Monday, December 2, 2019

:: #17November

17 November lepas birthday kite..hehe..nak jakun sekejap..sebab ape tau..sebab kite dapat bunga dari hasben kite..hahahaha..dulu bila tengah propa2, or bila ternampak ada lelaki bagi bunga kat their loved ones, saje la cakap dengan hasben kite yang dia xpernah pun bagi bunga kat kite..and jawapan dia bagi sangat laaaaaaaaa jawapan yang very kejantanan.. “u ingat i nie mat bunga ke canner?”..tah pape tah..ibarat kalau dia bagi bunga tuh macam jiwang benau laaaaa bagi dia..hahahah..and nasib baik la kite nie pun bukannye jenis minah bunga yang very into bunga..xberapa sangat nak heran la dengan bunga2 nie..xdapat pun xpe..cuma saje je gedik2 nak propa..

Kisah bunga nie start hari yang kite duk shopping barang2 sekolah qisya..16November to be exact..kan kami ke One U..alang2 nak carik selipar bobot sekali..tengahari membawak la sampai ke malam kami kat situ..so malam tuh, before we make a move untuk balik rumah, singgah minum2 kat starbucks jap..sekali hasben kite kate dia nak pegi toilet xtahan nak berry..tapi tah la, kite macam dapat rasa hasben kite saje je ckp nak ke toilet pastu mesti ada bende yg die nak buat nie..instinct perempuan nie jangan main2 hokeyh..nak2 isteri..tapi sebelum jadi isteri pun instinct dah kuat dah cemana tuh..itu yang satu masa dulu ada perempuan called dia meroyan2, meraung2 bagai orang gile kite dapat rasa..sumpah xtipu..sebab esoknye hasben kite cite..and kite pun, "ooo no wonder la i rase macam xsedap hati..itu kisahnye..at that time i macam nak call u tapi at the same time x nak kacau tido u"..tuh yang hasben kite cakap,"lah, kenapa x call je..xde la i nak melayan perempuan tuh morayan2"..nasib u la domok..xsuke cakap xsuka, yang bagi harapan sape suruh..hah hadap la..haks..

Okayh, sambung..

Dalam half and hour gitu hasben kite muncul..dalam hati kite masa tuh, ape je la yang orang tua nie buat..ape je la yang dia beli..long story short, dah sampai rumah..tengah relax2 kat kusi alih2 hasben kite panggil si bobot keluar..konon suruh betulkan basikal..tapi dari dalam dah dengar yang bobot duk kate, "untuk mommy ke daddy"..xkuat pulak la suara si bobot cakap masa tuh..hahahaha..kite standby je la..tau ada surprise tapi xtau ape bende..

Si bobot masuk rumah je, "nah mommy, untuk mommy"..nak tau x ape bende yang bobot bagi..eleh, konon nak tanye2 ape yang bobot bagi..dah sah2 la kat paragraph atas itu awal2 kau duk mentioned sya oii..durgh!!!...ekekeke..
ini haaaa..bunga u'ollsssss..tanjat gegel tau..haahahaha..1tahun6bulan bercinta, 8bulan bertunang, 8tahun berkahwin, hari ini dalam sejarah dapat bunga daripada ex-bf, ex-tunang dan suami..wakakaka..

Serious nyeah..bunga adalah bende yang xpernah terlintas pun akan wujud dalam list surprise hasben kite..tapi yang xleh blah, lepas dah bagi bunga tuh, dia duk la bising.."sekarang nie baru i tau betapa mahalnyeeeeee harga bunga nie"..itu la kata2 orang yang xpernah beli bunga..hahhahhahaha..tuh yang kite jawab balik, "memang la mahal..u ingat 70-80hengget ke?..ini mesti 200lebih xlari kan"..mengangguk je hasben kite..walaupun kite xpernah dapat bunga tapi kite tau je market harga bunga berapa..lepas tuh xhabis2 la duk berzikir, "mahalnye bungaaaaa, mahalnye bunga, mahalnye bunga"..bengong je..hahaha..

Sebenarnye kan, kite xberapa suka sangat tau bunga..bila dapat bunga tuh, dalam hati, "alaaa bunga ke?"..kihkihkih..bagi kite rugi beli bunga..banyak lagi bende lain boleh beli dengan harga se-bouquet bunga..bunga berapa hari je dah layu..at least kalau beli barang ke, boleh pakai lama..sebenarnye hasben kite xtau nak belikan ape..nak belikan hadiah, masa dia pegi jepun baru nie, macam2 dah yang dia belikan..handbag la, jam la, baju la, ehh banyak la lagi..tuh kire hadiah anniversary merangkap hadiah birthday sekali..tapi masa birthday kite baru nie, dia nak jugak bagi something..itu yang muncul idea bunga tuh..

Kite siap cakap dengan hasben kite ape tau, "next time xyah la belikan i bunga..baik belikan i perfume ke ape ke dengan harga 200lebih tuh"..hasben kite pun bersetuju..dia kate "tau xpe..masa nak bayar tuh i dah terpikir, baik la i beli perfume..xpe la at least sekali seumur hidup u merasa la dapat bunga dari i"..pastu gelak2 miang..tah pape tah..hahaha..

Ada kaum seofis hasben kite duk cakap, "sempoi la bini lu der..lu duk bising2 pasal harga bunga, tapi bini lu relax je boleh gelak2 lagi..ini kalau aku buat kat #$%^&, mau sebulan bergaduh xhabis"..hahahaha..nama bini terpaksa di-sensore-d kan..sebab bini kawan hasben kite tuh pun se-ofis dengan derang..hahahahaha..chill la..nak marah buat ape..sebab bukannye hasben kite beli pakai duit kite pun..pakai duit dia..kalau kite kat tempat hasben kite pun kite akan bebel sebab mahal..masa dapat bunga seronok sehari dua je..lepas tuh dah layu...rugi 200hengget lebih..hahahahahahaha..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...