Wednesday, March 13, 2019

:: DIVA ::

Semalam ikhwan send gambar2 masa Hulu Langat Trail Run dekat kite yang die dapat dari page organizer..dengan caption, “siap buat ✌🏻, patutlah lambat”..wakakakakkakakakaka..xhabis lagi marah sebab kene tunggu aku lama nampaknye ko nie tak..dari ari ahad sampai semalam xsudah2 nak nganjing aku nak membahan aku..hahahahahanat punye member..😂🤣..

Run like a Diva, Finished like a Diva..hahahahahaaha..
Siap ber✌🏻 haaaaa dekat camera..mau member xhangin..kihkihkih..

Bibir tuh je yang memgukir senyuman..tapi dalam hati tuh menangis xde sape yang tau..wah, kemain propa kau ye..hahahahaha..

Si botak siap cakap kite xde gaya macam berlari..lebih kepada macam catwalk kampung je bile sampai ke finishing line..gaya sungguh bersahaja dan berlenggang-kangkung..

Memang dari awal sampai ke la penghujung kite catwalk dalam kawasan kampung, kawasan hutan, kawasan bukit2 yang penuh dengan batu2, kawasan kebun2 orang kampung, kawasan kolam ikan orang kampung..catwalk allllllll the way up to the futher up to the end of the road to the infinity and beyond..hahahahahahahhaa..adoiiii, crack..mental crack..nasib baik la duit kite tinggalkan..kalau kite ade duit masa tuh, dah lama singgah kedai runcit beli air 100plus ke, beli coklat ke, biskut ke..sambil jalan sambil makan..

Pastu dah nak sampai dekat finishing line, ade pulak brader nie jual air tebu..kite pandang je air tebu tuh..eeeeeiiii, nyesal pulak xbawak duit..kalau bawak duit, memang kompom kite akan beli air..mau lagi menyirap ikhwan kalau nampak kite lalu finishing line sambil hirup air tebu..muahahahahahahhaa..kite dah lama xminum air tebu padahal itu feveret kite..sebab kan penah ade one time tuh kecoh pasal ade orang kene kencing tikus sebab minum air tebu..kan yang menjual air tebu selalu biarkan batang tebu gitu je kat atas jalan..pastu potong and terus masukkan dalam mesin without cuci and without amek tau pun ape yang melintas dan ape yang melekat dekat batang tebu tuh..since then la kite stop minum air tebu sampai la hari kejadian..

Tapi serious masa nampak air tebu tuh, punyelaaaaah rase tempting sangat, sampai lupa yang selama nie kite xberani nak minum air tebu..memang lupa langsung..cuma dalam kepala duk pikir, “kenapalaaa aku xbawak duit”..hahahaha..lepas lari dapat la minum jugak dekat rumah kawan jaja..huahuahua..

Ishhhh, xleh nak move on la pasal hulu langat trail run nie..sebab run nie la terciptanye berbagai2 sejarah sepanjang kite berlari..dalam sejarah kite berlari lama sampai nak dekat 3jam..dalam sejarah mental kite crack, dalam sejarah otak kite kosong xleh berpikir dan kaki bergerak hanya ikut je route yang ditetapkan sampai la ke finishing line..ye la, what choice do i have?..tiada, nada..so just follow je la..dalam sejarah ikhwan kene tunggu kite dalam sejam..selalunye paling lama 15minit je..wakakakakakakakakakakaka..

And disebabkan trail run, kite beli jugak hydration bag, running visor and selit2 la inner sekali..hahahaha..sambil berjalan2, sempat lagi kite tengok hydration bag orang..kite xnak la beli yang mahal2..ikutkan hati nak hydration bag Salomon..ngeeeee..tapi pikir balik macam xbaloi..kenapa nak beli mahal2 padahal ade lagi murah and konsep sama je pun..yang bezanye cuma brand je la..kite ade la usha2 dekat shopee..so masa berjalan2, mata duk usha hydration bag orang..ade x orang pakai hydration bag yang kite dah “add to cart” dekat shopee..sekali adeeeee laaaa..bile tengok actual macam okayh..plus dapat 2L water bladder..harga memang tersangatlah murah wehhhhh..
Murah kan..beli hydration bag yang 5L punye sudeh..nak beli 10L isi ape je pun..5L dah lebih dari cukup..

So lepas nie kalau nak berlari 10km ke atas, memang bag ini la yang kite akan gendong..senang isi je semua dalam nie..2L air pun lebih dari cukup dah rasenye..agak2 xcukup, topup je la masa dekat water station..dah xde masalah tekak kering nak air je..hehehe..

1 comment:

  1. Ada cita-cita nak join fun run ni tapi selalunya terkandas..hehehe...Y peace!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...