Monday, July 9, 2018

:: FutbalFanatixRun2018 ::

Sabtu lepas kite pegi berlari dekat dataran kemerdekaan shah alam..larian #futbalfanatixrun nama diberi..hehehe..

Seperti biasa, kite berlari dengan best buddy kite merangkap running buddy kite jugak..sapo laie, si ikhwan tuh la..kihkihkih..kite ajak hasben kite teman, tapi die xnak..bukan teman berlari, teman untuk pegi ke shah alam..xlarat katenye..kaki sakit..baik laaaaa..sila la rest dekat rumah..anak2 terpaksa transit dekat kakak2 dengan adik kite..dengan keadaan kaki hasben kite cenggitu, macam susah pulak die mengelolakan anak2 die nanti..

Larian sabtu lepas di malam hari..so petang sabtu kite fetched si botak dekat sentul, then terus shoot ke shah alam..

Sepanjang berlari, badan kite dah boleh menerima dah compared to last run kite..cumanye masa dekat km ke 3, tetibe dada kite sakit..sakit mencucuk2..adehhhhh..kite tried to push jugak berlari tapi makin sakit dibuatnye..sooooo, aii is pasrah yolah..bile dah start sakit, berlarinye sikit, berjalannye banyak..hehehe..

Bile sampai je rumah, kite cite la kat hasben kite pasal sakit dada, die kate breathing technique kite xbetul..next time kalau nak berlari, jangan bernafas ikut mulut..kene bernafas ikut hidung..sebab bile dah penat sangat, kite xboleh pikir nak control breathing..mesti end up akan bernafas ikut mulut..that’s why kene selalu ingat and set in mind, untuk bernafas ikut hidung..kalau tersedar bernafas ikut mulut, tukar balik bernafas ikut hidung..ape yg hasben kite cakap, sama dengan ape yg ikhwan cakap..cume hasben kite lebih details lagi la.

Route xsampai 5km..4km je..tapi kan, biar kurang jangan lebih..kalau lebih, boleh drop stamina terus weh..bukan setakat stamina je, mental pun boleh drop..mana la mental x drop, sebab dah set dekat mind 5km, so smp 5km je stamina kite boleh pegi..sebab tuh kalau lebih, rase mcm bengang je..hahahahaha..timing agak out sikit la..but ya, it’s okayh..slowly but surely..ngeeeee..

Medal #futbalfanatixrun

Selalunye bile habis je run, kiteorg akan terus gerak balik..xde tunggu lucky draw la ape la..tapi malam itu hari, lepas run, ikhwan nak stay kejap sebab tetibe ade plak kengkawan die kat situ..aiii is okayh je..

Bile kawan die dah settled dengan keje, si ikhwan nak pegi jumpa kawan die..maka bergerak la kami dekat mana yang kawan die ade..alih2 kawan ikhwan ajak kite bergambar la sekali pulak kan..bergambau dengan artis..hurmmm artis ker?..ke insta famous?..arghhh!!..mana2 je la..sape artie tuh?, alah, tanye lagi..turunkan je biji mata kat bawah sikit..nampak la sape orangnye..

Ye ye, wak doyok..perempuan sebelah wak doyok tuh jangan ditanye siapa...kite pun xkenal..hahahahaha..

Kite xnak mulanye amek gambau sekali..tapi kite dipaksa..so terpaksa la jugak kite tadah muka..kite xsuke amek gambau lepas run sebenarnye..sebab muka kite xsemenggah..xsemenggah sebab muka kite merah gileeeeeeee weh..macam udang kene bakar..xkisah la berlari siang ke, malam ke, xdenye beza..sama je peginye..merah yang sampai buat orang2 yang ade dekat keliling kite akan pandang kite 2kali toleh, then tenunggggg je kite..hahaha..xrase annoyed pun sbb kite tau muke kite merah menyala cemana..

Kite rase bertuah dan beruntung sebab hasben kite sangat memahami dan tersangatlah supportive..sangattttt!!!..die xpenah menghalang pun ape yang kite nak buat..malah lagi die support..but of course ape yang kite nak buat kene yang bermanfaat dan berfaedah..and kite xde la terpikir nak buat bende yang x berfaedah pun..durghhh!!..

Dalam masa seminggu lebih nie, berat kite turun la jugak 2kilo..walaupun belum lagi nak sampai ke berat yang kite impian kan, tapi tuh la, slowly but surely..ngeeeee..kayh la korang, till then..bubuiiii...

3 comments:

  1. waaaa.. terbaek. ejulz dah lama x join run ni. hehe

    ReplyDelete
  2. Jemput join segmen ejulz jika belum join :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/saham-akhirat-insyaallah.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/8-jul-2018-majlis-tahlil-arwah.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/surat-cinta-daripada-allah-tentang-solat.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/sesi-blogwalking-julai-tamat-hati-senang.html

    ReplyDelete
  3. Tak berpeluang lagi nak join aktiviti macam ni setakat ni.. eemm..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...