Tuesday, December 1, 2020

:: Berbekalan ::

Sejak dua menjak PKPB nie, kite kerap sangat bawak bekal pegi ofis..asalnye sebab food court kat ofis kite banyak tutup..so bila nak makan masa lunch, choice sangat terhad..kedai mamak je la yang bukak..ishh, xlalu la pulak nak makan makanan mamak tetiap hari..so nak xnak kite kene la bawak bekal untuk lunch..since then, kite memang bawak bekal je walaupun food court kat bawah nie dah start bukak balik..kadang satu lauk pun jadik janji bawak bekal ke ofis..sambal sardin je pun sodap dah..hahaha..

So hari ini,

inilah bekal kite untuk lunch..aglio olio seafood..yang serbuk2 putih kuning tuh adalah parmesan cheese..
 
Kite terjaga pukul 4.30 pagi sebab anak bujang kite yang kecik tuh nak susu..so lepas bagi susu, terus masak..alang2 dah bangun kan, teruskan je la bangun..kite buat sekali untuk hasben kite bawak pegi ofis..
 
 Bila dah start bawak bekal nie, actually save duit sesangat..kite xde keluarkan duit pun kat ofis kadang..kalau seminggu bawak bekal, seminggu la duit dalam purse xberusik..plus, makanan pun dah sah2 bersih sebab home-cooked kan..duit parking pulak buat masa nie memang xkeluar jugak sebab hasben kite hantar and jemput kite kat ofis..hikssss..kalau dia kene kerja kat ofis, memang sah2 la dia akan hantar..tapi kalau dia kene WFH pun kite paksa dia untuk hantar and jemput kite kat ofis jugak..dasar pemalas nak drive..ngeeeee..kite skang nie memang malas betul nak drive..dah tuh sape suruh hasben kite xbagi kite drive..so bila dah terbiasa duduk kat co-driver punye seat je, itu yang jadik malas nak bertukar seat ke seat driver..

And kite ada lunch box yang sangat comel tau..

 

tadaaaaa..comelkannn..special edition lunch box starbucks..beli semata nak lunch box itu saje..bukannye sebab isi dalam lunch box itu..hehehe..

kite hanya akan guna kalau kite bawak roti dengan buah je gie ofis atau ape2 saje makanan yang muat untuk kite letakkan dalam lunch box itu..

Haish, lamanye lahai nak tunggu lunch..lapau sudah!!..

3 comments:

  1. Wah.. Aglio Olia tu nampak bestttt.. Presentation macam kat restoran dah tu.. Sedapnya nampak. Kami memang bawak bekal g keje, sebab kena masak untuk MIL FIL sekali, so terusla bawak bekal. Duit dalam purse tak terusik tu memang fakta betul.. Kami pun.

    ReplyDelete
  2. betul tu mmg save kalau bwk bekal... save masa jugak x perlu nk ke cafe atau keluar memana... psstt.. lawa la bekas tapau starbucks tu.. hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...