Monday, May 7, 2018

:: My 2nd Fun Run ::

Ahad lepas fun run ke 2 kite..event tuh kat taman botanic shah alam..by right kite berlari dengan ikhwan tapi last minute ikhwan xdapat berlari sebab die xsihat..speedy recovery my running partner!..ade lagi satu event menanti kite xlama lagi nie..hehehe..

So bile ikhwan dah xjadi, kiteorang satu family tido dekat rumah kakak kite kat shah alam..dekat sikit nak ke taman botanic, compared to bergerak dari rumah kite kan..gile jauhhhhhh gombak ke shah alam..30-40minit xlari..

Patutnye hasben kite teman kite pegi taman botanic..tapi bile memikirkan yang bobot akan mengamuk bile die bangun dari tido pastu tetibe nampak muka mak lang ngan pak lang je tanpa mommy ngan daddy, terus hasben kite xjadi ikut, die jaga anak..tapiiiiii, tapiiiiiiiiii..xde beza pun kalau daddy ade..muahahahhahahaha..

Boleh pulak bobot terjaga pukul 6.10pagi..adoiiiii..masa tuh kite dah bersiap..nak susu, dah bagi dah susu..bile die tengah minum susu, kite solat subuh dulu kat luar..tengah solat die mengamuk duk panggil “mmmyyyy mmyyyy”..tetibe die keluar dari bilik..kakak kite pujuk pun xnak jugak..berdiri je sebelah kite sambil menangis..kite habis je solat, terus die peluk kite then sambung minum susu..haiyooooo..lepas bobot habis minum susu, baringkan die dalam bilik, terus kite cabut..

Taman botanic tuh, 15-20minit je dari rumah kakak kite..flag off pukul 7.15pagi..pukul 7 kite dah sampai..bile event dah start, and dah start berlari, ya Allah, nak nangis rase..route kat taman botanic tuh challenging gile..starting je dah berbukit2..bukit pulak bukan yang anak2 punye bukit..curam betul bukit die..menegak!..masa tuh kite hampir give up jugak la..xlarat betul nak mendaki bukit..rase macam nak stop tepi tapi alhamdulillah kite x stop pun..xlarat kite berjalan, bile energy dah recharge-d, kite berlari..

Masa part nak kene mendaki bukit, tetibe kite dapat tips baru buatan sendiri..hehe..tips die jangan jalan pastu mata pandang ke depan..mata pandang bawah je..sebab kalau pandang bawah, xtau berapa jauh lagi nak sampai atas..sooo kite akan keep on jalannnn je nanti tau2 dah sampai..kalau pandang depan, rase macam jauuuuuhhhh je nak sampai..asyik la, “adoiii jauh lagi, adoii, bile nak sampai nie, adehhh, xsampai2 lagi ke”..it’s all about psychology y’alls!..ngeeeee..

Alhamdulillah, kite berjaya habiskan run tuh..antara yang terawal walaupun xde la awal sangat..ramai lagi dekat belakang..hehehe..

Nie baju untuk fun run itu hari..sebelum event dah berebut dah dengan anak dara.. “it’s mine mommy..nie qisya punye”..qisya memang feveret die pony/unicorn nie..kalau masuk toys r us, pony je yang die akan nmpk..kat rumah nie banyak gile toys pony die..

Sementara nak menunggu flag off..kite okayh je pegi sensorang, lari sensorang..xde masalah pun..so lepas nie kalau nak register fun run sensorang pun aiii is okayh je..hehehehe..

Route xsampai 5km..itu je la masa yang kite mampu..janji dapat break masa 48minutes (fun run putrajaya)..for me kire okayh la kan masa tuh..dengan route yang berbukit2..

Yesss!!..kak atul berjaya habiskan run yang boleh dikatakan mencabar jugak la..lagipun kak atul nie newbie diknon..baru nak berjinak2..

Kite terpaksa filter gambar kite kalau x nanti u’olls xboleh beza mana kite mana Hellboy..👹😂..kalau xfilter, lagi merah menyala muka kite..

On the way balik kite kol hasben kite..tanye la bobot okayh ke?..die kate skang dah okayh..pagi tadi dekat sejam die mengamuk nak mommy..sampai termuntah2..penangan amulan bobot pagi tuh, semua orang dalam rumah kakak kite bangun pun 6.15pagi..as in semua tau..adoiiii la bobot..hahahahaha..

Nie haaaa budak tuh..haihhhh..nak kene mommy jugak..daddy ade pun xjalan..

Sampai je rumah kakak kite, tunjuk medal dekat qisya..kemain happy die.. “yeayyy!!..it’s unicorn!!..untuk qisya?..thank u mommy”..aikkk, mommy xcakap pun untuk qisya..suka2 je declare itu die punye..memang die pegang sepanjang masa xbagi orang amek..kite amek die marah..heheh..

So skang nie medal kite dah officially jadi hak milik qisya..😅..ade lagi satu fun run sebelum bulan puasa..tazzabaarrrr!!!..

3 comments:

  1. waaahhh...bestkan fun run...
    nieyl blm terjebak lagi..teringin juga maybe lepas raya nnt la..

    ReplyDelete
  2. Wah.. best tu Fun Run..
    Tahun ni akak tak join mana2 lagi Fun Run.. takde geng.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Wahhh seronoknya join fun run ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...