Friday, February 8, 2019

:: Concert Reunion Dewa19 2019 ::

Sabtu lepas ade concert dewa..cannie alkisahnye..ikutkan hasben kite beli tiket pun dah lambat..ehh, lambat sangat dah kalau nak ikutkan..concert ari sabtu, tapi hari isnin ke selasa tah baru die beli tiket..sebelum beli die tanye kite, "nak gie tengok ke concert dewa?"..alaaaa, jangan la tanye soalan yang sendiri dah tau jawapan..ngeeeeee..

Of course la jawapannye adalah, "NAK"..ehhh, Dewaaaaaaaa kuttttttttttt..gile xnak pegi tengok..hikhikhik..then hasben kite tanye lagi, "nak duduk kat seat yang mana?"..kite pun jawab la, "ehhhh, ade lagi ke tiket?..bende sabtu nie je kan?"..and when hasben kite kate tiket ade lagi, terus kite jawab, "ikut u la nak duk seat kat memana pun..i xkisah"..ehhh, serious kite xkisah la..sebab kite tau hasben kite akan beli seat yang xkan mengecewakan la...huahuahua..

Tetibe, "okayh done!..dah beli tiket"..wooowwwieeeee, cargassss!!!..

Hari yang dinanti2 sudah mariiiii!!!..anak2????..anak2 kite xbawak..kalau nak bawak pun memang xkan lepas nak masuk..budak2 above 12tahun ye baru boleh..at first anak2 kite nak hantar dekat rumah kakak kite yang kat saujana putra nun..die menerima dengan hati terbuka je..hahaha..sekali mak kite xbagi..mak kite kate xyah la hantar jauh2, tinggal je dekat rumah nie..lagipun ramai je orang yang boleh melayan anak2 kite..plus, bobot pun bukannye nak balik rumah masa tuh..asyik nak nenek je..kite kan kalau ape2, lagi prefer mintak tolong family side kite..senang and insyaAllah xkan ade ungkit-mengungkit, caci-mencaci di kemudian hari..lagipun bukannye selalu and sesuka hati je kite nak tinggal anak2..once in a while je..kalau concert tuh boleh heret anak2, memang dah heret dah..tapi kalau boleh heret pun, mak kite kompom xkan bagi..wahahaha..

Belah hasben kite, ipar2 biras2 kite jauh..kalau derang insyaAllah akan boleh tolong..cumanye yang mana dekat nie la yang masalah..walaupun xpernah terpikir langsung nak mintak tolong and kalau boleh lagi nak dielakkan untuk mintak tolong pun..untuk nak mengelakkan dari ungkitan dan dapat cacian dan cercaan in the future..sebab tuh even qisya nak ke sana pun kite xbagi..yup, kite ngaku memang kite yang xbagi..kadang kalau terlepas tuh, adalah masa2 yang kite xde di tempat kejadian..samada kite tengah mandi kat atas ke, keje ke, keluar ke, haaaaa, itu jam baru qisya terlepas ke sana..qisya pun ade je mintak nak ke sana tapi memang kite akan berkeras xbagi..sebab tuh qisya berani cakap dengan daddy die je..and qisya akan cakap masa kite xde kat situ..kalau kite ade, even though die cakap dengan daddy die, the answer is still NO!..hahaha..kate pun kite control suami kite kan..mesti la suami kite akan dengar cakap kite..and kalau nak tau, memang itu la ciri2 isteri control suami and suami yang dengar sangat cakap isteri..dah alang dituduh control suami, so buat la betul2..sama macam menumpang suami la, alang2 dah kene tuduh, ehh, tumpang betul2 la..walaupun sebenarnye xde istilah pun isteri menumpang suami kan..tapi cemana pulak kalau suami menumpang isteri..rasenye itu yang baru ade istilah kut and itu baru la patut untuk dipandang serong..ehhh, opppsssyyy daissyyyy..😏..

