Monday, September 21, 2020

:: Soft Launch Proton X50 ::

Sabtu lepas kite dengan adik beradik kite pegi soft launch Proton X50 dekat White Ballroom PJ..to be honest memang cantik sangat..interior X50 memang sangat menang la..semua function dalam X50 sangat high tech..1st time tengok je dah fall in love teruk dengan X50..

Kak long kite kate kete X50 nie boleh auto-park..ada function dalam X50 nie boleh di-control guna apps..tapi kite xsure la semua boleh ke kan..pastu ada sun-roof..

Kakak kite yg nombor 2 dah goyang dah..dia dah book-ed HRV..loan dah approved kut kalau xsilap cuma dia x sign lagi agreement..bila kene racun tetibe mcm ada 2nd thought dah..bukan takat kene racun dengan kiteorang adik-beradik je, siap kak long kite duk panggil product owner tuh sendiri untuk “racun” kakak kite..hahahaha..owh haaa lupa, kak long kite keje kat proton..marketing department..ngeeee..andddddd, ramai katanye yg dah book HRV cancel order pastu masuk booking untuk X50..comparison nyeah antara HRV dengan X50, personally, X50 menang jauh la dari HRV..kakak kite beli HRV harga seratus berapa ribu tah..X50 of course la cheaper than HRV..harga high spec pun kite rasa dalam 90k lebih..walaupun murah tapiiiii berganda2 lagi cantik dari HRV yang seratus ribu lebih tuh..kakak kite katanya nak hold dulu loan sampai dia boleh test drive X50..kakak no 2 kite bukannye ape..dia ada bad experience dengan after sales kete proton nie..kete mmg cantik tapi disebabkan after sales tuh nanti, buat dia macam, hurmmmmm, nak ke xnak, nak ke xnak..usahkan kakak kite, kite, hasben kite, abang ipar kite pun duk gerun mikir after sales proton nie..ngeeeeee..

Kawan kak long kite pun sama kes macam kakak kite yang nombor 2..dah book HRV, tengok X50 je, terus contact sales person yang dia book HRV tuh kata nak cancel booking..and on the same day jugak, dia letak booking untuk X50..sabtu lepas pukul 6lebih, booking untuk X50 je dah cecah 10k lebih..skang nie of course lagi naik la figure tuh..

Owh haaaa, price OTR jangan ditanya berapa..sebab kite xtau..proton x release lagi price OTR berapa..kalau nak tau, kene tunggu masa launching X50..katanye launching middle october..eeeiiii, xsabar nak test drive..kalau xpegi test deive pun, semoga kakak kite berubah pikiran so nnt boleh lenjan kete dia je..hahahaha..

Kite memang berkenan betul X50..sangat3 berkenan..bila tengok tuh terus terasa macam nak dump je duit booking 500hengget..tapi bile mengenangkan ada rumah yang bakal siap next year, insyaAllah, terpaksa la batalkan hasrat tuh..rumah siap nanti banyak duit nak kene keluar..so hasben kite kate tunggu settle dulu rumah, baru boleh beli X50..maybe lagi setahun dua la kut gamaknye..and hasben kite kate lagi, by that time, kete myvi kite pun maybe dah habis bayar..so xyah nak pikir2 kene buat full settlement myvi..terus masuk loan je..plus, hasben kite xbercadang pun nak let go myvi..sebab dia kate kete myvi tuh masih sedap bawak, masalah pun kurang, minyak pun jimat..at least kene ada satu kete kecik katanye untuk senang bergerak ke kedai, ke masjid or ke tempat2 yang memudahkan untuk parking..

It’s okayh, i can wait..walaupun deep inside kite xboleh..muahahahaha..

Okayh la u’olls, itu je la cite pasal X50..ape?..xkan xde gambar?..mana mungkin kite nak pembaca2 kesayangan kite tertanya2 cemana rupa X50 yang cantik sangat tuh..kut la ada jugak yang tengah nak usha2 X50 ke kan..hopefully dapat membantu la..sorry la kalau gambar2 carca-marba xikut sequence..macam xrajin pulak rasa nak betulkan..hehe..maafkan saya yang pemalas ini..
Cantik kan..dashboard leather u’olls..cantikkkkkkkknyeesss..
Bonet sangat luas..
Kemah boh enjin dia!.. 
 
Dah macam evoque dah kete X50 nie.. 
Hensemnyeeeeeee hahaiiiii..tapi tuh la, kalau kite nak beli kete, kaler putih memang kite reject awal2..cantik memang cantik tapi not type of color kite dengan hasben kite..susah weh nak jaga kete color putih nie..kami xrajin nak cuci kete seminggu sekali..huahuahua.. 
 
Seat belakang sangat selesa..dari segi ruang, luas jugak..sebab dah terbukti..hasben kite dengan abang ipar kite yang sama size dan ketinggian dah duduk belakang..lutut tuh masih lagi ada gape dengan seat depan..sikit je la but at least okayh la xde la kene naikkan lutut tuh..hahaha..
So sexyyyyyhhhh..
Yg pakai glasses tuh la product owner-nye..kak long kite kata, X50 tuh ibarat dia punye “baby”..hehehe..tuh dia tengah convince kan kakak kite..hahahahaha..
Specs and color variant for X50..

Okayh u’olls..itu saje pasal X50..

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...