Thursday, December 3, 2020

:: Perempuan Dan Tudung ::

Morning y'alls..

Skang nie kite suka gile satu jenis tudung nie..akak kat ofis kite yang menjual..awalnye kite beli sebab nak support la bisnes kengkawan..tah la, kite nie bab menjual memang xde skill langsung2..kalau kite applied utk membership pun adalah sebab kite nak dapatkan harga members je bukannye utk menjual..tapi kite jenis yang akan support ape yang kawan2 kite jual walaupun kadang ape yang kite beli tuh, kite xmakan/xminum/xpakai sangat pun..selalunye kite akan bagi dekat orang untuk mengelakkan pembaziran..hehe..

 Sampaikan pernah sekali hasben kite bising..contoh, kite ada beli air kat ofismate dia..tapi kite xminum pun sebab kite xminum air manis sangat..dah kalau xminum air manis, dibelinye buat ape?..wakakakakakaka...dah kalau suka support ape yang kite nampak orang/kawan menjual katanye kan..wek!!..haks!..sudahnye hasben kite yang kene habiskan air2 yang kite beli..mau x bising orang tua tuh..bini konon nak kurus tapi relax je menggemukkan suami..haks!..kalau dia kutuk kite, pastu kite kutuk balik perut dia, dia salahkan kite punca perut dia kedepan..xpun dia bagi ayat, “ini bukti cinta i untuk u”..elehhh..ayat nak bagi sedap hati diri sendiri kew..hewhewhew..wakakaka..

Okayh, berbalik kepada cerita tudung.. 

 

Skang nie,  kite suka pakai tudung macam kat atas nie..bukan cara pemakaian tudung tuh tau..but the tudung itself..kite suka sebab ape tau..sebab xyah gosok and senang nak bentuk..tapi kenapa macam senget je tudung kite tuh..ahhh, xpenting la janji xyah gosok..tudung senget benget, don’t care don’t bother..wakakakaka..asalnye nak support je bisnes akak ofis kite..sekali macam eh eh, terjatuh cinta pulak dah..terus request kat akak tuh bawak lagi tudung pattern sama tapi kaler lain2..

Tudung kite banyak yang harganye seplohhengget, limabelashengget, doplohhengget..banyak tudung2 kite, kite beli dekat akak ofis kite la..xpun beli kat shopee yang kalau beli banyak, dapat harga borong..hehehe..senang xyah nak gie kedai semata nak beli tudung..kadang akak ofis kite sendiri call, "sya, akak ada bawak tudung nie..kalau ko nak tengok meh la"..gituuuu..hehehe..

Ada la jugak tudung kite yang harganye harga2 kayangan..xde la kata xde langsung2..nipu benau kan..boleh kire berapa helai la tapi..beli kononnye untuk pakai masa ada event2 dan jugak ape2 keraian..macam masa raya ke, masa attend wedding ke pegi annual dinner ofis ke..but kebanyakan tudung2 kite adalah tudung2 murah la..

Bak kate hasben kite, walaupun tudung2 kite yang ada kat rumah tuh dah boleh bukak kedai tudung, tapi tetap kite akan membeli jugak tudung2 yang lain..kemon hasben, isterimu ini kene la ikut fesyen terbaru dan terkini..huahuahua..nak beli tudung mahal2 macam itik ke, ariani ke, arzu ke, or mana2 la tudung yang mahal2, boleh je..tapi tah la, kite rase macam x worth it..even untuk self-reward pun bagi kite x baloi..baik la kite beli something yang worth it dengan harga sehelai tudung..

 Bende yang harga sama tapi jenis yang kite boleh pakai barang tuh tetiap hari..konsepnyee!!..untuk kite keluarkan duit beli sehelai tudung dengan harga 200-800hengget, memang tidak la..pakainye bukan hari2 pun..even 50-100hengget pun bagi kite dah mahal dah..berkira2 weh nak beli..dasar kedekut!..ahahaha..sebab bagi kite, 1 tudung tuh impossible kite akan pakai hari2..sebulan pun tah berapa kali je tudung tuh akan dipakai..kadang dalam sebulan xpakai langsung2..pakai hari2 kang, kene kutuk pulak dengan netizens dan haters, "eeewwww, dia tuh xbasuh ke tudung dia..hari2 tudung sama..itu je ke tudung yang dia ada?..sedeyhhh!"..kensssss..betul x?..xker rugi..

 Baik la dengan harga yang semahal tudung itik (contoh) yang harganye boleh cecah smp seribu lebih sehelai, kite beli jam..beli perfume..beli kasut docmart bebanyak..buat collection..ehh, beli je la ape2 yang kite rase berbaloi untuk beli..kihkihkih..yang jenis pakai hari2 pun xde yang akan mengeji..kalau ada yang mengeji pun spesis manusia yang, "barang2 semua nak beli yang mahal2 je..macam la xde yang murah..tuh mesti guna duit suami lettew..dasar bini menumpang suami..si falsya tuh bukannye ada duit pun"..ehhh, ter-over pulak..tetibe pulak teringat ayat "menumpang suami"..ada tau orang gitu..ingat xde ke..😏..tapi kalau ada yang bagi tudung2 mahal as a present, kite terima je..everything is free is nice what..muahahaha..

Setiap ayat dalam penceritaan di atas nie adalah konsep kite sendiri dalam pembelian tudung tau..xde kene-mengena dengan orang lain..jangan la pulak ada yang terasa hati..xde pun nak condemn korang yang beli tudung mahal2..terpulang dan terserah..kata pun duit masing2, hidup masing2..so up to u girls la nak cemana pun.dok gitu??..

3 comments:

  1. "walaupun tudung2 kite yang ada kat rumah tuh dah boleh bukak kedai tudung, tapi tetap kite akan membeli jugak tudung2 yang lain.."

    I feel youuuu hahaha

    ReplyDelete
  2. setiap baju kena ada tudung yang match.hahaha

    ReplyDelete
  3. singgah sini.. tudung berlambak tp kadang2 tak match dgn baju pun. sbb cantik punya pasal

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...