Monday, November 13, 2017

:: Kasih Atok Terhadap Cucu ::

Minggu lepas 3 hari qisya xpegi nursery..3 hari lah jugak die duduk dekat umah nenek..hari jumaat nenek dengan atok qisya balik temerloh sekejap sebab ade urusan..semua cucu2 dihangkutnye balik sekali..hehe..

So on the way balik kl, lalu bentong, qisya nampak org jual durian..terus qisya bersuara, “atok, qisya nak duwian boleh?”..hurmmm bile cucu dah bersuara, atok kol adik die dekat perak nun tanye durian udoh luroh ke belum yob..wakakakaka..bile, “ye” dikabornye, malam tuh jugak atok balik kuale (kuala kangsar) gie amek durian..

Semata sebab cucu cakap nak durian hokeyh..memang qisya pun selalu duk menyebut “nak duwian mommy, nak duwian daddy”..memang hasben kite nak beli tp tunggu weekend la..and xsangka pulak atok yg cepat bertindaknye..ate, deme sayang cucu..kihkihkih..

Pegi jumaat malam, balik sabtu tengahari..dalam pukul 5 gitu mak kite kol suh datang umah makan durian..

Antara durian2 yg dibawak balik..ade la dalam 15-17 bijik katenye..

Rambutan kuning..feveret kite..ini xbeli tp petik dari umah arwah opah kite..

Mangga muda pun ade u’ollssss..slurpppp..

Dah selamat buat jeruk mangga..

Semata nak buat jeruk mangga nie, 2-3 kecederan kite dapat..dengan jari2 terpotong sekali..terpotong tuh bukan yg manja2 punye terpotong..kecederaan yg terakhir tuh paling teruk..dalam gile wehh lukanye..isi jari tuh boleh main cak2 lagi..sobsss..tapi tuh la bila jari dah terpotong teruk pun masih lagi teruskan potong buah mangga..xserik!!..hanya sebab jeruk mangga!!!..kebetulan pulak kite baru lepas asah pisau..hurmmm..

Terima kasih atok!!!..

4 comments:

  1. Adoiiii... sedapnya doyan, rambutan & jeruk mangga tu ☺

    ReplyDelete
  2. jeruk mangga lama xmkn...mamaku xpetik kt pokok utk wat jeruk hehe

    ReplyDelete
  3. amboiii atuk..hehehee..tapi memang ye atuk nenek kalo dgn cucu memang laju jek

    ReplyDelete
  4. makkk aiii..semua tu sya sukaaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...