Monday, December 31, 2018

:: Meroyan Di SSF ::

Hari sabtu patutnye hasben kite ajak pegi kedai perabot and lepas tuh ikea..tapi sabtu lepas kiteorang ke One Utama pulak..sibuk mencarik beg sekolah bobot and borong baju-bajan die untuk bawak pegi school..lepas memborong baju-bajan bobot, berkejaran pulak gie tengok wayang..qisya asyik la kate nak tengok wayang nak tengok wayang..lepas tengok wayang, dua beradik buat hal..sorang xnak duduk dalam stroller, jalan pun xnak, nak berdukung je..yang sorang menangis je keje sebab xikut kehendak die nak masuk toys r us..memang nak masuk pun toys r us..kite memang nak belikan pun anak2 toys..tapi tunggu la, sabar laa..bile dah sorang merengek, sorang menangis, dengan hasben kite macam dah nak hilang sabar, dengan kite yang dah nak mengamuk, terus kite tarik qisya, dukung bobot, pegi kat kereta.. “balikkkkk!!..jom balik!!!”..hahaha..si bobot bile tengok kite macam nak marah, die “okayh” kan je bile kite suruh die jalan..haaa tau takut..hahahah..sebelum hasben kite bising dengan anak2, baik kite yang bising dulu..sebab bile hasben kite bising dengan anak2, kite sakit hati..xleh terima..tapi kalau kite sendiri bising xpe..muahahahhaha..memang betul2 balik sudahnye lepas tuh..πŸ˜‚

Apo???..bobot pegi school???..malas nak cite lebih2..bukan malas sebab ape tau, malas sebab mana la tau kan, bobot pegi school pun jadi isu besar..sebab kompom la duit laki kite yang keluar untuk bayar yuran2 segala..campur yuran qisya lagi..kang mulalah mengata, “anak baru 3 tahun yang sebuk nak hantar pegi sekolah buat ape???..ini mesti perempuan (kite la watak perempuan yang dimaksudkan) tuh yang sebuk nak hantar..pastu kompom la duit laki die yang bayar semua”..ehhh, terror x kite..siap boleh predict lagi ape ayat yang bakal keluar dari mulut si perempuan jahanam tuh..like serious weyh, kite boleh baca pikiran perempuan jahanam tuh..😜..

Duit hasben kite yang keluar ke, duit kite yang keluar ke, xyah la nak pertikaikan..yang butt-hurt sangat dah kenapa..jeles lettew sebab suami die xkeje and semua tanggungan atas diri die sendiri..kesian xleh nak menumpang suami..kihkihkih

Beg spiderman haaaa..beg nie kecik je..bobot bukannye masuk as a full program student pun..so yang kecik punye sudah..janji lepas masuk botol susu 1, bekas susu, a pair of extra clothes and pampers..kite yang pilih beg nie..lantakkan spiderman pun..bile suruh bobot pilih beg mana die nak, susah kemain..tunjuk satu2 beg yang ade, semua die cakap taknak..haihhhh..

Ikutkan kite, xde de kite nak belikan beg untuk bobot bawak pegi school..bukannye nak isi banyak barang pun macam qisya..beg kat umah banyakkkkk kut, sebab tuh kite xbagi beli..tapi hasben kite nak beli jugak..nak anak bujang die rase excited sikit bile pegi school..hurmmmmm..itu je dah menunjukkan yang kite nie bukan jenis control suami yang macam perempuan jahanam tuh duk bercerita dengan orang kan..kalau aii control suami, semua cakap aiii suami akan dengar dan xakan bantah and xboleh nak bantah pun..itu la maksud control sebenarnye wahai dasar mulut puaka!!!..

Okayh balik pada kisah kedai perabot and ikea..ape susah, xjadi pegi hari sabtu, kiteorang pegi hari ahad..ngeee..ehhh, suami dah offer, siapa lah kite nak menolak..sebagai isteri yang baik lagi solehah, haruslah taat pada kata2 suami..kihkihkih..ehhh kire dalam kes nie, kite x control hasben kite la kan..sebab bukan kite yang hajak, suami kite yang hajak..kan kan kan..😏

Then kite bagi idea untuk pegi SSF..hasben kite tanye nak pegi SSF mana sebab bile die google banyak pulak branch SSF katenye..kite ajak pegi SSF puchong sebab kate situ quite besar katenye..kakak kite yang cakap, kite xtau..huahuhua..semalam baru 1st time kut kite jejak kaki dekat SSF..sebelum2 nie memang ade berhajat nak pegi tapi sebab xde barang yang betul2 nak carik, itu yang bertunda2 tuh..so skang nie dah betul2 ade barang yang nak dicarik, baru la best sikit nak pegi..hehehe..

Weyhhh, serious, bile masuk SSF, terus terasa macam dirasuki..hahaha..kenapa cantik2 sangat nie..adoiiii..gerammmm..ikutkan hati banyak barang nak beli..tapi ku tahan jebat!!!..ngeh3..setiap kali tengok barang, ibarat macam otak tengah scan, then suddenly otak berpikir, “kalau aku letak kat sini pun cantik jugak..ehhh, yang ini kalau aku letak kat situ, memang kene la”..haaaa kau, tapi sod-ba-ro!!..kus semangat!..hahaha..

