Tuesday, July 3, 2018

:: 1st Fun Run ::

Sabtu lepas adalah 1st fun run kite after bulan ramadhan and pertengah bulan syawal..hehehe..adoiiii, memang betul2 mintak nyawa!!!..venue run nie dekat putrajaya je pun..yang mana route die amat la mendatar..tapiiiii, sebab dah lama xberlari kan..2 minggu awal puasa je naik treadmill selebihnye dan sampai la hari event memang xde pun naik treadmill..if xde naik treadmill means xde berlari la..itu yang masa run baru nie mintak nyawa..

Kite berlari 3km je..lagi 2km berjalan..ehh silap, 3km kite berjalan sebab route masa run tuh bukan 5km..almost 6km weh korang!..kite cube berlari tapi xboleh..sakit die sampai ke peha..nak lari je peha kite macam bagi signal suruh stop berlari..peha kite kate, lemak rendang lemang ketupat dan kuih muih xhabis hadam lagi..masih lagi terselit2 di celah2 lemak yang sedia ade..wahahahhahaa..so terpaksa la kite stop dan pasrah..pasrah je tau tapi kite menyerah nyeah..ngeeee..

Stop when your body asked to because u know “them” very well..

So timing kite amat la out..5.8km equals to 1hour..haihhhhh..

Skang nie hasben kite masih lagi MC..so kite kene prepared la lunch die..skang nie die kalau boleh nak makan healthy food je..badan dah naik katanye sebab x banyak movement..hehehe..

Masa bulan puasa memang la xde nak prepared kan makan die..lepas kite start keje after cuti dari bulan puasa yang kite kene siapkan  makan die..

Pesto spaghetti with chicken grill..

The next day kite masak spaghetti alio olia with salmon grill..gambau xde..tapi kan hasben kite kemain suka lagi die..asyik la memuji sampai skang nie duk memuji.. “sedapnye salmon domok”..hahahahaha..

Untuk hari nie, kite masak,

Ini..brown rice + veggies + chicken grill..

Kalau kite prepared makan untuk hasben kite, kite akan prepared sekali untuk kite..

Kite makan chicken breast wehhh..ini adalah sangat rare!!!..sebab kite memang xmakan langsung2 breast..1st time in mylife kite akan makan chicken breast nie dengan hati yang rela..adududududu,.boleh makan ke idok nie..ehhh, kite xmakan lagi tau..tunggu lunch time baru nak makan..

Sebelum2 nie kalau u’olls nak tau, pasal tersalah bagi chicken breast kat kite pun boleh mengundang kemarahan tau..sebab kalau nak order perihal ayam nie, kite akan sebut kite nak part ape..kalau salah bagi dada, boleh terasa darah naik ke muka terus ke kepala..eiii, xtau la kenapa gitu..memang kite xboleh..boleh buat kite xmakan and boleh buat potong selera terus..penah sampai tahap penah buat kite menangis bile kite dapat ayam tang dada..dah tuh mana la xnangis..bile ko kebulur tahap maximum then ko dpt ayam dada padahal ko xpesan banyak kali ko nak part lain selain dada..itu terjadi bile dengan hasben kite je la..hahahahhahaha..

Mula2 die xpaham..ayam je kut..sama je kate die..ishhh, xsamaaaaaaa..banyak bezaaaaaa..and now die dah tau dah..don’t mess with me when it comes to chicken part..kihkihkih..

Tengok la cemana lunch karang..boleh telan xboleh telah chicken breast nie..mihmihmih..

1 comment:

  1. Pun tak suka part chicken breast.
    Cari yang tulang2.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...