Friday, April 26, 2013

:: Bile Perut Dipotong ::

Bile perut dh kene "potong", kene plak pregnant, mmg sgt ssh sebenarnye kan..kite bukan nak mengeluh sbb kite pregnant ke ape..skit pun idok..kite just nak terangkan je yg kalau dh operation kene plak pregnant tuh mmg byk membantu kepada byk faktor..membantu nyeah???...hurmmmm..perut mmg sgt xselesa..kalau tertekan kat tmpt operation tuh kompom rase nak muntah..bile dh baring mengereng ke kiri pastu nak kalih ke kanan mesti perut rase mcm ketat jer..

Sama la jugak kalau duduk..xleh duduk bongkok badan..nnt bile nk tegakkan balik mesti rase perut ketat jugak..pastu jgn la nak berangan nak wat quick movement..rase mcm nak tersiat rase tmpt operation tuh..

Kalau dlm kete yg duduk straight xde wat ape2 pun boleh rase geli2 gak kat tmpt operation..ye la kalau terlanggar lubang ke kete terhenyak2 ke mesti kene pegang perut kalau x die punye geli kat tmpt operation tuh mak aiiiii...nak termuntah pun ade..

Bile duk kat co-driver mmg idok ler kite pakai seatbelt..tp kalau drive sendri sorang2 mmg kite selalu pakai seatbelt sbb kalau xpakai rase mcm bogel jer....hahahaha..tp bile dh operated some more pregnant lagi, dh x pakai sgt dh seat belt nie sbb bile yg tang bwh tuh terkene tmpt operation tuh, aduhaiiiii, ngilu je rase..mmg sgt3 boleh mengundang utk muntah..kalau pakai gak pun kene tarik pjg2 yg kat bwh tuh..

Jalan pun skang nie dh xde dh jalan ala2 gangster..cewahhhh gengster katenye..tingat ade abg kat opis lama kate kite jalan mcm gengster..ahahaha..maknenye jalan kasar2 laaaa..skang nie kene jalan slow motion je, lembut2 gitu..ala2 catwalk u'olls..kuikuikui..kalau jalan kasar terasa2 perut mcm tergedik2 je menari2..wakakakaka..

Itu la die penangan kalau operation time pregnant..tp xpe, "hadapi dgn senyuman, semua yg terjadi biar terjadi"..ewah ewahhhh, smpt lagi selit2 lagu..huahuahuahua..

smiley @ tummy...hihihihihi..

conversation laki bini @ wassup..

kite : alaaaaa, i terlupe nak withdraw duit..
so i xde duit nak lunch..
mok mok : ke dh xde duit??
kite : *senyum lebor smbl ketap gigi rapat2*
(padahal duit ado laie..mmg terlupe nak withdraw plus
kat opis nie plak atm xde..sedih betul)
mok mok : i transfer duit..
*after few minutes*
okayh, duit dh transfer..

Wakakakakaka..boleh guna pakai nie..hurmmm, kalau mok mok transfer pun mmg xkan boleh withdraw duit sbb kat area opis nie mmg xde atm..sooooo, mcm mana pun balik kang la baru leh withdraw..alhamdulillah rezeki ari Jumaat...hikhikhikhik..

12 comments:

  1. jue yang salin operat pun rasa mcmtue..
    sampai sekarang faez dah nak masuk 7 bulan..rasa pedih2,ngilu2 semua masih ada..
    moga semuanya berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  2. geli smpai nak termuntah....hehehe...apa2 pun moga baby nga mummy sihat2 sokmo...=)

    ReplyDelete
  3. kesiannya kat sya..dugaan tapi semua tu ada hikmahnya kan...yg penting sya ada baby..hehe

    ReplyDelete
  4. rindunye nak bace entry falsya.
    dah sebulan lebih x blogging secara berhemah. dah banyak tertinggal. :'(
    someday i'll bace semua pending entry kat blog you ni.

    ReplyDelete
  5. time pregnant la boleh ngelat mcm2
    ahhaa..
    tingi nak bunting lagi tpi itulah..

    ReplyDelete
  6. nory plak yang ngilu sekrang ni...
    hehehe

    ReplyDelete
  7. sampai nak muntah yer dear.. ciannya dia.. tak pe, maybe x lama lagi luka tu dah elok sepenuhnya, xdelah rasa lagi kan..

    take care dear..

    ReplyDelete
  8. aku x tau mcm mana rasa operate. so aku cube bayangkan je yer...
    hehehehe.. kelakar la ko ni sya. untung2 dpt duit free... hehehe

    ReplyDelete
  9. kohkohkohh.. boleh guna pakaiii idea tu... hahhahhaa!! take care syaa ;))

    ReplyDelete
  10. ngeri pulak baca... tp mmg kene hai² sikit lps operate.. lg² tgh mengandungkan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...