Thursday, November 9, 2017

:: Demam Beralih Tahun ::

Selalu dengar kalau baby2 nak beralih bulan akan demam kan..nie anak dara kite, baru je celebrate birthday die yang ke 4 tahun selasa lepas kat nursery, esoknye flu, and today demam pulak..sobssss..

Malam tadi qisya banyak kali terjaga..kite terjaga dari pukul 2.30 pagi sampai skang nie xtido2..huwaaaaa..die dengan batuk, dengan stuffy nose lagi..kesian manja mommy sorang nie..qisya memang dari baby sampai la skang tido jenis nak berpeluk dengan kite..bile die xsihat nie lagi la kuat nak berpeluk je..berpeluk sambil menggentel2 telinga kite..itu pakej!!.hahahaha..tuh yang kite susah nak tido..sebab bile die pun asyik terjaga2 dari tido, maka kerap lah tangan die duk meraba2 telinga kite..adehhhh..

Bile tido dah berpeluk dengan qisya, lagi la buat kite xleh nak tido..sebab tetibe kite rase tangan die panas, dada die turun naik, jantung die berdengup laju gile, sama laju dengan nafas die..risau betul hati...tsk tsk tsk..then pagi tadi, lepas bersiap, kite dah turun bawah dah..nak kemas beg qisya la, nak buat air minum hasben kite and whatnot, sekali hasben kite turun bawah sambil dukung qisya..selalu hasben kite yg akan siapkan qisya pagi2 untuk ke nursery..tapi hari nie die bawak turun qisya dengan qisya masih lagi berbaju tido..

"I rase qisya nie demam..badan die macam panas je..cuba u rase"..

Hasben kite nie ade masalah nak rase badan anak die panas ke idak dengan tapak tangan die..sebab tapak tangan die sendiri memang dah panas..kadang kite menyirap jeeee ngan hasben kite..ngeeee..mana taknye, kite sentuh dengan tangan kat badan anak kite memang rase panas, bile die pulak sentuh, die kate macam biasa je..last2 kite suruh die sentuh dahi anak pakai lengan die, baru la die akan bersetuju dengan kite, "aah la panas la"..huahuahua..

Qisya xpegi nursery arinie..tumpang umah nenek..nasib baik la anak buah kite dah start cuti sekolah so boleh la die tengok2 kan qisya..and qisya pulak memang rapat dengan die so senang la..
kesian la baby girl manja mommy nie..

Speed recovery kayh sayang..kalau x elok jugak malam kang mommy and daddy balik dari keje, kite pegi klinik kayh..meanwhile, take care kakak!...mommy sayang kakak..

*plannye nak buat entry pasal qisya punye birthday celebration tapi nanti la dulu...hati risau sebab die tengah xsihat skang nie*

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...