Tuesday, September 22, 2020

:: Gigih Pegi Citta Mall Semata2 Beli Iron ::

 Lunch ape je hari nie??..hari nie kite lunchhhhh,
tadaaaaaaaa...ehhh silap..itu paperbag-nye..hahaha..kite beli salad kat Salad Atelier..
okayh ini baru boleh nak tadaa..tadaaaaaaaaa..hahaha..sedap betul..harga pun sedap..sobsssss..hehehe..diet u'olls..diet la kite..kuikuikui..poyo je kan..pastu bile malam, jangan kebulur sudah..huahuahua..sejak2 dua menjak nie, kemaruk betul kite ngorder salad kat salad atelier..tapi xleh selalu korang, sekali beli 20-30 hengget..kalau hari2, hurmmm darab la sendiri..matilanak..ngeeeee..
 
So ya, lepas tengok kete proton X50, kite dengan hasben kite xterus balik..kiteorg singgah jap citta mall sebab nak beli iron kat harvey norman..dah alang2 tengah berdua je kan..hasben kite kate senang pegi sana sebab nanti nak ke rumah kakak kite straight je..anak2 kite tinggal dekat rumah kakak kite..mintak tolong anak buah kite jagakan kejap..bukan xnak hangkut sekali u’olls askar2 kite tuh..tapi budak bawah 12 tahun xleh masuk..nak buek camno..terpaksa la tinggalkan..kite nak beli iron sebab iron kecik kite dah rosak..iron yang kite selalu guna bila nak melipat baju2..xkan la kite nak hangkut iron gabak kite turun bawah..macam susah je rasa nak berhangkut2 segala..so kite pun ngecek la hasben kite..sebab kalau xde iron kite xnak lipat baju2..ehhh bukan ngugut tau..tapi rasanye dah banyak kali kite highlight-kan yang baju2 kite, hasben kite dengan anak2 kalau lepas keluar dari dryer kemain lagi teruk komotnye..memang xleh pejam mata la..kalau xnak komot sgt, elok keluar dari dryer kene terus lipat..tapi biasalahkan, macam la korang xbiasa..perempuan nie boleh kemas rumah, mop satu rumah, cuci toilet sampai 3-4 sekali harung, tapi part nak melipat baju tuh makaiiiiii dia punye tahap kemalasan tuh, xleh bawak bincang..kene ada mood bagai baru boleh nak melipat..hiksss..

Nak beli iron tapi tertambah pulak hair dryer..tengah murah u’olls..itu yang terus grab tuh..hair dryer kite dah berbelas tahun dah weh..dah boleh2 tukau dah..hair dryer lama kite, kite turunkan kat anak dara kite..dia skang nie lepas mandi je duk guna hair dryer nak keringkan rambut dia..tapi kite bagi guna selalu..kang rosak rambut..
 Iron biasa je..xde nak luar biasa sangat..sebab kalau amek yang luar biasa kang kene jeling dengan hasben kite..hihihi..kite sendiri pun xnak yang beria2..xnak yg berat sangat..sebab menggosok sambil melipat kan kene duduk kat bawah (lantai), xdaya la nak megang iron yang besar dan berat..pergelangan tangan kite dah la sakit je manjang..xkan nak tambahkan lagi pulak..iron nie ada discount..xingat actual price berapa..tapi harga lepas discount RM110..
Puas hati dryer nie..besarrrrrr..besar macam hair dryer kat saloon..

Murah je korang..ada discount..dari seratus sengah jadi 72hengget je..bila nampak harga 72hengget tuh yang terus kite amek..tanpa tanye hasben kite pun..hahahaha..dah tuh, sape suruh hilang2..halah, 72hengget je korang..bukannye 720hengget..bila bgtau hasben kite yang kite amek hair dryer, terus dia tanye, “u amek hair dryer yang dyson nie ker?”..cuak kejap orang tua tuh..ikutkan hati dan nafsu, memang la nak..kuang3..tapi ikutkan akal, xnak la..ape gila hair dryer nak beli mahal2..

And kite ada la belikan adik laki kite toaster jugak..dia pun ada sekali ikut kite pegi citta mall..rupanya dari tempat event X50 tuh, dia duk follow kite dengan hasben kite..sebab dia ingat kiteorg terus ke rumah kakak kite..dah alang2 dia ikut belakang, ajak la sekali dia pegi citta mall..boleh dinner sekali..so masa dalam harvey norman, derang laki bini duk usha toaster..pastu kite pun suruh la dia amek satu..xpe la belanja perantin baru yg duk rumah baru..walaupun rumah sewa tapi kire rumah "baru" la jugek utk derang..haahahah..rezeki derang la ikut kite malam tuh..

Murahkan..harvey norman kat citta mall tuh bila je yg xde discount..setiap kali memang akan ada kut..hehee..

Sebelum hantar anak2 kat rumah kakak kite, kiteorang pegi lunch dulu..hasben kite duk sebut victoria station..terus terbayang fresh oyster..ya Allah sedapnye..bila dah sebut kene la pegi kan..
Sedapnyeeeeeeee..

Lama dah nak makan..masa pregnantkan irfan lagi..tapi xberani nak makan sebab raw kan..so tahan je la..akhirnya selepas 8bulan baru dapat makan..sedapnyeeeeee sedapnyeeee..masa pregnantkan irfan jugak kite xberani nak makan raw salmon..padahal teringinnnnnnn sangat..makan la jugak tapi xbanyak..janji lalu kat tekak orang tua2 cakap..lepas tuh nyesal..ape pun xboleh..raw salmon pun dah jadi feveret anak dara kite skang nie..dulu makan sorang je, lepas hasben kite dah start makan raw salmon, berebut dengan hasben kite..skang nie berebut dengan anak dara pulak..hahaha..kire kalau nak bawak qisya pegi jepun memang xde masalah la sebab dia suka japanese food..bobot je masalah..sebab dia tekak melayu..hehe..

Tetibe teringat hasben kite punye ayat, “kalau i xkawen dengan u, memang sampai skang i xmakan raw salmon kut..bila dengan u yang i baru belajar makan raw salmon”..ngeeeee..
 
Nampak sangat xde idea nak tulis entry pasal ape kan..pasal beli iron dengan hair dryer pun sibuk je nak bercerita jugak...mihmihmih..

1 comment:

  1. x pandai makan oyster & raw salmon..kalu dah masak boleh telan.

    iron tu penting tu...hair dryer pun.. chewah. aiii is sokong!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...