Thursday, November 23, 2017

:: Oooo, Berlagak Nyeah! ::

Sape berlagak???..tuh tuh anak bujang kite tuh..nyampah!!..skang nie die dah beralih arah..dah xberapa nak dekat kite dah..nak kat daddy je..

Ade time nak dekat kite..ade time nak dekat daddy..time nak susu, time nak pakai pampers, time nak tido, baru carik kite..kalau let say die nak “hmmm hmmmm (bahasa isyarat bobot kalau die nak susu)”, and daddy yg buatkan susu, die akan mengamuk2 xnk daddy yg bagi..nak kene kite yg bagi botol susu tuh kat die..

Ade time, datang ngengade die, die nak daddy die yg pegangkan botol tuh..

Macam nie haaaaa..beria nak daddy pegang..sebab tangan die nak pegang henfon tengok didie and friends..haiyoooooo..

Kalau kat luar, mana nak ngan kite sangat..kite xkisah pun..lagi bagus, lagi mommy suke..wakakakakaka..

Nie masa graduation and concert nursery qisya..nanti2 la kite cite pasal tuh..belum nak tapis lagi gambar2..hehe..

Mak kite ikut sekali time nie..nak tengok cucu menari2 atas stage..hahahaa..memang sepanjang masa kat situ, si bobot nie xnak langsung2 ngan kite..dah tuh, nenek ade kan..semua orang pun kalah..memang nak nenek je la..

Masih lagi xnak dengan kite, nak dengan daddy..nyampah!..kengkonon anak daddy, manja daddy lettew..xpe2, like i said, mommy xkisah pun..pegi lah kat daddy..boleh mommy bersenang-lenang sikit..ngeeeee..masa graduation dengan concert qisya tuh, si bobot mengamuk sebab nak pegi dekat kakak die..nak naik pentas jugak..asal boleh je bobot..bile xbagi, tuh yang die kejap kat nenek, kejap kat daddy die..haihhh, memang xboleh duk diam..sampaikan member hasben kite yang duduk sebelah boleh tegur, “boleh tahan jugak anak ko bang”..hahahaha..

Anak kawan hasben kite yg tegur tuh pun lelaki tapi hasben kite cakap jenis yang behave je duk atas riba..tuh yang bile kawan hasben kite tengok bobot, die tegur gitu..kihkihkih..

Kalau nak hantar bobot dekat umah nenek, memang die xnk langsung duduk ngan kite..kadang sampai tertido2 kat daddy..

Macam nie la setiap pagi..nasib baik la jarak umah kite ngan umah mak kite 3-4 minit je..comotnye bobot..dengan ailio basi penuh mulut..kuang3..

Kite amek jugak die bukan xamek..sebab xnak nanti kene kecam dengan netizens dan makcik2 bawang..😏..tapi die akan mengamuk2, menangis2, lembik2kan badan xnak..haih, nasib baik la jalan nak ke umah nenek memang ikut jalan perumahan..kalau x, jangan harap la nak duk gitu tau..kang xpasal2 orang amek gambar pastu viralkan..orang sekarang nie bukannye boleh..asal nampak point, terus amek gambar pastu viralkan..pastu dengan satu gambar yang xtau kesahihannye, pakcik2 makcik2 bawang pun mulalah kecam mengecam..typical!..

Dah sampai umah nenek, nak daddy jugak yang bawak die masuk dalam umah..xnak langsung2 dengan kite..sekali lagi, mommy xkisah pun..biau daddy pulak yang merasa buat gitu..selalu duk je dalam kete menunggu..huahuahua..

Yang xtahan, bile nak balik dari umah mak kite, pun nak daddy jugak dukung..masalahnye, dah sampai umah pun gitu..nak keluar dari kete pun memilih sape yang nak keluarkan die..masih lagi xnak kite..berkalih2 badan..asyik, “no no” je everytime kite nak amek..bile tanye, “nak daddy?”, “haaaaa” dijawabnye sambil mengangguk..

Masa makan pun xnak kite yang suap kalau daddy ade..ditolaknye tangan die..pastu tunjuk2 daddy..nak daddy yang suapkan xnak mommy yang suap..buat kali yang berkali2, hahahaha, mommy xkisah..nak daddy suap??..go ahead..am okayh with it..selalu daddy dapat makan dengan tenang..this time round, mommy pulak boleh makan dengan tenang..hikhikhik..

Ngengada bobot tuh..skang nie nampak la yang die rapat dengan hasben kite..qisya je yang sampai sekarang semua bende nak mommy..setiap kali, “qisya nak mommy..qisya sayang mommy..qisya xsayang daddy”..wahahahha..tapi bile daddy ugut xnak belikan toy, beli ke bobot je, terus qisya sengih2, “ehhhh, qisya sayang daddy la”..huahuahua..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...