Tapi dalam pada sod-ba-ro tuh, sempat la mencapai few other things..

Bende alah nie..actually bende alah nie kalau dekat over the sea, fungsi die menggantung jacket, hat, dan juga coat..tapi kalau kat malaysia, especially dekat dalam rumah kite, untuk menggantung handbag2 kite sebenarnye..hihihi..handbag kemain banyak..tapi duk belasah hat yang satu tuh je..haihhh..

Tempat gantung yang sedia ade dah patah..so hasben kite ganti dengan baru..hiks..

Then, taraaaa..kitchen trolley..kemain payah hasben kite nak assembled kitchen trolley nie sebab manual nak pasang tiada dalam kotak..so bile akal dan fikiran kite dan jugak hasben kite bergabung, maka dapat laaa kami selesai permasalahan pemasangan kitchen trolley ini..

Sebelum amek yang ini, hasben kite suruh amek yang besau sikit..relax wahai suamiku, kecik je sudah..yang kecik nie pun masih duk berpikir2 nak letak ape..nasib baik ketinggian kitchen trolley nie ngam ngam soi je dengan island table kite..so boleh selit je..😜

Vase nampak vintage sangat kan..nampak macam classic pun iye..bile ternampak terus jatuh cinta..beli terus la apo laie..huahuahua..buat masa nie letak dekat tv panel dulu..bile console table sampai, pasu2 ini akan dipindahkan tempat ke console table itu..tazzaabaarrrr!!!..

Ehhh bile tengok gambau nie terlupa pulak nak bayar dekat hasben kite..sebab kat SSF, kite ade kate yang kite nak beli vase nie nak guna duit sendiri..janji tinggal janji sungguh la kau kan sya..tapi xpe, dah alang2 kite menumpang suami kan, maka teruskan la menumpang suami..kalau xmenumpang suami sendiri, xkan nak numpang suami orang lain kut..wakakaka..

Pastu pokok ini..kemain lama kite mencarik..bile dah jumpa memang terus beli la kan..adoii, pokok gini je dah 299hengget..itupun harga member..normal price, 300lebih ke 400lebih tah..xingat la..yang kaler gold ala2 pasu tuh beli asing..160hengget kut rege..more or less la..kalau terlebih ke, terkurang ker, rasenye xlari jauh mana pun..

Disebabkan kite nak, and hasben kite sikit pun xmelarang, maka kite sendiri dengan rela tolong pejamkan mata hasben kite untuk bayar pokok ini..hahahahahaha..

Spice rack..walaupun skang nie dah ade spice rack tapi xpe, beli dulu..kendian ade la fungsi bende alah nie nanti..haks..

Pastu beli 3 tier dish drainer nie..untuk ganti yang lama..

Yang mana barang kecik2 boleh la nak amek dulu..so skang nie tengah tunggu barang2 besau pulak yang akan di-delivery next week..ade lagi ikutkan nak beli tapi yang itu hasben kite suruh carik kat tempat lain..baiklahhhh, i follow je..u onz je, automatic i onz jugak..hahahaha..

So skang nie banyak bende nak kene buat..couch bawah nak kene transfer ke hall atas..adoii, couch dah la gabak..memang kompom cramp la hall atas..ke ade yang nak beli couch kite..
RM1,200.00 self pickup..any takers???..ngeeee..

On the way balik dari SSF, hasben kite tanye, “nak pegi ikea ke”..then kite jawab, “ermmm, xyah la kut..kan dah beli2 dah kat SSF tadi..tengok harga pun dah cukup buat kite terbuntang mata, tertelan ailio..so xpe la ikea tuh..lenkali je la..

Yang untuk mendeco2, kene tunggu barang2 sampai dulu..so baru boleh nampak gambaran ape lagi yang nak kene tambah..hehehe..ikutkan banyak bende nak buat dekat rumah nie..cabel2, wayar2 yang terjuntai2 sebelum nie, alhamdulillah dah xde dah..semua hasben kite dah settled kan..auto-gate, and segala yang berkaitan dengan wayar2 cable2, semua dah pasang..dah xde nak sakit mata dah tengok wayar/cable terjuntai2..hiks..

Awal2 masa renovate dulu, hasben kite dah buat siap2 cabel and wayering dah..so nanti senang xyah nak kene hacked lagi untuk buat semua tuh..nie kakak kite yang no 2 nak renovate rumah..die beli rumah kakak kite yang no 1..hasben kite awal2 dah pesan untuk buat siap2 segala cable/wayering time renovate nanti..

Rumah kami skang nie tinggal nak buat flooring, nak buat winscoating, and few other things je lagi..tapi slow-slow la..nak buat sekali semua, mampuih le..ade duit buat sikit, xde duit duk diam2 dulu sampai ade duit..hahahahaa..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...