Wednesday, October 7, 2020

:: Kisah Yang Boring ::

Boring ker?..huahuahua..terpulang la pada penerimaan u'olls cemana..if it's boring, then boring it is..if it's not boring, then boring it is not..boring it is not nyeah..wahahaha..mende2 tah ayat..

lama rasanye x tayang muka tuan tanah kedaung..alaaaa, one picture je won't harm kan..kan kan kan..hehehe..

Kite kan ada seorang peneman setia di waktu subuh dan di dingin hari..eewahhh..

  Nie haaaaa peneman kite itu..hehee..
 
Xde la setiap hari tapi boleh kata setiap hari la jugak..hiksss..pernah dia bangun pukul 3.30pagi and xtau la pukul berapa dia tido balik..kite xlarat la nak neman dia so kite tido je..tapi sebelum kite terlelap tuh, kite dah pasang siap2 zikir feveret dia kat youtube..nasib baik la dia x merangkak merata..tapi kalau dia merangkak sampai ke kaki kite, insyaAllah kite akan sedar sebab kite kepung dia guna badan and kaki kite..so kalau dia nak melangkau memang kene lalu kaki or badan kite..kite xmacam hasben kite la, bom tuh kalau meletop kat sebelah muka dia pun dia xsedar lagi..hiksss..kite jenis yang tido2 ayam so kalau terdengar bunyik ke, terasa ada pergerakan kat badan ke, memang akan senang terjaga..bile kite terjaga pukul 5.45pagi, tau2 dah lena dah dia kat sebelah....bagus..boleh mommy masak bekal untuk kakak dengan tenang..kihkihkih..
berdoa ape tuh ipanzuzuzuzu..hahaha..

Kite xde la everyday masakkan makanan untuk qisya bawak bekal ke sekolah..kalau qisya request nak "mommy masak", or menu yang kantin sekolah sediakan adalah menu yang qisya xmakan, time tuh baru kite masak utk qisya bawak bekal..tapi selalunye kalau tanya qisya, jawapan dia adalah "nak mommy masak" sokmo..kite okayh je..lagipun qisya nie senang je menu makanannye..ikutkan dia nak sup bawak pegi sekolah..tapi tuh la, kite la pulak rase macam susah untuk qisya handle makanan yang sup2 nie..takut la tertumpah ke ape ke kan..and alhamdulillah la qisya jenis macam apaknye..jenis yang makan je ape yang kite bekalkan..xde pun nak mengomel2..kadang bekal dia tuh, kawan dia yang habiskan..comel..hahaha..bila tanye kenapa dia xhabiskan makanan tuh, dia jawab, "sebab kawan kakak suka mommy masak..kawan kakak kate mommy awak masak sedap la..pastu kakak bagi la kawan kakak habiskan"..halah halah halah anakkkkkk..xpe la, berkongsi rezeki kan bagus..hehe..

Start isnin kite dah cutikan qisya..kite xkisah orang nak cakap kite nie tergolong dalam golongan mak2 yang paranoid..lantak la nak cakap ape pun..sebab skang nie dah naik kaw2 dah kes covid..so kite xnak amek risiko..macam bobot tuh even hantar kat kindy pun, still lagi terkawal..sebab kawasan kecik..sekolah kan besar, sebab tuh la kite xnak amek risiko dengan hantar qisya ke sekolah..lagipun qisya baru darjah 1..kalau masuk darjah 2 jatuh kelas ke ape ke, kite xkisah pun..biar kite buat macam nie dari kite menangis kemudian hari..bende nie simple, there is no right or wrong..tepuk dada tanya selera apa yang terbaik untuk anak masing2..alhamdulillah hasben kite pun tidak menghalang bila kite kata kite nak cutikan qisya..

Memang la covid nie boleh dapat dari sesiapa pun..xsemestinye dari sekolah je..mungkin boleh dapat dari kami mak pak nie, pakcik makcik, sanak sedara..ye la, katapun masing2 masih keluar utk pegi kerja setiap hari mencarik rezeki kan..tapi setidaknye kite dah minimize kan that circle..kalau let say terjangkit jugak (nauzubillahiminzalik..ya Allah, mohon dijauhkan), sekurang2nye tidak la merebak sampai kat sekolah..

Kite memang xde nak merayau2 xtentu hala dekat shopping mall ke, lake garden ke ape ke..xberani la kite..weekend duk rumah je..kalau keluar pun, takat pegi rumah kakak2 kite kat alam impian dengan saujana putra..rumah mak kite tuh xyah cite la..kate pun sekangkang monkey je kan..hahahaha..

Harap2 minggu depan tidak naik mencanak la kes covid19 kat malaysia nie..sebab next week genap 2 minggu "orang2" dari semenanjung balik dari sabah..kalau lah mencarut tuh xberdosa, to be honest, akan penuh satu entry nie dengan carutan untuk "orang2" itu..dasar punca!!..

2 comments:

  1. comel tuan tanah dan anak tuan tanah :D

    ReplyDelete
  2. anak-anak kakmim pun x skolah ari ni sebab dh ada kluster baru pulak di kuching semalam... kalau dah wujud kluster ni, paham-paham jer lah.. hmm..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...