Thursday, July 12, 2018

:: Thank U Ddy ::

Punye suami yang pemurah pun rezeki jugak kan..alhamdulillah..hihihihi..

Skang kan tengah musim durian..weekend lepas hasben kite nak belanja kite makan durian..serba salah lettew sebab dah makan durian awal2 tapi bini xmakan lagi durian..haaaa, tau xpe la kan..

Setiap kali kalau nak beli durian, mesti kiteorang akan terjah SS2..selalunye memang akan ramai orang kat sana tapi tidak la keramaian macam weekend lepas..hadoiiii, die punye ramai dah macam hape..jalan nak masuk ke tempat jual durian tuh jammed hokeyh..kiteorang xmakan sana sebab bobot ade..sebab kalau nanti bobot ade memang kite la yang xboleh makan dengan tenang..baiklah tapau pastu makan kat rumah..tenang sikit..haks..

Sekaliiii, sikit punye lama daaaa nak menunggu hasben kite membeli durian..orang terlampau ramai sangat, pastu staff kat situ pulak xramai, so xde orang nak layan hasben kite..ade la lebih setengah jam kut die berdiri kat situ..bile dah lama sangat, kite wassap hasben kite kate xyah la beli..balik je la..dah la dengan die kaki sakit..kesian die kene berdiri lama2..xlama lepas tuh hasben kite masuk kete..start la die mengomel2..kite pun apo laie, dengar je la ngomelan die..

On the way balik rumah, hasben kite singgah jap selayang semata2 nak mencarik durian..memang la ramai orang yang jual durian kat situ, tapiiiii durian semua dah licin.. “kite balik je la..esok u pegi la beli durian..u kan mc lagi..hehe”..kate isteri kepada suami..mesti sebab hasben kite duk ingat yang kite nak makan durian malam tuh jugak..itu yang sampai ke selayang peginye..sebab ye la, die tau perangai isteri die kan..kalau nak satu bende xmenyempat2, xmenyabau2..jam2 tuh jugak nak kalau boleh..hurmmmm, memang la kite nie kadang sejenis manusia yang cenggitu..but then, tengok la jugak pada situation and masa..and kite jugak adalah sejenis manusia yang boleh dibawa berunding..hehehe..

Sekali esoknye hasben kite wassap kate durian habis..tapi die ade surprise lain untuk kite katenye..eleh, macam la kite nak caya yang durian dah habis..itu maknanye die dah beli durian lettew..saje je nak berdrama tau!..pastu kite replied, “kalau xde manggis, maknanye x surprise la”..ehh, tetibe masuk cite manggis pulak..ngeeee..

Balik keje, sampai je rumah, terbau kuat bau durian.. “selamba je tipu kate durian habis..dah agak dah u dah beli durian”..hasben kite gelak je..kite pegi dapur tengok2 la ape die beli..then kite keluar pegi kat hall..sekali hasben kite cakap, “xnampak ke ape bende atas kusi bobot tuh..itu la surprise die”..haaaaa, terus cargas kite pegi balik dapur tengok ape bende yang surprise tuh..sekaliiiiiii, wahhhhh, manggis laaaaaa..happy sungguh kite..kite memang hantu manggis..and hasben kite pun aware pasal tuh cumanye xbajet la yang die akan beli..sekali die beli daaaaa..sayang domok ketat2..hahahahah..

Sedapnyeeeee..rosak diet kite..tapi xpe la..lepas makan durian, berlari je la kat treadmill..ape susah..dengan harapan terbakar la lemak2 durian..hahahahah..

Ya Allah sedapnye..durian dah jadi cenggitu rupanye sebab baru keluar dari freezer..durian kalau letak dalam freezer, then makan masa sejuk2, memang marvellous sesangat korang!..serious xtipu..

Cik manggis kesukaan dan kegemaran kak atul..hahahahha..

Puas makan manggis..hasben kite manggis die kurang..so kite la yang huntung kat situ sebab kite hadap manggis sorang2 je..huahuahua..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...