Thursday, December 12, 2019

:: Tanamera - Loose Items ::

Baru nie pegi the gardens..ternampak tanamera punye kedai..not to say kedai la..more to small shop yang kat luar2 tuh..so kite menuju ler ke situ..asalnye nak beli herbal massage oil je..alih2 terberanak pinak..ngeeee..

Kite pakai tanamera nie masa zaman bersalin ke bobot..tidak la pakai semua bende..dulu masa lepas bersalin bobot, kite ada beli set tanamera punye post natal and few other things la..punca kite beli sebab biras kite text tanye nak beli ape2 x produk tanamera sebab tanamera bukak booth kat ofis dia..bila nampak segala gambau2 terasa teruja gile..kihkihkih..tapi lepas tuh xsemua kite guna sebab xde masa nak guna pun..xde masa nak manja2kan diri..maunye xde masa..nak berry pun susah, nak mandi pun 3minit je janji mandi, so agak2 kite ada masa ke untuk manja2kan diri nie..memang tidak la jawapannye..anak 1st dengan anak second kan kite pantang sensorang kite je..end up, ada yang sampai kene buang sebab dah expired..so lesson learnt!!..now kite beli yang loose items je..

Kite nak beli herbal massage oil sebab kaki kite for the past few months nie asyik lenguh je..xsuke betul kite..kadang xleh nak tido sebab kaki lenguh..lenguh yang sampai kene kepak2kan kaki baru rasa lega..itupun setelah beberapa jam..macam2 hasben kite bagi krim panas..terpaksa la letak jugak kalau tidak macam xbest rasa kaki..tapi dalam pada guna semua krim panas tuh, terbit perasaan risau di situ..itu yang bile dah nampak tanamera terus kite nak beli herbal massage oil..at least tidak la risau sgt ada effect ke xde effect nak guna herbal massage oil tanamera compared to pakai krim panas yang hasben kite bagi..
Tanamera loose items yang kite purchased..lemon grass and ginger herbal tea kite beli utk persediaan next year..skang nie xleh nak minum lagi..ingat nak beli next year je tapi tuh la, kebetulan masa kite beli semua nie, tanamera ada buat sales..20% off for each items..lemon grass and ginger tuh ada jugak promo..kire buy 1 free 1 la..

Terbeli pulak untuk anak..kite kan selama nie pakai barang2 baby berjenama Tropika..memang sesuai dengan anak2 kite dari baby sampai la skang..tapi dah alang2 ada discount, beli je la..ecececeh, alang2 ada discount kunun, padahal terjebak dengan kata2 manis promoter tuh...hahahahaha..kalau kite nak terjebak, macam2 bende promoter tuh promote..scrub la, mandian herbs la, feminine wash la ape la..tapi tidak dapat memenangi hati kite..sebab kite sedar diri..sedar diri yang kite sebenarnye xrajin pun nak buat gitu..atau mungkin kite sedar diri yang sebenarnye kite x akan ada masa pun utk buat semua tuh..huahuahua..

Bengang je hasben kite tengok banyak bende atas kaunter..bila nak bayau tuh kite saje je la jeling sambil tanye dia, "nak belanja ke?"..cuba nasib u'olls..wakakakakakakaka..dia jawab, "i bayau utk minyak je..kata nak carik minyak je..nie dah beranak-pinak nie..u bayau ler sendiri"..kite xreply ape2 pun..cuma kite pandang dia dengan pandangan "tah pape tah" sambil mencebikkan mulut..sekaliiiii, bila nak keluarkan purse, tetibe ade tangan yang menghulur duit..terusssssss dalam hati, "alhamdulillah"..wakakakakakakakakkakaa..

Lepas bayau, sambil berjalan, selamba je hasben kite perli, "so dalam banyak2 barang tuh, yang mana satu bakal dibuang sebab xpernah guna"..wahhhh, awak perli kite nampak..kite pun jawab, "semuaaaaaa"..bengang je muka laki gua..ahahahahha..

Yeayyyyy!!..hari nie ofis bagi half day..esok pulak ofis bagi cutiiiiiiiiii..sebab malam nie ada annual dinner..so sape2 yang attend annual dinner, esok dapat cuti..woot woot!!!..annual dinner tahun nie adalah annual dinner yang kite rase kite xbersiap langsng..xpe la xbersiap pun..x bersiap ada reason okayh..janji pegi sebab esok nak cuti punye pasal...hahahahaa..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...