Thursday, February 7, 2019

:: Demi Anak ::

Demi anak2, mak ayah sanggup buat ape saje kan..malah sanggup hilang nyawa pasal anak2..ye ye, kite la salah sorang dari “mak ayah” tuh..

Alhamdulillah, Allah murahkan rezeki buat family kite..dalam rezeki kami suami isteri, ade rezeki untuk anak2..dan dalam rezeki suami, ade rezeki untuk isteri..alhamdulillah jugak, hasben kite jenis yang xkedekut la..ehhh, hiks..ustaz kate, “banyakkan sedekah kepada isteri, insyaAllah rezeki akan semakin lapang”..😍..kadang bile kite mentioned gitu ke hasben kite, muka annoying yang die bagi...hahaha..
Last week qisya kene chicken pox..shian anak dara kite sorang tuh..memula start dengan demam..kite xhantar die pegi school sebab qisya demam..mintak tumpang dekat mak kite..sebelum tuh kite tanye la dulu takut mak kite ade plan dah ke kan..nak cuti xleh sebab kite tengah busy..hasben kite plak asyik duk busy dengan meeting2 die..so memang xleh nak cuti..

Then petang tuh mak kite kol kate qisya kene chicken pox..adoiii, xkeruan kite tau..
 balik je dari keje, sampai je rumah mak kite, terus bawak qisya pegi klinik..shiannyeeee..
 and confirm..chicken pox..
 malam tuh kite tepek calamine lotion..kite xsuke la nak tepek calamine lotion..bile dah mandi pun melekat lagi..tapi tuh la, tepek dulu sementara nak dapat daun semambu..sebab daun semambu kan antara rawatan alternatif untuk chicken pox..
masa nie dah start naik dah..kulit qisya dah la putih melepak, so bile naik merah2 chicken pox, sangat3 ketara merahnye..naik takut kite..

Bile dah dapat daun semambu, kite pun tepek la kat badan qisya..nampak la qisya xselesa..die punye xselesa, sampaikan kite nak letak lagi daun semambu dekat die, die menangis..nak cakap xberani takut kene marah, tau2 meleleh je air mata..hehehe..sian die..dah tuh, dapat mommy garang kan..huahuahua..

Last2 kite xsapu dah daun semambu..terus kite DM kawan kite yang jual eo young living tanye eo ape yang sesuai nak letak untuk chicken pox..ade la satu eo nie kawan kite suggest-ed tapi kite xde eo tuh..eo Melrose nama diberi..bile xde eo Melrose, dah alang2, kite terus la order eo Melrose dengan diluted thieves..kawan kite dah siap2 buat diluted thieves untuk kite..nak beli eo thieves, kawan kite xde stock in hand..so sementara nak tunggu eo yang kite order sampai, kite lumur eo lavender..but of course la yang dah dilute dengan v6 oil..then kite letak eo oregano dekat tapak kaki qisya..lagi elok diselang2 dengan eo thieves..tapi eo thieves kite tah mana2 tah duduknye sebab anak2 kite main..masa nak guna,xjumpa, bile xnak guna, dan2 boleh pulak jumpa..baru je jumpa 2 hari lepas..menyorok bawah tangga celahan kaki meja..haihhhhh..then sepanjang masa kite akan diffuse eo oregano letak dekat2 dengan qisya..malam pulak kite akan diffuse eo lemon + eo lavender + eo peppermint..terus lena qisya tido..

Alhamdulillah dengan izin Allah, bile kite lumur diluted lavender dekat badan qisya, gatal2 xde, bijik chicken pox dah mengecut..bile eo Melrose sampai, terus dilute eo Melrose + eo Lavender..bile lumur diluted Melrose + lavender, lagi cepat kecutnye..gatal2 of course la xde jugak..sebab kite kerap la jugak tanye qisya, ade gatal2 x?..manjang jawapan qisya, xgatal..malam pun qisya xde terjaga2..
Bertambah lagi eo young living kite..

Skang nie kite tengah kumpul duit nak beli eo frankincense..dah lama sebenarnye nak beli eo frank nie..tapiiiiiii hahaaaaiiiiii, mahallllllnyeeee....eo frank 15ml rege die 3ratlebih wehhhh..ehhh, kite sebenarnye dah ade list2 eo ape nak beli..tapi xleh la beli sedepuk gitu...laki gua kalau kaya yang tahap nak keluarkan 10k macam 10hengget, memang skang gak gua dah borong semua eo yang ade..hahahaha..

Ehhh, tah kenapa tetibe je terasa nak ngendeng hasben kite untuk topup kan yang mana xcukup untuk kite masuk jadi member terus sebab dengar cite skang nie hasben kite tengah "masyukkkkkkkkk"..kahkahkahkahkahkah..nak buat cemana chuollsssss, kate pun menumpang suami kan..orang yang menumpang suami memang gini la perangainye..ehh, mauhahahahahaha..

1 comment:

  1. Alahai sian Qisya...harap sekarang dah sembuh sepenuhnya..sib baik kena masa kecik ni..jangan kena masa dah anak dara..rosak muka nak oiiii

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...