Friday, December 14, 2018

:: Hello Hello ::

Lamanye lahai x merapu2 kat sini..ikutkan banyak sangatttt bende nak story-mory-morning-glory..tapi tuh la..bile ade sorang stalker, habis stalkers sebelanga..haih..

Ade la something big yang jadi..bukan la big ape pun..ikutkan biasa2 je..xde ape pun sebenarnye..bak kate hasben kite la, “baru plan nak tukarkan kereta u next year..tapi dah jadi gini, xleh la nak tukar”..tapi bile dah ade bende lain yang lagi besar, pakai kereta yang sedia ade pun, kite okayh je..janji boleh bergerak..nak cerita ape sebenarnye kang kompom la ade sorang stalker nie xtentu arah hidup die nanti..knowing that stalker kan..kompom xkan senang duduk punye kalau die dapat tau..mulut tuh mula lah menggigil-gigil nak bercakap buruk and mengutuk kite belakang2 dekat orang lain..and ayat2 yang akan keluar dari mulut die pun macam dah boleh predict dah ape..ikutkan skang nie pun kite boleh reveal-kan ayat2 yang bakal keluar dari mulut die tapi xpe lah..kang obvious sangat..ngeeee..

Ehhhh, tapi skang nie die ade lagi ke “geng” yang die boleh meluahkan ketidakpuashatian die tuh..hurmmmmm, sebab rasenye macam “geng” tuh semua dah “berpaling tadah” je..kesiannn..wahahahahahhaa..

Betul la cakap mak kite, mak kite selalu pesan every time kite mengadu domba pasal makhluk sekor nie..ade la kite cerita pasal die fitnah mak kite..die create story dekat orang lain cakap mak kite cerita dengan die, nie contoh nyeah, “mak orang depan nie penah cakap dengan aku, barang2 dalam rumah anak die semua beli pakai duit anak die”, pastu die fitnah lagi mak kite..die kate, contoh jugak, “mak orang depan nie duk kate kulit qisya putih melepak2 sebab ikut family belah orang depan nie”..mak kite gelak je..usahkan mak kite, kite yang dengar nie pun duk gelak..sebab masing2 tau itu semua xbetul pun..mak kite sendiri tau yang anak die nie memang xmampu pun nak beli2 semua barang besar yang ade dalam rumah..and pasal kulit qisya yang putih melepak2 tuh pun mak kite sendiri tau kompom bukan ikut family belah kite..and untuk makhluk sekor tuh, jangan nak perasan ikut kulit kau nyeah..

Setiap kali kalau kite cerita ape2 pun la pasal makhluk sekor tuh, mak kite selalu akan cakap, “biarlah dik, die nak cakap buruk pasal kite pun..kite tau mulut die cemana, perangai die cemana, tapi orang lain mungkin xtau lagi..xpayah nak beria sangat tunjuk marah2, melenting2 semua..buat xtau je..kalau kite tunjuk, orang akan nampak kite yang salah, kite yang teruk padahal sebaliknye..lambat-laun orang2 lain akan tau jugak perangai die tanpa kite bercerita pun”..

Sekaliiii betul daaaa ape kate mak kite..orang2 tuh datang balik dekat kite bercerita semua2 segala2..skang baru derang tau sape betul and sape salah, sape baik and sape lahanat..sebab derang pun dah terkena dengan makhluk sekor tuh..satu2 bende keluar..and kite akan cakap yang kite xsalahkan derang pun sebab pikir buruk2 pasal kite..coz knowing that sekor makhluk, memang xakan ade-nye ayat2 yang baik keluar daripada mulut die..bukan kite je yang die duk kate bende2 buruk, orang2 lain pun pun ade jugak..seriously, kite xterkejut pun sebenarnye bile dapat tau bende2 nie..kite mampu gelak je..coz expected dy!!!!..

Ehhh dah dah la sya..kang kalau x stop lagi panjang berjela kang..never ending story when it comes to that makhluk..haihhhh..

Hari nie kite half day..malam kang ade annual dinner ofis kite..xde beria sangat pun..pakai je dress yang mana ade..nasib baik la badan kite dah susut so dah boleh pakai few dresses kite yang lama2..xyah nak keluar duit beli dress lagi..hiks..tudung pun pakai je la tudung yang mana ade..malas nak mencarik..ingat nak carik yang extra sikit la..tapi bile pikir2 balik, kompom la sekali tuh je pakainye..ahhhh, xkisah la..pakai mana ade..bak kate suami aiii, “isteri aiii pakai ape pun cantik”..wakakakakakaka..

Watson kat area ofis kite nie bukak pukul 8pagi..bile dah terlalu saje je la gatal nak masuk nak usha barang2 mekap..sebenarnye kalau xbeli pun xpe tapi sebab gatal kan..mihmihmih..maka terbeli la jugak..brand mekap kite xberapa nak kisah sangat sebenarnye sebab kite bukannye mekap beria pun hari2..less is more katenye..hehehe..

So ini la die sudahnye barang2 mekap yang kite beli kat watson..rasenye contour stick dengan highlighting powder tuh pakai sekali je kut..haks..rajin la pulak kite nak ber-contour nak ber-highlighting muka setiap hari..kihkihkih..

Kayh la korang, nak sambung buat keje..jap lagi nak balik dah..chiaosss..

1 comment:

  1. Jangan layan orang macam tu, buat sakit kepala je (yang sebenarnya lebih kepada rasa annoying).

    psstt: Mesti cun annual dinner nanti kan.. hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...