Thursday, August 15, 2019

:: Beli Pastu Buang ::

 Sebelum tuh..tau x ape yang kite teringin sangat nak makan sekarang..kite teringin nak makan raw osyter..of course yang fresh2 yang sejuk2..yang macam dekat victoria station..perah lemon, letak tobasco, then slurpppp!!!..sedapnye masyaAllah..tapi sayang..buat masa nie kite xleh makan makanan yang raw..itu hari makan raw salmon terus wujud seribu penyesalan..takut menyelubungi diri, serba salah menyelimuti diri..ececececeh..hehehe..
urghhh!!..sedapnyeeee..

Okayh dah itu je..ngeeeeee..

Last weekend kite paksa hasben kite buat spring cleaning kat belah atas..nak kemas bilik ofis hasben kite..dah macam hape dah kite tengok..masuk je bilik ofis die, kite macam, "nak start dari mana nieeeee domokkkkk?"..but 1st thing 1st before kemas ofis die, adalah sesi pengasingan dan pembuangan mainan-mainan anak2..nie dah kali ke-3 dah buat cenggini..

Dulu dah xnak dah ade ape2 mainan kat hall bawah..semua mainan kat hall bawah dah hangkut dah bawak naik atas..dan masa tuh jugak la kite asingkan mainan yang mana nak buang, yang mana nak simpan..dah settled asing kan, kite siap cakap dengan anak2, nak main toys, main kat atas..tapi sekejapan je u'olls..lepas tuh beranak-pinak balik toys kat bawah..

Tapi bile dah buang toys anak2 lepas tuh kiteorang laki bini jugak yang tambah balik toys derang..cemana????..asal keluar je ade habuan..asal nampak toys r us je, ade lah toys yang dalam genggaman tangan masing2..lepas beli, dah letak semua toys tuh kat hall bawah balik..itu belum cite bile si bobot naik bilik atas pastu bawak turun toys die penuh tangan..mana la xberanak-pinak toys anak2 kite kat hall bawah..

Rasenye ade la beberapa kali kite duk ulang kisah bawak naik toys anak2 ke bilik atas..tapi masih lagi beranak-pinak toys derang kat bawah..stress makkk!!..

Macam qisya, die nak toy tapi die bukan jenis yang akan ingat die ade toys ape..boleh gitu???..boleh je u'olls..hahahahha..die akan ingat toys ape yang die ade bile die nampak je..sebab tuh qisya xkan mencarik toys die lepas die main..qisya nie more to gadget..tapi kite dah sekat dah qisya dengan gadget2 nie..xnak bagi die terlampau2 obses sangat dengan ipad..pernah die menangis sebab ipad die dah habis battery.."habis tuh cemana qisya nak watch youtube?"..wahhhh masa tuh kite marah gile..lepas tuh ape lagi, mmg kite jadi typical mak2 yang suka membebel la.."nak jadi macam abang ke yang kalau xde henfon terus jadi patung!..mati kutu xtau nak buat ape!"..abang tuh refer kepada anak buah kite..memang sejenis manusia yang kalau bawak masuk hutan tanpa henfon, kat situ ko letak die, kat situ la die akan duduk sampai la orang datang amek die..kejung xtau nak buat ape..mata terbeliak, mulut tuh akan ternganga..sebab pernah kite suruh die simpan henfon..gitu la reaction die..mulut nganga, mata melilau, asyik menggaru kepala..xtau nak buat ape, die tido..macam penagih xdpt dadah..hah gitu la..anak buah kite tuh la sorang pun yang selalu jugak kene jerit dengan kite sampai sekarang..asyik dengan henfon smp jadi anti-social..xreti nak melayan tetamu yang datang rumah..pegi rumah die, die terperuk dalam bilik main game..pegi makan satu family, die duk diam sebab asyik dengan henfon, asyik dengan game..kepantangan betul..sebab tuh la die yang selalu kene jerit dengan kite.."kau simpan henfon kau sekarang!"

So kite xnak anak kite pun jadi macam tuh..sebab tuh kite sekat qisya dengan ipad..weekdays jangan harap kau dapat tengok ipad..x macam bobot..bobot not really into gadget..tengok tuh tengok la..tapi bobot die bukan jenis mengadap macam qisya..bobot tengok sekejap2 je..lepas tuh die akan buat hal die..and plus bobot ingat segala toys yang die ade..bobot minat toys yang macam tobot, transformers, pastu tah ape lagi tah nama toy tuh..ehhh, segala jenis toy yang boleh transform2 nie die suka la..and selain tuh bobot suke jugek dengan cars, pistol and etc..skang nie die suka main puzzles dengan lego..kalau kat rumah, die akan kumpulkan semua toys die depan die, pastu die susun la, die main la..memang kalau belikan toys untuk bobot tuh xkan rase rugi..
nampak x???????....ini yang mana nampak kat dalam gambar nie je..sebenarnye ade lagi menan2 dalam bilik qisya yang nak kene check..

Bila nak sudahnye tah..hurmmmm..

2 comments:

  1. Biasa la tu Sya...menan anak2 mmg banyak..sama ngan akak dulu...masa dania kecik2..penuh satu bilik menan dia..at last sedekah je kat orang...

    ReplyDelete
  2. Tu lah falsya..
    Kita juga yg rajin membeli Kan..
    Penyudahnya serabut betsepah dgn mainan anak2..
    Tapi tak apa sya.. utk mrk kecil ni je.. lepas dorang sekolah, mrk suka buka pulak.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...