Friday, February 28, 2020

:: Presenting To You Our New Bundle Of Joy ::

Hari jumaat yang barakah ini, kite dengan rendah ketinggian diri, ingin memperkenalkan anak bujang kite yang kedua merangkap anak kite yang ketiga..
Irfan Nor Ziqri..

Gambar kat atas tuh diambil beberapa jam selepas kite bersalin..ofkos la bukan kite yang snap gambau nie..kakak kite yang snap..masa nie kite memang xleh bangun/berjalan..tiub CBD  (tiub saluran kencing) masih lagi “melekat” dekat kite..selagi tiub tuh attached dengan kite, memang keje kite baring je la atas katil..lama jugak la kite xjumpa baby..kite bersalin pukul 12lebih tengahari, the next day tengahari baru kite dapat jumpa baby..itupun selepas nurse bukak tiub saluran kencing, selepas kite pegi toilet, mandi and etc..eeiii, serious paling kite xsuke tiub saluran kencing..xselesa semua ada..masa bersalin anak ketiga nie, kite rasa segala2 lama..nak bukak tiub saluran kencing lama, nak makan pun lama kene tunggu baru dapat makan, xdapat jumpa anak lama..
Umur masih dalam pantang dah pandai protes xnak berbedung

Cite pasal lapar..kite start puasa khamis malam pukul 11..memang xmakan, xminum sampai la jumaat pagi sampai kat hospital..dah sampai hospital nurse suruh sambung lagi puasa..pukul 10lebih kite dah start lapar teruk..tanye nurse lama lagi ke nak masuk OT..kite lapar sangat nie..nurse kate xboleh makan then dia masukkan air glucose melalui drip so that kite xlapar..pukul 12tengahari mcm tuh masuk OT..masa doctor ros tengah godek2 perut kite, tetibe kite rasa macam nak pengsan plus nak muntah..pakar bius, doctor farah memang selalu dia akan standby kat sebelah kite..masa bersalin qisya kite xsure sebab kite full bius..masa nak bersalin bobot kite half bius so doctor farah akan ada dekat sebelah kite untuk monitor kite..sampai la masa bersalin ke irfan..masih setia disebelah kite..hehehe..bersalin ke bobot, kite boleh berborak2 lagi dalam OT..turn irfan, kite xtau kenapa, kite xlarat sangat..mungkin sebab kite lapar kut..tahap lapar kite adalah kebulur..hehehe..

Bile doctor farah tengok muka kite macam lain je, dia tanye whether kite okayh ke tidak..kite jawab xokayh..rasa nak pengsan and muntah..kite cakap la yang kite lapar..kelam-kabut doctor farah masukkan air glucose thru drip, and naikkan sikit kepala kite..lepas tuh baru okayh sikit..xtau kenapa lepas tuh, kite jadi weng..kite jadi ngantuk sangat..perut kene godek2 nie, sempat lagi kite tido..hahahahha..kite tersedar pun sebab doctor ros dengan nurse macam bising2.. “alhamdulillah..comelnye awak”, “putih bersih-nye kulit awak dik”, “okayh, nie baby puan..tengok baby ape nie?”..kihkihkih..lepas tuh kite sambung tido balik sementara nak tunggu doctor ros jahit perut kite..lepas keluar dari OT pun, kite mamai sangat..ngantuk sangat..kite tido je masa tuh..
Belanja video penampakan lesung pipit..hahahahah..

Owh haaa, lupa pulak..sebelum kite di-operate, doctor farah cucuk bius kat tulang belakang kite..sakitnyeeee ya Allah..lain betul rasa sakit  masa nak bersalinkan qisya dengan bobot..nak bersalinkan irfan, sakit lain macam..kite sampai genggam tangan nurse tau..tah la, mungkin itu bezanye elective czer dengan emergency czer..ini kite punye pendapat la..mungkin ye mungkin tidak..masa qisya dengan bobot, kite dah rasa sakit contraction..so bile dah rasa sakit contraction, sakit masa nak cucuk bius tuh xterasa sangat..elective czer kan kite serah diri untuk di-operate..and memang xde rasa sakit contraction langsung2..so mungkin sebab tuh la kite sakit masa doctor farah nak cucuk bius..kite rasa la..
Muncung panjang2 tuh nak pegi mana?..ngeeee..

Masa doctor ros dah keluarkan baby, and masa nak jahit balik perut kite, doctor ros tanye, “awak nak ikat ker?..keadaan dinding rahim awak nie boleh pegi lagi satu..nak sampai 5 xdapat sebab dinding rahim awak dah nipis”..so kite pun jawab, “kalau boleh pegi lagi satu, xyah ikat la doctor”..jeng jeng jeng..sama2 kite lihat irfan akan jadi forever bongsu atau sebaliknye..hakhakhak..
Dah macam pakai tudung dah mommy tengok..tp style2 tudung hetty koes endang yang depannye macam pakai topi..hehehheeh..ini gambar yg paling latest..semalam punye..

And lepas bersalin pun sakit lain macam..mungkin sebab dah 4 kali czer kut..eh ehhh tamo shocked tamo tekejut..3 kali bersalin keluarkan baby, 1 kali czer sebab cyst..xker 4 kali tuh..sebab tuh la doctor ros kate kite boleh pegi 4 je..mungkin kalau bukan sebab operate cyst masa pregnantkan qisya,  insyaAllah boleh cuba utk 5 anak kut..hehehehe..tp xpe la, berapa anak pun kite bersyukur..kite plan memang 4 org anak pun sebenarnye..itu pun kalau ada rezeki anak no 4..kalau x dpr 4, 3 orang pun kite okayh je..

Selepas cabut tiub saluran air kencing, kite rasa macam susah gila nak bangun..susah sebab sakit yang teramat saampaikan nurse kene papah kite bangun and pegi toilet..tolong amekkan toiletries, towel, panties and bra dalam luggage..kite xleh amek sebab sakit ya amat..nurse tolong sekali tuh je..sebab baru lepas operate pastu baru 1st time bangun and berjalan kan..lepas2 dari tuh kite okayh dah..

Pregnant and bersalin anak ke 3 memang lain macam..badan kite punye tahap manja bukan takat masa pregnant je..membawak sampai ke selepas bersalin..ngeeeeee..

2 comments:

  1. Ye...tiub kencing tu merimaskan lagi menyakitkan.

    ReplyDelete
  2. Apapun..tahniah atas kelahiran anak ke 3 ni...comel sangat

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...