Wednesday, August 21, 2013

:: Kekeliruan ::

Morning u'olls..kite kat KKIA nie..nak wat check up..haiyoooooo ramainye lahai org..ikutkan hati mmg xnk dh check sini tp mok mok suruh gak check..katenye kat kg baru check jugak, sini pun kene check jugak..adehhhhh..ikutkan yo lah..

Ahad lepas kite gie wat check up kat Hosp Al-Islam Kg Baru..senangnye lahai boleh check up ari ahad..tenang dan lengang..hehehe..

Ahad lepas tuh ibarat check up utk nak register bersalin skali laaaa..2bln lg u'ollsssss..adehhhhh..seriauuuu pulak tetibe..

Then bile dh masuk jmp dr specialist kan,  unexpected things happened..bile scan, suddenly dr kate baby gurl..haaaaaa, ckp jugak ngan dr tuh, last scan kat normal klinik, dr tuh kate baby boy..

Dr kat hosp kg baru tuh siap tunjuk 'bibir'  baby..kite pandang mok mok, mok mok pandang kite..dlm hati, 'alamak, baju dh byk beli warna biru'..huk aloh, guano nieh..ahahahaa..

Bile dh keluar tuh, mok mok smp ke umah duk propa.."baby nieeeeeee, bg daddy confuse laaaaaa"..itu je la ayat die..comel..siap ngan nada suara yg getis2 lg..ahahahhaa..

Tp xpe la, xkisah la boboy ke gegurl ke, janji baby selamat, sihat, cukup sempurna segala sifat..tp yg xbestnye dr kat hosp kg baru siap kate perut kite besar..risau kalau2 kencing manis katenye..alahaiiiii..itu yg xnk dgr tuh..nk kene minum air gula la plak..wekkkkkk..


    7months..

12 comments:

  1. yang mana pon tak pe la kan..kengkadnag BB dalam tummy ni boleh berubah2 kan..tu la kuasa allah kan...

    ReplyDelete
  2. sy dulu beli je baju warna warni. xmo stick dgn satu kaler je..baby kan cantik pakai colourful..

    xyah kesah sangat jantina tu.. janji baby ok kan

    ReplyDelete
  3. tunggu keluar nanti baru tau jantina yg betoi :-)

    ReplyDelete
  4. Takpe mana-mana
    Janji baby sehat :)
    Elok la dh beli byk baju biru tp dpt tau girl
    Klu byk beli baju pink tp dpt tau boy lagi payah kan?
    Heee

    ReplyDelete
  5. dah tak lama...
    moga baby sihat2 saja lepas nie

    ReplyDelete
  6. yak kisah la pasha janji sihat heheh.. tp kg bru tu scan die canggih siap 4D.. doc tunjuk x yg 4D punya? kita memang tiap kali scan nampak gegurl....

    ReplyDelete
  7. Adeh lama benor kita xleh nk komen kat blog Sya ni, rasanya dr mula Sya peknen kot....trs jd silent reader tau...huhu

    Slmt Hr Raya maaf zahir & batin Sya, thn ni xleh pakai baju raya yer, xpe thn dpn blh pakai sedondon dgn bb lagi...hehe...cute!

    Psl bb tu xkisah kan bb apa pun yg penting sihat walafiat, mcm sy dl dah comfirm bb boy tp ttp nk girl sampaikan semua sy prepare pink, sekali buaian pun pink...kihkihkih...tp bb ni pakai apa pun xpe, masuk je...

    ReplyDelete
  8. yang mana pon x apa sya..janji sihat walafiat kan...

    ReplyDelete
  9. kadang2 scan nie tak boleh caya...tunggu jer lagi 2 bulan hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...