Wednesday, November 1, 2017

:: Anak-Anak ::

Lately nie keletihan yang melampau sesangat..gue capek bangattt!!!..

Hari nie kite nak hilangkan penat dengan menatapi gambau anak2 kite..

Kite xtau dah penah upload ke x gambau nie dekat blog..nak mencarik malas..ngeeee..

Geram betul tengok 2 beradik nie..yang kakak jenis sensitive/manja..kite tegur sikit je pun, xmarah xtengking xape..cakap2 biasa je..alih2 tersentap la pulekkkkkk..tetibe je dah kembang2 hidung, bibir dah cebik2, air mata dah bertakung, “mommy jangan marah qisya”..adehhhh..kadang tuh mulalah keluar ayat, “mommy xsayang kite”..sambil2 cakap tuh die pegi satu sudut tekup muka..hurmmmm..hati tisu nau..

Eeiii geram..jelmaan daddy sungguh muka tuh..masa nie kite cakap dengan die, “next year qisya pegi school kene pakai tudung tau”..tuh yang terus die amek tudung die pastu pakai..

The next day bile nak pegi school (nursery), die mintak tudung sebab die nak pakai..ternganga kite kejap..mana xnye, awak dah la ber-skirt..alih2 nak pakai tudung..hehe..then kite pun explained la die yg bukan sekarang die kene pakai tudung..next year masuk school baru yg qisya kene pakai..kihkihkih..

Nie pulak jelmaan mommy..mulut tuh nak muncung je..gigit kang tau ler..

Dengan anak bujang nie memang kite super geram..selalu triggered kepala hangin mommy tau..selalu cuba nak bagi mommy hilang sabar..memang anak lelaki betul..die nak bergurau tapi bergurau die tuh jenis kasar..kalau kite tengah baring, suke betul main landing je kepala tuh..xtengok langsung mana landingnye..feveret spot nak landing-kan kepala die adalah dekat muka atau kepala orang..kite la yg selalu kene..berpinar mata..terus naik darah kite..memang lepas tuh kite menjerit kat die sekuat hati..sakitttttttt wehhh...bergegar otak..itu kalau kat kepala, bayangkan kalau dekat muka die landing..double sakitttt i tell u..tapi die relax je xsakit..hasben kite bile tengok kite lain macam je marah, lain macam je menyinga-nye, cepat2 die amek anak bujang die..sebab die tau, kalau die biarkan anak bujang die dekat dengan kite, end up anak bujang akan sakit sebab kene lepuk dengan kite..

Anak bujang kite memang langsung xboleh tengok kite tido sebelum die tido ataupun bile die tengah berjaga..kadang kite sakit kepala ke, xlarat ke, letih ke, nak la tido kejap..bile kite tertido dekat couch, tau2 je dapat tamparan sulung dekat muka..memang confirm kite akan mengamuk la kan lepas tuh..tampar bukan manja2 punye tampar..setepek die bagi..sekuat hati xde speed limit punye..lepas tuh memang die pun dapat la tamparan dari mommy..bukan dekat muka la tapi..ape gile nak lempang anak..macam mana meroyannye kite bile marah ngan anak bujang kite, masih boleh berpikir lagi nak pukul die kat mana..selalu kene dekat tapak tangan dengan tapak kaki la..

Anak bujang kite pandai main dengan jiwa mommy die..pandai buat muka sampai mommy boleh melting..pastu bile die tau die dah buat salah, dah buat kite marah, tetibe die akan datang dekat kite dengan muka yang sangat syahdu, then mintak hug..hiks..

Die sebenarnye xbagi kite tido..sama la dengan qisya tapi qisya jenis xmemukul..paling kuat pun die akan nangis sambil cakap, “mommy qisya dah tido”..ape saje la korang 2 beradik nie..mommy nak tido pun xboleh..jeles sungguh..kalau daddy tido xpe pulak..this is not fair!!!!..hahahaha..

2 comments:

  1. Hahaha.. itulah anak2.. nanti bila deme dah besar pasti kita akan rindukan suasana masa deme kecik macam ni..

    ReplyDelete
  2. Bila dah tua2 macam pakcik ni, anak2 semua jauh.
    Hujung minggu aje mereka ada.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...