Monday, July 6, 2020

:: Lagi 4 Hari ::

Lagi 4 hari baby kite nak masuk 6bulan..dah boleh bagi dia makan..woot woot!!!..hehehe..baby mana?..
Baby kite yang nie haaaaaa..masa nie kat hospital nak cucuk dia 5 bulan..berat dia 7.3kg bila ditimbang..sgt steady anak bujang kite nie..kalau arwah tok nyang ada lagi mesti dia cakap, “mesti la..cicit tok nyang nie kan best in the world”..hehehe..cucuk kejap je nangisnye..ekkk sikit je walaupun muka merah ya amat sebab menahan sakit..elok je lepas cucuk, kite angkat and agah dia, terus gelak2 sengih2..

At the same time, cucuk qisya sekali..
Sorry la gambar blur sebab ada budak xreti nak duk diam..hahaha..bobot xde sebab pegi hospital kan..xnak la hangkut semua..plus, nak pegi hospital pun derang xbg bawak budak ramai..yg berkenaan je..itupun sorang budak sorang penjaga..

Qisya kene cucuk utk 7tahun..by right kene cucuk dekat sekolah tp kan sekolah tutup lagi..so sekolah bagi schedule utk pegi cucuk kat klinik kesihatan..utk sekolah qisya kene pegi dekat klinik kesihatan bangsar..but boleh je kalau nak buat dekat mana2 private klinik or private hospital katanye..so dah alang2 kite pegi cucuk irfan, cucuk la sekali qisya..masa turn qisya nak kene cucuk, kite dah lari keluar..tah la kite seriau..mana pernah kite berdiri kat sebelah doctor tengok depan2 anak kene cucuk..selalu mmg kite akan berdiri kat belakang doctor so xkan nmpk la adegan anak kene cucuk..baik dari zaman qisya, zaman bobot, smp la ke zaman irfan..tah la kite seriau..sendiri kene cucuk xpe, kite pasrah je, terima je..hehehe..

Qisya kene cucuk dua2 belah tangan sebab ada 2 dose ubat..hasben kite cakap qisya xnangis pun..terkejut sikit je..alhamdulillah..mak korang je yg propa lebih takut anak nangis la ape la..sekali steady je derang..bak kate hasben kite la, bini dia nie drama queen..pastu bila anak2 berdrama, kite pulak yang kene sebab ikut perangai drama queen kite..pffttt!!!..tah pape tah..

Kan irfan dah nak masuk 6bulan lagi 4hari..kite skang tgh berpikir2..tgh pikir nak invest x utk beli babycook steamer+blender (whatever name u call la kan) utk buat makanan dia..kalau dah beli bende alah tuh, mesti la nak kene invest beli tempat yang untuk press makanan tuh..alaaaa, untuk dimasukkan dalam tiub..ape tah nama dia..
Nie haaa bende alah tuh..sebenarnye xyah pun xpe..tp biasalah..getis kan..nak jugak terpikir beli btempat press makanan masuk dalam plastik tuh..

Pastu.
ini haaa babycook tuh..xde la nak beli jenama beaba nie..beaba nie kalau nak beli, patut beli masa zaman2 qisya, baru baloi sebab boleh pakai sampai anak ke berapa pun..nie dah anak 3 baru nak beli (kalau nak beli la), xbaloinye..pastu pakainye sekejap je..kut kalau irfan ada adik lepas nie okayh la jugak kan..tp tuh la, mana tau Allah beri rezeki anak kat kite 3 org je, dah nak buat ape dgn bende alah tu..tapi boleh je kalau nak jual balik kan..ehhh, nak jual balik katanye..hahaahaa..

Tah la rasanye xkut kite nak beli semua tuh..rasanye kite akan beli je puree untuk baby kite..ehhh, beli nyeah..bukannye nak masak or buat sendiri kan..hahaha..haih, nak senang je kan ko nie sya..tapi tah la, xleh nak cakap jugak kan..kang tetibe terbeli babycook segala tuh canner?..hahaha..so tunggu dan lihat je la..

Kite pun xtau which is which..xde kata putus lagi nak buat cemana..
Si lesung pipit nan sebelah..hehehe..

Dah boleh makan nanti cemana la pakcik nie kan..sebelum boleh makan kemain lagi menggelepar badan bila tgk orang makan..orang lain makan, dia yang duk mengunyah..hahahaha..kesian pun ada..tp nak buat cemana xleh makan lagi..ada la jugak kadang cuit2 bagi sikit durian la, eskrem la..kemain pecup pecap mulut tuh..relax, xbg banyak pun..

Sabar ye sayang..sabar..tahan sikit utk beberapa hari..hehe..

3 comments:

  1. Wah.. Dah tak lama, nanti mama dia pikirkan menu untuk dia plak

    ReplyDelete
  2. Semoga membesar dengan sihat dan ceria

    ReplyDelete
  3. comelnye baby..rindu bau baby heheh. Salam kenal. done follow sini.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...