Wednesday, April 24, 2013

:: xSampai xKesampaian ::

Kite kan dr dulu duk ngidam sgt3 nak makan nasi daun pisang kat Nirwana, Bangsar...adehhhhh, tp smp skang nie xkesampaian sbb asal lalu je penuh asal lalu je penuh..penuh yg smp berderet2 org beratur kat restoran tuh...time tuh nak beratur sekali mmg xdapek la kan sbb perut dh meroyan dh mintak diisi..so ckp ngan mok mok xpe la gie tmpt lain la..xde rezeki nak makan nasi daun pisang..

Argghhh sedapnyeeeeee nasi daun pisang..kalau kat situ mmg kite makan xpenah lah xabis..ahahaha..minggu pertama xberjaya nak makan..so sudahnye gie Mid Valley sbb situ yg paling dekat ngan Bangsar..smp sana duk berpikir2 nak makan ape..mok mok suruh kite decide sbb die kate kite makan utk 2 org...die ikut je..haiyoooo, xmembantu la mok mok nie..

Sekali terpandang Tony Romas..disebabkan malas mau pikir so sudahnye Tony Romas it is..kuikuikui..kite makan skit je sbb perut dh masuk angin kut..sudahnye mok mok yg abiskan makanan kite..kesian mok mok..

yg atas mok moknyeeee..yg bwh kitenyeeeeee..sedap mmg sedap tp tuh la, makan skit je pun perut dh rase bloated gile..

Next weekend tuh plak try lagi nasib nak makan nasi daun pisang..gie lagi Bangsar..nasib baik la mok mok ikutkan aje..sayang mok mok..tp bile lalu, mak aiiiiii, xpenah xramai org tau..time tuh as always, perut mmg dh xleh nak tunggu dh so gie crk tmpt lain nak makan..sekali mok mok sebut kari kepala ikan kat Kg Atap..tetibe mcm terbayang plak kan..nyum nyum..sedap gakkkkkkkk lunch kari kepala ikan..

Soooooo instead of nasi daun pisang, kari kepala ikan sudahnyeeee..bile la nak dpt makan nasi daun pisang Nirwana nieeeee!!!!..mmg kene ade kat sana kul 11 baru xramai org kut..haihhhhh..

tadaaaaaaaa...sedap gile okayh..kite xbrape amek sgt isi..kite byk amek kuah kari tuh..mmg meletupsssssss lahhh..

Weekend nie nak try gie awal2 kat Bangsar tuh..kalau ramai jugak org, mau kite duk bersila or silang panggung kat bwh bentang la paper ke tikar ke ape2 ke makan kat situ kang...hahahahaha..kalau nak tau dapat ke idok kite makan nasi daun pisang minggu nie, tunggu la next week..kuikuikuikui..

30 comments:

  1. oh tidakkkkkkkkkkkkkkk teringin jugak tapi tak nak kedai mamak...mana nak cari??? hehehe....

    ReplyDelete
  2. yum222...aritu dh try mkn nasi daun pisang kt bangsar...time kitorang p pn rmi dpt meja kt belah luar..dh la panas kn..hehehe....nanti leh try menu kt tony romas tu

    ReplyDelete
  3. best tu...tak pe..yang ngidam tu, sila tuntut yee

    ReplyDelete
  4. Sedap sgt ek falsya?
    Nk bgtau papazakwan la ajak p jjcm
    Kene dptkan jugak tu hihi
    Org kate nnt klu xdpt asek meleleh je air liur baby :)

    ReplyDelete
  5. woww kari kepala ikan tu wat akak terliur..

    falsya kena try sampai dapat tau..kesian kat baby dalam perot tu nak makan..

    ReplyDelete
  6. akak rasa mesti dapat punya.. mok mok kan sentiasa mencuba yang terbaik utk sya... sedap sangatker sya.. akak tak nah ler cuba kat bangsartu. kg pandantu pernah ler rasa...

    ReplyDelete
  7. @pinky alaaaa..kalau selain mamak xtau la plak..hehehe..

    ReplyDelete
  8. xpenah makan kt toni ramas ni hahaa
    aku pon tingin ns daun pisang tgk ramai je dok update arghh tingin tingin

    ReplyDelete
  9. @mama tisya mmg selalu ramai la kat siti..setiap masa mmg penuh je sokmo..stress betull..ahaha...try la yg kat tony romas tuh..not bad laaa...;)

    ReplyDelete
  10. @Nad MamaZN antara yg paling sedap penah falsya makan..serious kene try..nnt kalau dh try bgtau tau..;)

    ReplyDelete
  11. @Zee Suhaini sedap sgt kari kepala ikan tuh..;)

    itu mmg harus dituntut..selagi xdpt..hehehe

    ReplyDelete
  12. @Cho Zila sedap kakkkkkkk..akak try la makan kat situ..sbb bg falsya situ antara yg sedap la penah falsya rase...;)

    ReplyDelete
  13. @Nana nnt ajak abg sarjan gie makan tony romas..hehe..sedap na oiiii..nnt ko turun kl aku bawak ko makan sana..untung2 dua2 boyot dpt privilege xyah beratur..ahahahaa

    ReplyDelete
  14. salam kenal..akak follow sini
    terliurrrr tgk kari kepala ikan tu

    ReplyDelete
  15. sebenarnya dah lama sangat gila mengidam nasik daun pisang ni..kat penang mcm xde je. dulu dok kl keraplah ohhhh

    ReplyDelete
  16. Betul-betul en abang Sya ni sabar dan ikut apa yg Sya nak...

    Harap minggu depan dapatlah makan di daun pisang. Tak pun beli daun pisang buat sendiri kat rumah:)

    ReplyDelete
  17. moga² baby dalam perut dapat merasa nasi daun pisang..insyallah :)

    ReplyDelete
  18. hi mommy!! lame x dgr citer.. dah beransur baik ke.. alhamdulillah.. layankan je selera tu :))

    ReplyDelete
  19. tu dia.. selera mak yong dah mai .. dah...

    ReplyDelete
  20. alahai sian sgt aihhh... yg diidam x dpt lg...hehe...

    ReplyDelete
  21. mak oiii.. selera makan menjadi jadi ye semenjak preggy. xpe makan makan selagi boleh. go go! hehheee

    ReplyDelete
  22. dh pregnant ni makan jgn lmbt2 sgt tau sya. nanti perut masuk angin susah... :)

    ReplyDelete
  23. sedap dan terliurnya baca entry n..pastu fokus dekat2 gambar makanan tuh..adoeh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...