Tuesday, August 20, 2013

:: Progress Umah :: Part 2 ::

Alhamdulillah..umah hampir nak siap..i would say dlm 85% la more or less..skang nie tinggal nak wat finishing je.sepertiiiii :-
- nak cat satu umah
- nak pasang kitchen cabinet
- pasang grill2 ngan gate
- wat walk in wardrobe kat master bedroom
- pasang2 toilet accessories segala mcm toilet bowl, sinki, shower
- pasang kipas2, lampu2 ngan aircond2..
- pasang plug2 point segala

Estimate siap dlm awal or pertengahan bulan 9..kalau lagi cepat lagi bgs..sementara kite tgh larat nie..kang kalau dh sarat mmg kite duk menyandar yo lah..aahahahhaaha..ye laaaa kalau tgh sarat mcm mana je pulak nak gie survey2 brg2 n carik2 furniture segala..


view dpn..

Kite mulakan ngan hall bawah nyeah..

nie dari pintu masuk..tiles, plaster ceiling semua dh settled dh..
plaster ceiling pun dh siap cat segala..
tinggal nak cat dinding n tangga je ngan pasang lampu2 kat ceiling..
nie pulak kite amek gambo dr dapur..
pintu baru je pasang semlm..sliding door dh psg lama dh..
semak pulak mata kite tgk mcm2 cat kat situ..hehe
nie tmpt utk letak tv segala..sebab tuh nmpk wayar berselirat kat situ..
cable2 bawah utk plug point n kat atas tuh cabel aircond..tuh yg terjulur je tuh..
nie tmpt utk kite main masak2...huahuahua..masak2 la sgt..
rasenye awal2 je mcm akan excited masak beria segala..
dh lama2 xtau la pulak kan..hahaha..
kitchen cabinet xpasang lg..plus ngan build in cabinet utk microwave ngan oven..
ujung skali tuh nk letak fridge..sbb tuh nmpk lopong je kat tepi tu..
dapur kiteorg konsep itam ngan putih..kat dapur dh xyah nak cat dh sbb kiteorg pasang tiles keliling
dr bwh smp atas..
nnt dh psg cabinet semua nnt baru nmpk the real picture..tunggguuuuu..
hall atas..xabis cat lagi..dlm minggu nie dieorg akan start cat satu umah..
cepat2 la cat...semak sgt mata tgk byk sgt cat dlm umah..
nie bilik no 1..canvas tuh tgh standby utk sesi cat mengecat..
bilik no 2.. samo gak kes ngan bilik no 1..tunggu utk dicat..
nie master bedroom..
yg nie plak pintu utk ke walk in wardrobe..nie mok mok nye idea..
mok mok la yg nak gini..kalau kite kite lagi prefer build in wardrobe..
save ruang bilik..tp xpe la..aiiii ikut jer..hehehe..

Nnt kite tgk okayh mcm mana hasilnye...can't wait..;D

12 comments:

  1. tak sabar nak tengok hasil ni..bila house warming..??ops...kakakka...nak tumpang duduk semalam muleh lepas siap..

    ReplyDelete
  2. bestnye....can't wait jugak..hehehe...bila siap ni???kt fasa brp bli ek?

    ReplyDelete
  3. mesti cantik sgt umah falsya klu dh siap 100% nanti...hehe

    ReplyDelete
  4. sure lawa nnt ni.. kita pun plan nk bt walk in wardorbe.. bukan pe, senang sumbat baju yg tak lipat je dalam walk in tu hahhahahahhaha.. kata bilik rahsia...

    ReplyDelete
  5. wah...memacam design ye sis,nak nengok gambar walk in wardrobe tu nanti:)

    ReplyDelete
  6. Cantek la falsya!
    Blum siap dh rase cantek apatah lagi bila dh siap deko :)))
    Umah falsya SG brape ni? Hehe
    Aritu nak gak calling2 tp riso falsya p beraya ke mana mana hehe

    ReplyDelete
  7. x sabar nyee nak tgk cepat2 umah sha siap ! adehh akak lak xcited ;)

    ReplyDelete
  8. dah tak sabar nak tgk 100% siap ni

    ReplyDelete
  9. x sabar nak tgk umah u. mesti cantik kan... :)

    ReplyDelete
  10. sukalah dapur itam gan putih..tak sabar nak tgk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...