Wednesday, May 27, 2020

:: Sudah Bekerja ::

Habis sudah 2minggu "bercuti"..hehe..department kite ada rotation..1 team kerja 2minggu, 1 team lagi "cuti" 2minggu..so hari nie adalah turn kite bekerja..hari nie baru 1st day start keje u'olls..nasib baik ingat lagi cemana nak drive and ingat lagi jalan nak ke ofis..huahuahua..xtau la sampai bila rotation nie..tunggu further notice dari management..kami ikut arahan je..
Ini gambau masa datang ofis 2 minggu lepas..seronok xramai orang kat ofis..buat keje pun tenang je..kihkihkih..
Masih lagi xdapat berat lama..tapi xpe, aaii is relax je..sebab at least ada la penurunan berat badan..15kg berat kite dah turun..okayh la kan dari xde..huahuahua..slowly but surely..nak kurus bukan ape korang, selesa sikit nak bawak badan..yang paling pentinggggg, kite nak kurus sebab baju2, seluar2 kite banyak xmuat weh..bukan takat baju2 dengan seluar, undergarments pun ada yang xmuat lagi..sadis betul..hahaha..

Lepas beranak perut tuh yang amek masa lama nak kempis..dah tuh 9bulan duk ngendong budak yang beratnye 3kg..belum campur berat air ketuban lagi..dah la air ketuban kite banyak, xbesar la pulak perut kite time pregnant kan..hehe..so amek masa sikit la nak kempis..tapi xpe, kite okayh je..sooner or later kempis jugak cuma kene bersabar je la..rindunye perut kite masa sebelum pregnant..kempis je cuma xde la 6pax or berpax2..hahaha..workout?..buat la ofkos..ada la jugak duk terkinja2 berzumba kat depan tv..jogging kat treadmill..walaupun xhari2, tapi ada la jugak..ada anak kecik nie susah sikit nak commit buat hari2 semua tuh..kene tunggu dia tido baru boleh workout..itupun kalau workout la, kadang bila anak tido, dengan kite2 sekali tido..wakakakakaka..

Ada je orang yang tegur, "ehh, dik..xkurus lagi ke?"..cissss..hahahaha..nasib baik la pakcik gua yang tegur.."relax la pakcu..bende baru 4 bulan bersalin kut"..kihkihkih...kannnn..bende baru 4 bulan bersalin..relax la..9bulan berat naik 25kg, xkan la 4 bulan terus nak dapat berat lama yang **kg..berapa berat lama??..rahsia..kut nanti ada haters yang duk compared berat kite dengan berat dia..and nnt kang dia pulak yang duk berusaha nak dapatkan berat kite tuh sebab nak compete punye pasal...wakakakakaka..
geram dengan budak nie..now berat dia dah 7kg lebih..

Alhamdulillah xbanyak ragam sangat anak bujang no 2 kite nie..cuma jangan buat main kalau dia lapar nak susu and tido..2 nie kalau jaga ikut timing dia, insyaAllah dia akan senyum je sepanjang masa..cumanye dia suka dera orang..xleh duduk..kene bangun kalau pegang dia..baring tuh boleh baring tapi dengan syarat jangan tinggalkan dia..kene main2 dengan dia..hehe..malam kalau dia tido, memang akan terus lena sampai ke pagi..dengan kite pun lena sekali..hehe..

Umur dia skang nie 4bulan 17hari..puas la kite jaga dia..habis berpantang, kerja dalam 9hari, terus PKP..pastu "cuti"..masa PM announced PKPB, kite kene kerja tapi 2 hari je then sambung lagi 2 minggu "cuti"..almost a month la kite "bercuti" masa bulan puasa..best betul..hehe..xde istilah ngantuk dan xde istilah "power nap" masa lunch time..hahahaha..sebab kat rumah kan, so nak tido bebila pun xpe..and xde la lemau sangat..ngeeeee..

So korang dah start keje ke tuh?..ke ada lagi yang masih WFH?..hehe..

1 comment:

  1. Kami start kerja Raya ke4.
    Sebelum tu memang dah start kerja pada 05May.

    Selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...