Wednesday, December 26, 2018

:: November Babies ::

Dah habis november dan december pun dah nak habis dah..baru keluau entry nie..haihhh..kite, somi kite dengan anak dara kite share bulan birthday yang sama..

Yang pertama sambut birthday adalah hasben kite..kebetulan masa birthday die, hari yang sama, school qisya buat year end concert..maka ke cyberjaya la kami..kenapa sampai ke cyberjaya??..sebab induk-nye kat situ..gittuuu..induk katenye..ngeeee..sebab memang segala ape event yang brainy bunch buat, memang akan ke cyberjaya..masa concert qisya, kite dah plan nak bawak mak abah kite..nenek nak tengok concert cucu die..hehhe..tapi dah dapat surat yang seats strictly for parents je..tapi bile pegi ade je yang bawak sekaum..2 row derang saje yang kongker..patut kite bawak je mak abah kite..hurrmm, xpe la..next year plak la..sebab next year siap dengan qisya punye convo..kurlassss jah!...anak baru 6tahun dah merasa pegi convo anak...waakakakaka..

Okayh, kembali kepada birthday hasben kite..tahun nie kite xtau nak belikan hadiah ape untuk hasben kite..kite macam ade niat nak belikan hasben kite game..macam PS vita ke, PSP ke, nintendo ke..pastu kalau nak belikan bende2 alah game nie, memang xde istilah nak surprise2 la kan..sebab kite mana la tau pasal game2 nie..kang salah beli spec ke ape ke, nayaaaa..but at the same time, kite xsuke sebenarnye nak belikan ape2 yang related dengan game nie..tah la..kite macam anti-gamers sikit..kihkihkih..

Sambil2 tuh berpikir2 jugak nak belikan ape..haihhh, why are men so complicated when it comes to birthday present?!..urghhh!!!..sampai sudah xtau nak belikan ape..sampai la satu hari, hasben kite ade mentioned nak beli PS4..ade satu kedai kat usj murah katenye..last2 kite offer, "this year u punye birthday present i belikan la untuk u PS4"..terus bersinar mata sepet hasben kite tuh..hahaha..dalam pada anti-gamers, xnak belikan game la ape la, sudahnye itu jugak yang jadi hadiah..huahuahua..dah itu yang die minat, maka kite sebagai isteri kene la beralah pasrah, menyerah dan redha..hihihihihi..

So lepas settled concert qisya, kiteorang terus ke usj berapa tah kedai tuh xingat..hasben kite turun sorang sebab qisya tido..

Selesai sudah pembelian ps4 hadiah untuk hasben kite tahun ini..perut tuh yang nmpk paling ketara.."bukti cinta" bak kate hasben kite..wahahaha..mana taknye..skang nie, die bukannye takat kene habiskan makanan die je..makanan anak2 dan jugak makanan bini pun die kene habiskan..ngeeee..penah la kiteorang pegi perak dengan kawan2 ofis hasben kite..xsilap kite tahun lepas ke, 2 tahun lepas tah..ofis die ade event kat perak nun..rasenye macam event kayuhan basikal kut..ade satu malam tuh, semua pegi dinner sekali..kite dengan anak2 makan xhabis..so hasben kite la yang tolong habiskan..xsangka pulak dalam pada hasben kite duk menarik pinggan bini dengan anak2 die, ade mata yang memandang..siap cakap, "skang aku paham kenapa badan kau camnie der"..wakakakakakakakaka..

kite tanye hasben kite nak makan ape..birthday treat katenye..die kate nak makan shell out..maka ke shell out la kami..

kasik close-up sikit..nyumsss!!!!..

Lepas birthday hasben kite, few days after that, birthday qisya pulak...kite saje je buat xingat birthday die..bukan xnak wish pagi2 tuh..nanti kang takut ade drama..ngeeeee..tapiiiii, tengahari qisya dah call kite dah..die dah tau on that day was her birthday sebab cousin2 die duk wish happy birthday dekat die.."mommy, today birthday qisya ke?..later mommy buy qisya birthday cake tau"..halah halah...lemah betullllll tau..dengan suara manja die tuh..dengan leweh2, lidah pendek die tuh..melting terusss..haahahahha.."okayh, later mommy buy u cake".."yeayyyy, thank u mommy!..qisya sayangggg mommy"..halah halah halahhhhhhhhhhhhh..

On the way nak ke ofis hasben kite, kite dah beli siap2 dah kek..eskrem kek..ngeeee..luckily kat avenue k ade baskin robbins..and mujur baskin robbins tuh memang terletak dekat laluan kite nak ke train station..sampai ofis hasben kite quite late jugak la sebab kite duk membeli kek kan..nak tunggu staff tuh setting la ape la..

Sampai rumah mak kite, sebelum masuk pintu, kite dah sorok siap2 dah kek qisya..qisya terus belari dekat kite bile die tau kite dah sampai..itu memang rutin die la..every time kite sampai rumah mak kite.."mommyyyy mommyyyy!!"..pastu mata die duk mencarik something..carik kek lettew...wahahahaha.."mommy, where's my birthday cake?"..qisya terus macam sedih bile kite jawab, "sorry sayang..mommy didn't buy u cake..daddy tuh lambat..later mommy beli okayh".."why u not buy qisya cake?"..ngeeeee...muka dah sedih dah..mencebik je mulut...

Then kite keluar rumah, setting kek qisya then masuk sambil nyanyi lagu happy birthday..tersipu2 qisya senyum..

Every year birthday qisya asyik la ice-cream cake cuma berlainan design je..hahaahhahaa..

Birthday present qisya????..kite cakap dengan hasben kite, xyah la belikan sebab itu hari dah belikan kereta remote control..so itu kire birthday present la..