 But once kite dapat tau qisya terlepas ke sana and hasben kite balik without qisya, memang kite akan berzikir dekat hasben kite suruh pegi jugak amek qisya..sounds like kite nie kejam and jahat sangat kan..but yaaaa, say la what u wanna say..u're not in my shoes..malas nak cerita kenapa dan mengapa kite berkelakuan cenggitu..yang xtau tuh teruskan la xtau..yang dah tau tuh, tau laaaa..yang tau tapi buat2 xtau tuh, xleh nak buat ape la kan..muahahaha..

Ehh, termelalut plak dah..sambung sambung meh..

Lepas hantar anak2 kite dekat rumah mak kite, kiteorang terus ke stadium malawati shah alam..tempat dimana concert dewa akan berlangsung..
the tickets..seremsssssss nengok rege untuk satu tiket..thank u sayanggggg!!!...

On the way nak ke sana, tetibe hasben kite singgah kat shell selepas tol duta..bile tanye kenapa stop, tingin kopi katenye...yolah, padahal benti nak beli rokok..kopi tuh asbab je..ahahaha..
dah di-offer, sape je yang xnak..hahahaha..
geram betul tau bile mintak hasben kite amekkan gambau..pengkau nau nau tangannye..xberseni langsung..tengok la ape jadik..blur habis..haiyooooo..
while waiting for the concert to start..selfie seround duluan dong!!!..hhahahaha..bile gambau dah okayh, hasben kite plak buat muka..tengok la dagu die xde curve..muka pastu straight turun terus ke leher..ish, spoillllll laaaaa..
ari lasso..

Ramai kan baladewa and baladewi kat bawah tuh..
once..
once lagi...love love love..
ari lasso and once..serious la, vocal derang xberubah..langsung2 xberubah..once tuh suara dieeee, adoiii, suara santaaiiiii je..xberubah i tell u even nyanyi sejam lebih..gitu je suara die..powerrrrrr gilak!!!!..

Mesti korang wondering kan mana Ahmad Dhani..die xdapat datang sebab die kene hurmmmm, yang mana xtau cite tuh, tanye la pakcik gugel..pakcik gugel boleh tolong jawabkan..Ahmad Dhani xde, so digantikan dengan anak die Dul..Duljaelani..muka sebijik sebijan muka bapak die..kesian die..nangis die kat concert masa tuh..rase lain sangat ahmad dhani xde..when it comes to Dewa, kite membesar dengan lagu2 derang dari suara ahmad dhani..Once dapat merasa sekejap masa die dah hujung2 nak digantikan dengan ahmad dhani..ari lasso lagiii la..itu zaman2 hasben kite..hahaha..kalau ari lasso, kite kenal die as a solo singer..overall memang best laaaaaaa..

Cuma yang xbestnye adalah dari side organizer..lighting, sound semua hancur..even bassist dengan drummer dewa pun complaint..sound system macam main dekat "kerja kawen kampung"..and sound system dekat indonesia jauh lagi bagus katenye..memang xdinafikan la yang masa tuh sound system hancur teruk..ehhh hellooo, derang bukan cikai2 punye band..itu kite pelik, normally kalau band2 yang ade nama macam derang, derang akan bawak sound engineer derang sendiri..coz derang kene jaga kualiti muzik derang kut..tapi xtau la maybe ade la perjanjian2 between band and the organizer..and kalau baca kat fb, ramai gile orang yang complaint sebab xpuas hati dengan organizer especially vvip ticket's holder yang ade meet and greet dengan Dewa..nak cite panjang so korang search sendiri boleh???...hehehe..

Concert habis pukul 12.30tengahmalam..more or less la..lepas tuh pegi makan sebab hasben kite lapar..so kiteorang singgah la kat murni ss2..
a must!..loh shi fun..sedappppssssss..
air kite..apo tah nama die..

Food hasben kite xsempat nak amek gambau..hehe..sampai rumah dah pukul 2.30 pagi...masuk2 rumah je kene "cak"...huwaaaaaaaa nak nangis rase..hurmmmm..ape die????..nanti2 la story..panjang sangat dah nie..kayh la chu'ollssssss..till then..bubui...

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...