, belum cite lagi pasal all those quota..quota cikgu la, quota vvip la, quota yang mana ade adik2 yang nak masuk la..memang kami laki bini bajet qisya x akan dapat sampaikan hasben kite ade asked around kawan2 die ade kenal orang nie, orang tuh x..hehehe..siap dah pikir dah option2 sekolah kalau xdapat kat situ..tapi alhamdulillah syukur ya Allah, dapat jugak akhirnya..bila Allah berkehendak, maka terjadilah ia..alhamdulillah rezeki qisya jugak..

Skang nie school bobot pun dah kene tukar dah next year..no more BB kat sri gombak dah..biar semua satu area senang kite nak handle..dengan hasben kite punye timing kat ofis xmenentu..setiap hari meeting je xsudah2..kadang membawak sampai ke hujung2 hari..sudahnye kite jugak yang akan berkejaran nanti..

So korang yang mana ade anak yang nak darjah 1 sesi 2020, dah check result ke belum?..kalau dah, alhamdulillah..kalau belum, cepat2 check..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...