Monday, February 11, 2019

:: Bile Bobot Mengemas ::

Anak bujang kite tuh kan, adoiiiii, memang peel lain macam sungguh lahaiiiiiii..dengan die memang selalu sesangat kite hilang sabar, tapi dengan die jugak la hati kite selalu sangat cair..bobot nie pandai beli jiwa tau..kadang nak marah, terus xjadi marah..eeeiii gerammmmmm..

Pastu mulut die tuh..rase macam nak cubit2..petah dalam pelat..pelat tuh pun xde la pelat sangat..pelat2 budak2 umur 2-3 tahun..ade je bende nak menjawab..mulut macam orang tua..serious weh, dengan die korang boleh bawak berborak tau..ayat2 yang keluar dari mulut die, kadang xleh nak jangka..xterpikir dek akal la yang budak umur2 si bobot boleh cakap gitu..ade jeeeee tau..bobot nie kalau die xde, semua orang akan tanye..hahahaha..sebab tuh nenek paling rindu dengan bobot kalau dah lama xjumpa..rindu yang sampai boleh nangis okayh..masa pegi jepun 9hari dulu nangis..nie skang nenek dekat Mekah 2 minggu, xtau la cemana..insyaAllah okayh la kut nyeah..kat Mekah lain la kut kalau nak compared macam dekat Jepun..hehe..

Dengan bobot, memang xleh nak berkompromi..A die cakap, maka A la..jangan harap la nak ke B, apatah lagi C..D xyah cerita la memang langsung2 xnampak bayang dah..lepas tuh, die memang tersangat unpredictable..sebab susah nak jangka tau perangai die..kadang ikut mood die pun ye jugak..pastu lasaknye lahaiiii..memang anak jantan sungguh la..hahahaha..die suke bergurau yang kasar..die suka kalau kite hempas2kan badan die, tolak2, angkat die pastu tonggengkan die then campak die atas couch..haaaaaaa, itu memang feveret gurau die la..ganas yang kadang xlarat kite nak layan..hahahahaha..ye laaaa kalau kat rumah, dengan kite je die akan bergumpal..masalahnye bile dah start bergumpal, die susah nak berhenti..kite dah penat, die xpenat lagi..sabar je laaaa..

Ooooo part mengemas..bobot nie buat masa nie, boleh la kalau nak diharap kemas2 toys die yang bersepah..walaupun ikut mood jugak la sebenarnye..mood x okayh, bile kite suruh kemas, “bobot entih(letih) la mommy..mommy xtau ker?”..eeeiiii, boleh pulak die xtau kan kite..geram betul..tapi kalau die nakkan sesuomething, then kite suruh die kemas toys die, terus die akan kemas.. “ye la ye la..bobot emash(kemas)”..

Memang la die kemas..kat carpet kat sofa memang la kemas xde toys die yang berterabur..tapiiiiiiiii, hahhhh, tengok la gambar nie..then u’olls akan paham..
Tengok la die podok menan2 die kat mana..atas tv panel die susun semua menan dan segala macam bende..haiyooooo..

Lepas settled kemas kat belah bawah, “mommy, bobot dah emash(kemas) dah..antik(cantik) x mommy bobot emah(kemas)”..kite pun balas laaaa dengan nada2 yang ala2 excited gitu.. “haah la..cantiknye bobot kemas..pandainye bobot kemas..thank you bobot”..and bobot pun balas, “welkem mommy”..kihkihkih..xpe laaa bobot, xkisah la bawah bersih, atas tv panel sama je seleraknye..janji bobot kemas..hehehehe..

Nak cerita pasal bobot nie, memang panjang u’olls..boleh buat buku cerita yang tebalnye tuh standard2 tebal buku berita kanak2..ye laaaa tebal2 buku cerita kanak2 la, xkan tebal2 novel pulak kan..nampak nau membongaknye..hahahaha..dah tuh, anak baru nak masuk 3 tahun 18Feb nie, memang kisah hidup tuh baru senipis buku cerita kanak2 la..kalau kite yang dah setengah abad nie, baru la betul setebal novel kisah hidup kite..ye dok???..heheehe..okayh itu je la bacaan u’olls dari kite untuk hari ini..till then..chiooaaussss..

1 comment:

  1. Hahaha penuh mainan dia depan tu. Nasib ada jugak mood rajin dia. Comel betul si kecik ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...