Monday, July 30, 2018

:: Birthday Present in Advance Katenye ::

Alaaaaaaaa..why why why????..i don’t want birthday present in advance..😩

Begini kisahnye..

Kite ade mengadu domba dengan hasben kite pasal xleh dengar radio masa run baru nie..xde niat pun nak hint hint ke ape..kite kan segala bende nak dimengadu-domba-nye..org getis memang cenggitu..ngeeee..and kite memang la ade tanye hasben kite berapa harga ipod touch skang..tapi xde la kate dengan niat harap2 hasben kite offer nak belikan..

Hasben kite kate die xsure berapa harga ipod touch so last2 kite survey sendiri dekat website Mac..gile mahal weh..RM866..itu harga untuk 32GB..kalau 128GB dalam RM1300++..hishh, mahal bebenau..

The next day, hasben kite pegi ke setapak central..die nak carik ape tah..so alang2 die survey kan sekali la MP4 or ipod touch..alih2 die kate ipod touch xde jual dekat Mac store situ..so die xleh nak survey..kalau nak survey jugak, kene pegi Mac store yang besar2..tapi die kate sony walkman pun macam okayh je..



Ala2 yang cenggini..

Kite sebenarnye xkisah ape pun janji dapat dengar lagu masa kite berlari..then malam tuh bermulalah perbincangan pasal perbezaan ipod touch, dengan sony mp4 walkman..tengah2 bincang sekali hasben kite kate die nak ke lowyat esoknye..so bile die nak ke lowyat, kite mintak la hasben kite tengok kan sekali mp4..kite siap pesan jangan survey ipod touch..mahalllll!!..

Sekali hasben kite bersuara, “okayh la..cannie la..u nak ipod touch ke nak sony walkman..kalau u nak ipod touch, consider itu birthday present u”..then kite tanye balik.. “kalau sony walkman pulak cemana”..sambil gelak hasben kite jawab, “anniversary present in advance”..pape tah..

Die suruh kite pikir and pilih nak mana satu..hurmmmmm, bile pikir2, macam rugi la pulak kalau beli ipod touch..bile je pun nak guna selain daripada pergi berlari..berlari bukannye every week..twice a month je pun..nak kate akan guna kalau berlari atas treadmill??..dah sah2 memang tidak la sebab kite tengok tv sambil berlari..nak kate sambil drive?..radio kan dah ade..sambil buat keje rumah???..radio kan dah ade jugak..so untuk harga yang macam tuh, memang xbaloi la rase..plus, kalau kite pilih ipod touch, kompom kite akan beli bende lain pulak lepas tuh..bende ape?..kompom kite akan beli speaker dock for ipod..nampak x yang bende xkan berkesudahan kalau kite pilih ipod touch..

Bangun pagi the next day bile nak pegi keje, kite cakap dengan hasben kite yang kite dah pikir masak2 kite nak ape..kite kate kite nak sony walkman..muktamad!..sebab kite xnak bende2 simple cenggini jadik birthday present kite..rugi rugi rugi!!..muahahhahahaa..

Kat ofis kite tengah bizi gile tahap cramp otak, hasben kite wassap tanye spec cemana kite nak..ade screen or xde screen, ape kaler, nak ade radio ke xde radio and etc..hadoiiii, dah la tengah bizi..memang xleh berpikir langsung masa tuh..kite just reply, “xkisah la memana pun”..bengang je hasben kite..haiyoooo suami..bende simple je, mp4..kite punye concern, boleh download lagu dalam tuh and boleh dengar..fullstop!..

Hurmmmm..bagi kite bende tuh memang simple je..mp4..very straight forward je kan..tapiiiiii tidak bagi hasben kite..knowing my husband, die kalau memilih barang, die akan pilih yang berkualiti dan jugak function2 bende alah tuh..bukannye bile kate mp4, die main sebat je amek memana mp4..janji mp4..

Petang sikit bile kite dah boleh bertenang, tetibe wassap masuk sekali dengan gambau.. message berbunyi, “now i declare yang ini adalah birthday present u in advance”..huwaaaaaa, xnakkkkkkk!!!..kalau tau bende2 cenggini jadi birthday present, kite mintak ipod touch..sekali hasben kite reply yang bende nie lagi booaekkkk dari ipod touch..

Die belikan kite,

Yang ini..

Bukan takat yang itu je, siap belikan kite wireless earphone brand skullcandy..😱..jenis earphone yang untuk sports punye..anti peluh kate die.. “haiyooooo beriya nau domok nie”..die jawab simple je.. “untuk isteri aiiiiiii”..

Nie haaaaa earphone-nye..terkejut kite tengok harga die..mahalnyee lahaiiiii..harga terpaksa ditutup sebab bagi kite harga die tersangatlah ridiculous untuk satu earphone..mungkin kalau peminat gadget, mereka akan kate bende nie berbaloi..tapi tuh la, kalau kite la yang nak keluar duit sendiri untuk beli earphone dengan harga gitu, memang idok ler..“nak yang xori ade je..seploh hengget boleh dapat..tapi xkan la i nak bagi isteri i pakai barang xori”..adoiiiihaiiii..kalau kite ade kat tempat kejadian memang kite xkan bagi die beli earphone nie..silap2 dengan sony walkman tuh pun kite xbagi beli..beli yang biasa2 je sudah..

Tapi tuh la orang memberi kite menerima..kihkihkih..but seriously memang best betul sound die..

My new earphone..

Nie haaaa rupa wireless earphone kite..cantiknyeeee..ini jenis sangkut kat leher je..

Kalau total up dedua barang nie, tambah seratus dua dah boleh dapat ipod touch 128GB..πŸ™ˆ

Sangat supportive kan hasben kite..sayangnyeeee lahaiiii dekat die..thank u domok..sabtu nie boleh rasmikan earphone dengan walkman kite..tapi dengan syarat hasben kite kene download lagu2 and masukkan dalam walkman kite..ngeeee..

4 comments:

  1. earphone brand anti peluhhh tu..saya ada satu kat umah.

    Jom siggah blog kartun yang baru.. Blog muncung manis yang lama sudah terpadam.

    https://aliefmuncung.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Siapa lagi yang nak gembirakan hati kita kalau bukan en. hb sendiri kan.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...