Monday, June 25, 2018

:: No More Selit Sana-Sini ::

Last week sampai2 rumah mak kite, ade la ternampak parcel bapak besau..ingatkan parcel untuk kakak kite..so kite pun buat xtau je la..

Bile nak balik, tetibe joyah meninggi nak tengok kakak kite beli ape..mary kay lagi ke?..sebab kite penah nampak parcel mary kay kakak kite lebih kurang besau2 gitu ler..hehehe..elok je pusingkan parcel, ehhhh, sekali nama gua daaaaaaa..huahuahua..nie hasben kite la nie..tah ape tah yang die beli..

Alih2 ade pulak slip poslaju..hurmmmmm, barang hasben kite jugek..kebetulan nak bawak mak kite pegi giant, so alang2 singgah poslaju batu caves untuk collect-ed parcel hasben kite..sambil2 menunggu dieorang mencarik parcel hasben kite, kite wassap la tuan empunye parcel..tanye ape yang die beli sampai besau nau parcel yang datang..die kate kotak jam..kite tau yang die nak beli kotak jam sebab die ade bertanye, "u mau kaa, u takmau kotak jam?"..xde la ayat gitu yang keluau dari mulut die masa die bertanye..saje je..ngeeeee..tapi pelik la kenapa besau nau parcelnye..hurmmmm, memang besau la parcelnye dah kalau die beli 2 kotak..satu untuk kite, satu untuk die..

Bile dah bukak bungkusan, terus kite susun jam2 kite dalam tuh..sambil2 tuh, sempat lagi dengar tazkirah dari hasben kite.. “senang ade bende alah nie..xde la satu jam terselit dekat sofa, satu jam tergantung dekat situ, satu jam merata kat sini..bla bla bla, yada yada yada”..ngeeeeeeee..

Yang terselit dekat sofa tuh bukan keje kite hokeyh..itu keje anak bujang kite..die mintak nak pakai, pastu die bukak then campak merata2..

Penuh dah..ade yang dah habis bateri, ade yang nak kene hantar pegi repair..yang nak kene repair tuh berzaman dah kite kate nak hantar repair..tapi xhantar2 jugak..sokmo la terlupa..haish!..

1 for me, 1 for him..

Ade 2 side..atas dengan bawah..belah atas dah penuh..belah bawah tuh kosong..ehhh, hasben kite nie macam nak suruh tambah kan lagi collection jam kite je tau..huahuahua..

Xsure la ice watch masuk lagi ke idok ofis kite this year..xdengar kabo ape2 pun lagi..kalau ice watch xmasuk, terpaksa la kite yang masuk kedai tissot..ehhh, kihkihkih..or mana la tau kan kut kut tahun nie punye birthday present dapat jam dari hasben kite ke kan..kan kan kan..hehehehe..

Alaaa u'olls..jam kite biasa2 je pun..mana la tau kan, ade yang terdetik kat hati kate nak menujuk jam..relax la..jam kite bukannye patek philippe ke, rolex ke,IWC ke, chopard and etc ke kan yang nak menunjuk2 pun..takat ice watch, fossil dengan guess je..pastu dengan fitbit as fitness tracker kite..brand yang memang ramai orang mampu beli, in fact ramai orang yang pakai pun..so, chill gais!

Tapi box tuh ye kite macam nak menunjuk sikit..wakakakakkakakaka..bukan nak menunjuk ape..nak menunjuk yang dengan adanye kotak jam tuh, maka jam2 kite x terabai dan x terpisah sana sini..nampak je semua jam2 kite berkumpul dekat satu tempat..orang jawa cakap more organized..gittuuuueewwwww!!...kihkihkih..

3 comments:

  1. byk koleksi jam die..ada tmpt simpan camni senang la..tkde la cicir ltk mn kn hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh cantiknya bekas jam ni. Nampak elegan sangat :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...