10days after birthday qisya, birthday kite pulak..xde celebrate beria pun..kebetulan birthday kite jatuh on saturday..so sabtu tuh hasben kite belanja makan..kat mana??..kat shell out jugak..muahahahaha..

Kite yang request-ed..macam tingin pulak lagi nak makan shell out..padahal masa birthday hasben kite dah makan dah tuh..haihhh..

Belanja sikit gambau belated birthday girl..hahahaha..belated tuh dah sebulan dah belatednye..kihkihkih..

So after makan dekat shell out, kiteorg pegi mid valley sebab ade home expo..after dah berjalan2 dalam home expo, tetibe hasben kite tanye, “poh kong ke habib yang ade jual rantai ke gelang ke yang katun punye..macam hello kitty tuh”..bile hasben kite keluar ayat gitu, tau sangat dah bukan untuk kite..tau dah untuk anak dara die..

“Asyik mak (mak kite nyeah bukan mak die) je yang belikan qisya barang2 emas dari dulu..gelang la rantai la..segan pulak i”..kan kan kan..udah ku bilang..mesti untuk anak dara die..ngeeee..ehh, kite xkisah pun la..kite bukan macam setengah orang tuh..dengan family sendiri pun nak sakit hati bile orang tuh dapat hadiah ke ape ke..membazir la hape la..tapi kalau bagi die hadiah or belikan ape2 yg harga beribu xpe..xmembazir..malah lagi digalakkan..dasar hati busuk!!!..

Maka ke poh kong la kami..dah tengok2 dan pilih2 maka dapat la qisya rantai emas ber-pendant-kan minnie mouse..
Dapat la mickey mouse tuh as a doorgift..hehe..

Dalam poh kong, hasben kite ade offer..gie la tengok2 kut ade yang berkenan ke kan..tapi tah, macam xberminat..

Then lagi nak drama, “orang lain punye birthday, orang lain dapat present..empunye birthday xde pun present”..hasben kite jawab, “tadi dah offer xnak..hurmmm, lagipun kan u dah dpt advance birthday present dah"..

Kihkihkih..saje je propa..tapi kite okayh je..sebab pikir, awal tahun nie dapat walkman + earphone..then after that, hasben kite upgrade cincin nikah kite..dah 7tahun katenye sebab tuh die upgrade..hehe..

Gambar cincin terpaksa disembunyikan sebab nanti ade orang sakit hati..ye laaaa, orang tuh mana bleh tengok suami kite berbelanja untuk isteri die sendiri..kang meroyan..nak2 pulak kalau die dapat tau berapa harga cincin yang hasben kite upgrade-kan untuk kite..silap2 disihirnye kite nanti..

*Pesanan untuk seorang perempuan durjana yang bermulut puaka..aku tau kau jenis baca blog aku..

Sudah2 la berperangai seperti syaitan!..and tolong la jangan berlagak seperti kau nie naif sangat..semua bende kau nak twist balik ayat kau konon nak tunjuk kau tuh baik la xde nak kutuk orang, hina orang..suami kau pun kau kutuk, kau hina..apo cito..semua bende kau nak deny..semua kononnye kau xtau..kalau kau berdepan dengan aku, boleh ke kau cakap balik yang dulu kau xtau pun aku kene sihir dengan orang (or maybe kau saje buat xtau sebab kau yang sihirkan aku sebenarnye..tapi bende dah lepas, aku dah xnak ingat dan xnak tau sape yang hantar..and if let say aku kene sihir lagi, kau orang pertama yang aku carik..and plus..aku bukan macam kau yang suke main bomoh atau dukun nyeah..semua orang yang aku pergi berubat semuanye ustaz atau yang ade ilmu dalam berubat dan menggunakan kaedah yang betul..bare that in your stupid fucking mind..kalau kau jenis yang suke main bomoh, tolong jangan kaitkan orang lain pun suke main bomoh jugak)..semalam kalau bukan sebab laki aku halang, memang aku dah pegi rumah kau untuk confront kau dah..kau jangan ingat aku takut dengan kau nyeah..

Aku dah lama bersabar dengan perangai sial, perangai celaka kau nie..dah lama sangat dah..skang nie dah sampai tahap sabar aku lagi 1% dah nak hilang..aku dah lama letakkan huge gape, wujudkan big barrier between kau dengan aku, tapi kau masih nak bercakap buruk pasal aku dekat orang lain kan..xhabis2!!..xsudah2!!..ape yang kau xpuas hati dengan aku sangat nie!!..bile ade peluang yang aku ade depan mata kau, xnak pulak kau cakap ape yang kau xpuas hati..kau nie memang jenis xkan berani cakap depan2 kan..dasar pengecut!!..nasib baik kau perempuan...kalau kau lelaki aku dah keluarkan ayat yang kau nie xde telur..kau nie xreti nak penat ke??..kau nie xreti nak berubah ke?..kau nie xreti nak bertaubat ke??..kau nie xreti nak berbaik dengan semua orang ke??..semua orang yang kau kenal, dengan semua orang tuh kau akan carik pasal kan..patut la laki kau sendiri kate kau nie masa kecik2 jenis makan taik, siap panggil kau bitch, sebab dah xtahan dengan mulut kau..and patut la sampai berdarah mulut kau, patut la pipi kau sakit dikerjakan dek laki kau..

Aku dah letih la..kau xboleh ke biarkan aku dengan keluarga aku hidup dengan aman damai ke..xboleh ke haaaaa perempuan!!..aku penat la..penat tau x?!!!!..kalau kau xpuas hati sangat dengan aku, dipersilakan datang rumah aku lepas aku balik keje malam kang..kalau gate tuh tertutup, jerit je..kau kan jenis manusia yang xde adab..takat main jerit2, main ketuk rumah orang macam nak pecah pintu memang makanan kau!..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...