Wednesday, August 28, 2013

:: Tingin Bende Pelik2 ::

Haduuuhhhh..punye la ingat xkan tingin bende pelik2, sudahnye jadi jugak..adehhhhh..ari ape tah tetibe kat opis kite tingin sangat nak bau beras..tingin nak kunyah beras tuh skit..kite punye tingin tuh smp tahap terliur2 tau..smp boleh rase beras tuh turun kat anak tekak nie..serious xtipu..adehhhhhh..padahal xde terpikir, terdgr or terbaca pun psl beras..terpikir nak masak nasi pun xde..

Balik je dr opis singgah umah mak..nak wat la ape yg kite tingin tuh tp bile dh borak2 terus lupe..smp la mok mok kol mlm tuh..bile mok mok dh kol, kite pun beransur la balik..mok mok pulak kate nak makan..soooo bile nak masak nasi kan, kepala kite yg masuk dulu dlm tong beras..siap boleh makan skit beras tuh..punye la nikmat..astagaaaa..bughok pangai..ahahahhaha..

Mok mok punye la bising..siap ckp, "malu baby tgk pangai mummy"..ahahhahaha..pastu suruh kite jauhkan diri dr tong beras la, siap ckp dh buat marking la..so that bile kite bukak tong beras tuh die leh tau..ahahhaa..

Sebenarnye time kite kecik2, xde la kecik mana pun..dh besar jugak la..kite mmg ade habit suke bau beras nie..stim je raseeeee bile dpt bau beras..wakakakkkakkaa..siap makan beras tuh lagi yg xleh blah..tp dh lama dh tinggalkan bad habit tuh..lama sgt dh..sekali time preggy nie pulakkkkk laaaaa wat hal balik..aduhaiiii..kalau nak wat kene sorok2 dr mok mok..nak wat jgn dpn die..huahuahuahua.. 

Aduhaiiiiii..nie pun dh terasa2 beras lalu ikut tekak...dh mcm kene bawak bekal beras pulak rasenye gie opis..ahahahahahahahaha..u'ollss penah ngidam bende yg lagi pelik x?....ngeeeeee...ke kite je yg pelik2 nie..huahuahua..



Beras owh beras..

10 comments:

  1. Kakak ketawa baca ini Sya. Tapi memang ada yg mengidam macam ini. Tak apalah tak memudharatkan. Harap tak lamalah ngidam ni. Dah dapat kan tak kan nak makan hari-hari ke?

    ReplyDelete
  2. hahah biar btl .. memang pelik ni.... tp beras tu sedapkan kalau kunyah gitu ..

    ReplyDelete
  3. mak sedara nory masa dia peknen dulu ngidam makan kiwi...yang peliknya, baby lahir elok sihat je, putih melepak plak tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. Akak mula2 preggy suka bau petrol....mcm wangi sgt...anak lahir terus asyik pi jln2 dan anak mmg membesar dlm keta....

    ReplyDelete
  5. hi falsya..
    hahaha
    kwn aku pun ms pregnant siap bawak beras dr umah ke office..pastu bekalan beras habis, siap mintak kat mak cik cafe...dia punya feel klu tak dpt mkn beras tu sampai 1 keje pun tak boleh buat..muahaha
    bertabahlah kunyah beras yer..tapi memang sodap pun

    ReplyDelete
  6. suka jugak bau beras tu masa zmn budak2 dulu..senyap2 g dapur n hidu bau beras tu.betulla...mcm stim je.haha..lawak btul bila ingat balik..

    ReplyDelete
  7. first time baca ada rang gidam benda2 cam gini...gelak sorang2 nie...

    ReplyDelete
  8. hahaha nasib la preggy kt qal dulu xder ngidam pelik2 mcm sya

    ReplyDelete
  9. hmm.. dah 2015 dah... tp nak komen jugakkkkkkkk.. Saye sekarang ni ketagih hidu beras larrr.. iskk wangi betoll.. aku suka kunyah beras yang dah dibasuh and lembut2.. adehh.. tapi kalau kunyah beras yang mentah2 tu tak pulak aku suka.. keras sgatt hehe.. aku nak buang habit hidu beras.. sebab ada debu tu.. camne nak buang habit ni.. arghhhhhhh beras beras. i love u hahahaha

    ReplyDelete
  10. Saya pon suka bau beras,mcm penagih dadah dah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...