Monday, January 6, 2020

:: Bila Jiran Kau Sejenis Kebodohan Dalam Bab2 Parking ::

Serious kite bengang gile dengan jiran sebelah kiri rumah kite nie..dari awal masa kiteorang renovate rumah, sampai skang, ada je bende tau..perangai betul..itu malas kite nak elaborate kan la ape perangainye..buang masa nak menaip..

Dari dulu sampai skang, yang paling kite bengang bab2 parking nie..dari laki ke bini ke anak2 ke boifren anak bodoh bab parking..kalau gate rumah kite terbukak, masalah bagi dia sebab rasa mcm susah sangat nak parking kete..pernah dia ckp kite stupid sebab bukak gate okayh..sejenis lahanat ape kah itu..dasar kellyng sungguh..

Pastu bila kite dah bukak gate nak keluar rumah, dia boleh usik pagar tuh untuk nakkan ruangan untuk dia parking..gate kite dulu kene sendal dengan bata utk bagi xbergerak..pastu selamba dia je tolak gate kite and of course la gate tuh akan bergerak jugak sudahnye sebab bata yang menahan gate dah bergerak..so memang kete kite xleh keluar la cite dia..dah la dia duk usik gate tuh, dah tertutup haram nak betulkan balik..nampak x betapa lahanatnye perangai..mana la kite makin xbengang dengan jiran sebelah nie..xpasal2 aku pulak yang kene betulkan balik bata tuh..haramjadah betul..

Then bile gate rumah dah tukar auto-gate, awal2 tuh memang asyik sakit hati je sebab dia duk parking makan kawasan..so bila bukak gate of course la gate tuh akan stuck-ed kat kete dia..gate dengan bumper kete dia dah bercium..kete dia tuh lantak la nak kemek ke ape ke..kau dah tau auto-gate, yang kau parking makan kawasan tuh dah kenapa..lama2 bila dia dah sedar kete dia asyik bercium dengan gate rumah kite, tetibe tau pulak nak parking kete elok2..

And baru nie ada satu pagi nak pegi keje..kiteorang nak keluar la..so kebetulan dia pun nak keluar..kite dah bukak gate siap2 dah..boleh x dia selamba vavi je duk langgar gate kite..memang time tuh kite hon berpanjangan la..parking pun bodoh, nak keluar parking pun bodoh..ape kete kau xde reverse sensor ke lahanat..dah langgar sekali eh eh ada pulak kali kedua ketiga..lepas hon tuh bini dia keluar tgkkan jarak.sorry pun xde..gate kite punye alignment lari gara2 kebodohan dia..dasar betul!!!..

So baru nie kite nak keluarkan kete and kete dia makan kawasan..kite pun hon la dengan harapan dia reverse..haram xde..jiran yang lain pulak duk menjenguk2 dari tingkap atas bilik dia..dah la jiran tuh boleh tahan mulut puaka..tah ape la yang dikutuknye kite..mulalah tuh nanti menggigil nak mencarik orang utk bercerita..jiran yg nie pulak, selagi xdapat ngutuk mengeji kite memang xsah..ape je kejadian yang dia nmpk akan jadi point dia utk mengutuk mengeji kite..sedangkan xde point pun ada je yang dikutuknye xsudah2, inikan pulak la bila dah ada point..lagi galak la mulut puaka tuh nak berpuaka..ahh lantak kau la nak kate aku ape pun..dah lali dah..

Haih, ape la nasib dapat jiran cenggini..jiran2 lain okayh je..2 jiran kite nie yang bermasalah..hasben kite pun ada jugak bebel2 pasal jiran belah kiri kite nie..tp jenis belakang2 je la..kite dah tahap hilang sabar dah itu yang jenis kalau nak cakap, kite main cakap je..kau dengar xdengar lantak kau la..
Nampak x kebodohan parking dia cemana..selfish gile weh..and of course la kalau gate bukak akan bercium dengan kete dia..mana la kite xhangin.. 
Nasib la dapat jiran yang bodoh xbertebing..

Itu pasal parking..pernah anak dia nak siram pokok bunga yang derang gantung..ko nak siram lantak ko la..tapi dah kenapa kau siram sekali kete laki aku..bukannye sikit2..basah jugak la kete laki kite dah macam basuh kete dah..sebelah je pulak tuh..bile kite cakap kuat2 kat hasben kite yang kete dia xyah basuh dah sebab ada orang duk pancut air kat kete dia, dan2 anak dia ckp xperasan..hutak dia la xperasan..kemain lama kau pancut air kat situ mustahil xperasan air tuh xsampai ke rumah sebelah..basah habis porch rumah aku..kalau sikit2 yang kau pancut ingat aku kisah sgt ke..ini kemain banyak air masuk dalam rumah aku dari masuk dalam pasu kau..

Kite nie xde la jenis yang perangai tetibe asyik nak kurang ajar dengan orang especially jiran2..kalau jenis jiran yang okayh, kau nak tumpang parking kete kejap kat depan rumah pun aku xheran..kalau kebetulan aku nak keluar pastu kete kau park depan rumah, boleh je aku cakap elok2 kate nak keluar mintak tolong alihkan kete..xyah pun nak kene berhon2 bagai..tapi dah kalau melampau sgt perangai tuh, kau buat ape pun serba xkene jadiknye..kire seinchi pun kau jangan masuk kawasan rumah aku..plus, perangai jiran yang tah pape cengginie, orang gile pun boleh mengamuk..macam jiran sebelah kanan kite nie.. daun2 pokok mangga dia sokmo la gugur kat depan and dalam rumah kite..tapi tidak pulak kite nak marah ke bengang ke ape sebab bini dia rajin jugak duk menyapu daun2 yang gugur kat depan rumah kite..at least dia ada la initiative nak menyapu daun2 pokok mangga yang gugur kat rumah2 jiran dia..plus, derang xpernah bagi masalah kat kite pun..sebab tuh kite okayh je..

Memula kite xtau sape yang menyapu..bile kite cite dengan hasben kite, dia cakap maybe jiran depan rumah yang tolong sapukan..konfidennyeeeeeeee laki kite tuh..wahhh, yakinnya kamu, hebatnya kamu..hahaha..dengan senyum dan ketawa sinis kite balas balik, “u buat lawak ke ape?..memang xlah dia yang sapu..lambettttt lagi”..ada la lagi ayat2 yang kite cakap kat hasben kite tapi kite xingat ape..kite tau jiran sebelah kanan kite yang sapu sebab ada few times kite pernah nampak..jiran depan rumah kite dia kan tau mengutuk je..nak tolong sapukan tuh memang tidak la..sampai kiamat xkan ada..plus kite xharap pun..bende yang paling dia champion adalah bab mengeji mengata menghina mengutuk org je..itu memang forte dia..susah nak dengar dia bercerita benda baik pasal orang lain selain dari diri dia..kalau tang dia, memang masuk bakul angkat sendiri nok..dialah yang terpaling baik..padahal kalau tanye orang2 yang kenal dia, rasanye ramai yang xsuke dari suka..hahahaa..terbaek kan perangai..😏

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...