Friday, March 22, 2019

:: Sebelum Ditangan Oleh Suami ::

Ehhh, kontroversi sungguh lahai tajuk kau tuh kan sya..kut2 la kan tetibe ade orang terasa pastu ingat kite nak tuju ke die plak kan..huahuahua..

Please excuse my bad thoughts..rasenye kene letak disclaimer siap2 la kan..before ade yang tuduh kite cenggitu, baik declare awal2..tajuk tiada kene-mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada..kihkihkih..

Kite dah lama gile xmasak..xberkesempatan nak masak..ye la, sampai rumah dah pukul berapa..pukul berapa nak masak, pukul berapa nak habis masak, pukul berapa nak mkan..pastu hasben kite sendiri yang kate baik beli makanan siap2..balik rumah, makan, lepas makan boleh rehat2..sebab die tau bini die balik keje dah penat..duduk kejap layan anak2 dah pukul 9.30malam..nak kemas beg anak2 lagi..habis kemas beg anak2, kene naik bilik dah..sebab anak2 kite, selagi kite xnaik, selagi tuh la derang xnak naik..dedua nak mommy je..so nak xnak, kene la naik awal..naik lambat kalu, tido lambat kalu, esok pagi kompom kene melayan grumpy masing2..

Ehhh, terpanjang pulak nak explain pasal kenapa dah lama kite xmasak..kene la explain chu'olls..kang ade pulak yang mendoakan "DERANG TUH XLAMA LA TUH"..lama xmasak pun dapat doa macam tuh hokeyh..tapi tuh la, kadang nak mendoakan keruntuhan rumahtangga orang nie kene berhati2 jugak tau..bukan ape, takut nanti doa tuh berbalik dekat diri sendiri je..and dengar cerita, macam dah hampir2 berbalik dekat diri sendiri je doa tuh..😏..

Haih, cukup xpaham dengan orang2 yang suke mendoakan keruntuhan dan kejatuhan rumahtangga orang nie..if u ask me la kan, kite takut sebenarnye nak berkata lebih2 pasal rumahtangga orang sebab kite sendiri pun ade rumahtangga yang perlu dijaga..pandai memasing la cemana nak uruskan rumahtangga derang..sape kite nak masuk campur..lantak deme ler..masak ke xmasak ke, dapur berminyak ke ape ke, rumah macam tongkang pecah ke idok ke, pandai deme ler..kite just urus dan jaga rumahtangga sendiri je cukup..

*peringatan untuk diri sendiri jugak sebenarnye*

Tapiiiiii skang nie kite kene la masak..sebab dah xtau nak makan ape lagi dah kat luar..even anak2 kite pun dah pandai jawab, "i don't know what to eat la mommy" bile ditanye nak makan ape for dinner..wakakakakakakaka..

Plus hasben kite macam dah hint2.."malam nie bakar croissant je la..isteri i kan masak meggi pun dah sedap sangat dah..janji dari air tangan isteri i, semua jadi sedap"..bile kite cakap kat die yang selamba je perli2 kite..pastu die jawab, "yee laaa betul la..pernah ke u tengok i xhabis makan ape yang u masak..nie haaa bukti, nie haaa bukti (sambil picit2 perut die)..ini semua punca daripada u"..bahahahha..

Alah, kite paham sangat la hasben kite..die xkan direct cakap or mintak tapi die akan hint2..contoh la kalau die teringin nak makan kuey teaw goreng kite..die xkan cakap, "domok, nnt masak kuey teaw goreng nyeah"..nooo nevahh..serious xpernah..die akan cakap, "sedapnye kuey teaw goreng domok..sedapnyeee kalau dapat makan..nyum nyum..omnomnom"...haaa gituuuu..cakap dengan gaya2 terliur sangat..hahaha..itu la ayat die..so paham2 sendiri la..serious weh, die punye in love dengan kuey teaw goreng kite, masak sepeket tuh die sorang balun..licinnn..

 nah belanja gambau kuey teaw goreng kegilaan hasben aiiii..hahahahahahhahaha..

Bile hasben kite xkisah dinner simple2 je, maka terjadi la croissant pelbagai cara masak..sebelum2 tuh kite buatkan sandwich je..tapi bukan sandwich biashe biashe hokeyh..special sandwich..siap letak smoked salmon lagi..hahahaha..hasben kite cakap lagi sedap dari sandwich O'Briens..amek hati sangat tau..hahahahhaa..nasib baik hasben kite memang xnak makan nasi time dinner..die dapat simple2 pun jadi la..
ini malam tadi punye dinner..
ini kelmarin punye dinner..

Oven kite 2 minggu nie banyak bekerja setelah setahun lebih berehat..ahahahahahaha..

Pastu kan pastu kan..
ini haaaaaaa..air durian belanda nie..dari hari isnin kite duk mencarik kat kedai bawah ofis hasben kite..sokmo xde tau..semalam petang bile kite dengan hasben kite masuk kedai nak beli air, baru la nampak kelibat air durian belanda nie..terus beli 2 botol..

Asalnye nak beli lebih..tapi macam xsenonoh la pulak kan sebab sebotol tuh rege die 6hengget50sen..mahahahhaiiiiii...so beli 2 je sudah..pastu duk la berebut dengan hasben kite..dapat pulak laki jenis kuat menyakat..menjerit2 kite dalam kereta sebab die duk nak kaut semua isi2 buah durian belanda nie..gerammmmmm je...sampai hasben kite cakap, "eeeiiii kedekutnye domok..dah la i yang belikan pastu nak kedekut pulak"..hahahahahahahahha..ahhh, biaukan biaukan..kite bab teringin nie bermusim so plis ye domok, please do not disturb my moment..wakakakakakakaka..

Kite suke sebab jus durian belanda nie xmanis..manis die just nice sangat..manis2 buah..manis yang datang dari buah tuh itself..isi banyak, pekat..perghhh!!..terangkat!!..hahahaha..kite paksa lagi hasben kite beli hari nie..dari pagi kite suruh beli....tapi xbeli2 lagi..meeting xsudah katenye..petang kang kalau xde air nie, memang boleh bergaduh laaaaaa cite die..mau die akan hadap muncung sedepa stock boleh sangkut hanger..😤

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...