Monday, March 4, 2019

:: Trail Run Punye Pasal ::

Ahad nie kite ada trail run..dan disebabkan trail run, terpaksa la beli kasut baru..ngeeeeeee..ikutkan kite nak pakai je kasut Brooks kite tuh tapi hasben kite xbagi..die kate mana boleh pakai road running punye shoes untuk trail..ye yee, itu saya tau awak, tapi bile pikir takat 10km je, macam hurmmmmm, pakai je la..tapiiii tetap hasben kite xbagi..huahuahua..

Tapak kasut Brooks kite macam lepas untuk nak lari dekat trail..bile hasben kite xbagi pakai kasut Brooks tuh jugak, maka die belanja kite trail running shoes satu..kihkihkih..

Maka sabtu lepas, lepas collect-ed race kit dekat Great Eastern Mall, kiteorang terus ke Mid Valley/The Gardens..sebab kat sane ade pelbagai kedai untuk nak mencarik trail running shoes nie..memula survey kat Gardens dulu..lepas survey kat Gardens baru masuk Mid Valley..macam2 jenis kedai kiteorang masuk..so last sekali, hasben kite tanye, "so u nak kasut yang mana satu?..u pilih la mana kasut yang u nak"..hurmmmm, bile kite bagitau kasut mana yang kite nak, hasben kite jawab, "ikut u la..i okayh je"..bile en suami dah bagi green-light, tanpa berlengah lagi, moh ler kite ke kedai yang dah menawan hati isteri en suami..hikhikhik..

Kite pilih kasut iniiiiiii..
 
 tarraaaaaaaaaaa..Salomon..hasben kite suruh pilih kasut nie..die kate kalau pakai color striking cenggini, senang nak carik kalau hilang..bengong tau..hahahaha..

Kite okayh je kalau dengan kaler2 cenggini..berani je kalau nak pakai..hehe..
tapaknye cenggini ye..kate pun untuk trail kan..
tazzabar nak pakai ahad nie..

Kite sebenarnye suka hiking or berlari dekat dalam hutan..hehe..sebab terasa macam nyaman sangattttt rase..dah lama dah terngin nak masuk trail run nie..cuma belum masanye lagi..so tahun nie, memang kite akan banyakkan masuk trail running event..nasib baik la ikhwan pun jenis2 yang suka jugak bende2 alah cenggini..and plus, memang die sejenis manusia yang suka activity outdoor punye orang..

Okayh la korang..itu je cerita untuk hari ini..kite nak gie survey run visor kejap..ngeeeee..chiauuuuwwwwssss..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...