Tuesday, February 25, 2020

:: Semoga Murah Rezeki Suami ::

InsyaAllah..amin3..baru2 nie hasben kite ada rezeki lebih sikit..orang tuh tengah masyuk u’olls..ofis bagi bonus..ngeeee..kite tau je hasben kite dapat bonus..even kalau dia senyap je xbagitau dia dapat bonus, kite akan tau sendiri..ehh, jangan xtau..kite ada spy tau..hahahaha..pernah la kite tanye dia, kalau kite xtau dia dpt bonus, agak2 dia nak bagitau x kat kite yang dia dpt bonus..relax je hasben kite jawab, “macam kalau i xbagitau pun, u akan tau dulu je..cemana i nak bagitau kalau surat pun xkeluar lagi u dah tau”..betul jugek..hahahaha..

So, bile dah tau hasben kite dapat bonus, kite mintak dia belanja vietnamese roll..alah korang, baru 70hengget..dapat bonus beribu-riban xkan la 70hengget xleh nak belanja bini..ye dok?..gitula konsepnye..nasib baik hasben kite jawab “okayh”..hiks..xlama tuh, tengah2 wassap hasben kite pasal bende lain, sekali dia selit ayat, “i dah transfer”..without tengok m2u, kite pun reply “thank u” beserta dengan emoji “😘” dengan “😍”..
 Nie haaaa vietnamese rolls tuh..dalam tuh ada 10..kalau sape berminat boleh la order dekat nombor tepon yang ada kat penutup tuh..

Ada 5 jenis vietnamese roll..

bapok besau..itu size utk satu roll..kite makan 2 dah kenyang..makan 3 senak perut..
 Cicah pulak dengan sos nie..perghhh..memang mantap gais..serious sedap vietnamese roll nie..memang puas hati..sesuai untuk orang yang tengah berdiet..

Pastu sambung balik bercerita pasal isu yang berbangkit sebelum nie..then lepas settled bercerita, kite pun tengok la m2u..tanjat gegel u’olls..mintak belanja 70hengget, tapi kemain berganda-ganda-ganda-ganda kuasa 10 yang kite dapat..tuh kite wassap hasben kite, “kalau tau, i cakap je harga roll tuh 200hengget...mesti dpt lagi banyak”..kuikuikui..alah korang, dapat banyak mana waima seratus pun kite bersyukur..kalau dapat beratus2, beriban lagi la kite bersyukur..wakakakakakaka..

Then semalam, hasben kite belanja makan..asalnye nak pegi makan kat restoran sheila rusly..tapi tutup pulek..setiap isnin tutup..demmmmm..kebetulan pulak kat sebelah restoran sheila rusly ada shell out..apalagas, ke situ je la..makan shellout sudahnye..
Sedapnyeeeeeee..masa pregnant lagi kite teringin nak makan..tapi sebab seafood kan..so kite xberani nak makan..kite kene jaga pemakanan kite so that x trigger ekzema kite..ekzema naik masa tengah prengnant tersangatlah xkelakar..nak amek injection xboleh, nak makan ubat xleh sebarangan..kite dah phobia..xsanggup nak hadap lagi dah..ai is serikkkkkk!!..so pantang pun dah habis, maka ber-shellout la kami..dengan harapan, kesan torehan xgatal dan berada dalam keadaan yang baik la hendaknye..hehehe..

Otw balik, kite ada sebut la kat hasben kite yang kite nak beli eo (essential oil) young living..eo kat rumah banyak yang dah nak habis, plus ada tambahan eo lagi yang kite nak beli..kebetulan pulak baby kite deman selsema..itu yang lagi membuak2 nak beli..nak bagi makan ubat kite xberani sebab baby lagi..just bagi makan madu je la sikit..

Kebetulan pulak young living ada buat promotion..discount 10%..kite berkenan,
Set nie..dah lama dah berkenan tapi terpaksa kuburkan dulu..hehe..

Semalam dah alang2 terbukak cite eo, kite pun try la jek hasben kite..pungpangpungpang kite bercerita, kite elaborate, kite explain pasal bende alah tuh..lastttttttttt sekali hasben kite keluar ayat, “u nak ke?”..yes, that is what im waiting for..welllllll, come on!..this is falsya la..goda2 sikit, suara manja2 sikit, cair terus laki gua..hakhakhak..wow, berlagak sangat tuh sis..hahaha..alah korang, goda suami sendiri kut..apadehal..bukannye kite goda laki orang..kensssss..tapi sebelum tuh sempat lagi la hasben kite menganjeng kite.. “tapi kan i dah bagi duit sebelum nie..pakai la duit tuh”, “i bagi 150 je..selebihnye pandai2 u la”..lepas tuh buat muka menganjeng dia..geram betul..

Bak kate orang tuh, kite kan menumpang suami.. “bini iwan” kan xde duit..so terpaksa sis paw duit suami sis..dah tuh, kate “bini iwan” xde duit, bila nak sesuatu, kene la pakai duit suami..dok gitu makcik?..makcik kan penah cakap gitu, so saya ingat kate2 makcik..sebab tuh la kalau saya nak ape2 saya mintak suami saya sebab saya kan menumpang suami.. “bluwekkkk” kat makcik..tiberrrrr!!..hahahahah..

Tapi kan, bila hasben kite dah kate “okayh”, maknanye dia bagi green light untuk beli,  tetibe kite macam 50-50 pulak dah..samada nak beli atau tidak..hurmmmmm..elok je ada thought tuh, tetibe dapat email yang hasben kite dah transfer duit..now tengah pikir whether nak teruskan pembelian atau transfer balik duit kat hasben kite atau buat senyap je..wakakakakakka..owh haaa yg buat senyap tuh tidak la kut..jahat nau rasa..🤪

Alhamdulillah, ape je yang kite nak, insyaAllah hasben kite akan tunaikan..cuma cepat atau lambat je..thank u domok aiiii..semoga Allah permurahkan lagi rezeki u..amin3..

Tetibe teringat satu conversation between kite dengan hasben kite..kite cakap, “domok, ustaz kate, kalau suami xberkira, xkedekut dengan isteri dan selalu belanja isteri, insyaAllah, Allah akan gandakan lagi rezeki suami”..lalu hasben kite pun jawab, “aah..memang pun..i belanja u, pastu dapat rezeki untuk rolling balik rezeki tuh dekat u..pastu dpt lagi rezeki, rolling balik rezeki tuh dekat u”..memula kite xpaham tau..bila hadam betul2 ayat suami, baru laaaa kte, “ooooooooo..paham paham..kire u nak cakap u nyesal belanja i ke canner skang nie?”..hahahahaha.. “lah, sape kate i menyesal..dengan sape lagi i nak berbelanja kalau bukan dengan isteri i”..nasib baik bagi jawapan gitu..kalau gitu moh ler kite ke kedai skechers weekend nie untuk rolling kan balik rezeki u untuk belanja i..ngeeee..

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...