Tuesday, July 7, 2020

:: Rumah Pertama ::

Entry yang dah setahun peram..jadik jeruk dah iye!!..hahaha..

Kite berkenan dengan projek tuh bila tgk floor plan rumah..floor plan xmacam typical rumah tinggi2..kiri kanan ada bilik..boleh scroll bawah untuk tengok floor plan..alaaa rumah kecik comel je..800 sq.ft je keluasannye..and facilities rumah tuh adalah facilities condo..masak la nak bayar monthly maintenance fee..

Ini facilities-nya;

  • Bubble Jets Jacuzzi
  • Splash Kids Pool
  • Central Main Pool
  • Potpourri Garden
  • Tapestry Garden
  • Manicured Lawn
  • Bamboo Garden
  • Children Playground
  • Kindergarten
  • Kids Integrated Play
  • Basketball Court
  • Reflexology Circle
  • Yoga Lounge
  • Gym
  • Therapy Walk
  • Jogging Track
  • Multipurpose Hall
  • BBQ Pavilion
  • Indoor Siesta Lounge
  • Book Nook Swings
  • Lounge
  • Zig Zag Pit
  • CCTV
  • Guardhouse
  • Gated & Guarded

Block B itu adalah block rumah kite..yang bestnye parking lot kite betul2 berdepan dengan pintu lift..tapi xbagus pun ye jugak..sebab mesti ada je orang yg akan parking kat situ..kebetulan pulak, adik lelaki kite pun beli rumah kat projek yg sama..kami bejiranan block..kite block B, adik lelaki kite block C..
Balkoni rumah kite facing pool..tingkat berapa jangan ditanya..belum siap dah terasa gayat..nasib baik rumah xduduk..kalau mmg duduk rumah tuh, memang kite xkan jejak kaki kat balkoni rumah..anak2 pun jangan harap dapat main kat situ..
Ini floor plan rumah...bukan macam typical floor plan rumah tinggi kan..salah satu punca terbeli rumah nie pun sebab floor plan rumah yang menarik..

Ini show unit..

Master bedroom 1

Masih master bedroom 1 but different angle
Bedroom 2
Bedroom 2
Room 3
Kitchen..kite plan nanti nak buat dry kitchen kat dalam rumah and wet kitchen kat luar rumah..washer samada letak dekat wet kitchen or sorok dalam salah satu kabinet dalam dry kitchen..
Living hall
Living hall
living hall..
In between grill dengan pintu rumah boleh buat cenggini untuk rak kasut..simple but nice..nampak x pintu kat belakang kite tuh..kalau x silap kite, itu adalah bilik stor..xbesau pun kecik je..tapi kire okayh la jugak even x besau mana pun..at least ada la jugak bilik stor..

Ruangan balkoni xluas tapi okayh je..nnt wajib pasang invisible grill..floor rumah kite tinggi nak mamps u’ollsssss..gayattttttt..

Xsangka bakal ada rumah sendiri..asalnye hasben kite nak tukarkan kite kete..dah siap test drive bagai dah pun..pastu tetibe terjumpa pulak projek nie..so cancel beli kete, beli rumah..kete punye market value akan turun, tapi rumah tidak..jangan tanya cemana proses, start dari booking unit rumah, lawyer fees and segala fees lah senang cite..itu semua hasben kite yang settlekan..kite just sign S&P, buat pengeluaran epf dengan sign agreement loan bank je..yang lain2 tuh semua hasben kite yg uruskan..tah bila nak siap tah rumah “kayangan” tuh..kayangan la u’olls..bukan kayangan sebab mewah..tapi kayangan sebab tinggi melangit..hehehe..

4 comments:

  1. Bagusnya.. Dah ada rumah. Takpe. Jadikan aset walaupun taknak stay. Kalau dengan anak kecik, agak bahaya jugak kn takut kita terlalai sekejap anak2 dah mengintai2 kat balcony.
    Btw, floor plan tu memang betul2 cantek. Dan terjaga Privacy bilik tidur. Kami suka macamani, takde direct nampak bilik.

    ReplyDelete
  2. best tu umh kayangan..nk plak ada pool tu..bole party pool hehe...kita masa beli umh dulu handle dr awal...tau la skit2 bab dokumen, loan ,kwsp...tp tkde rezeki nk duduk umh sendiri since FIL meninggal lastyear so umh kita beli tu dh bg sewa...sbb MIL kn dok sorg

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, best tau ada rumah sendiri ;)

    ReplyDelete
  4. Syaaa...cantik gils rumah ni. Mind to share where's is it? sebab kawasan tu...tengah2 kita suka. hehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...