Wednesday, May 23, 2018

:: Sila Ambil Angka Giliran Masing2 ::

Nak beratur kat mana and untuk ape yang kene amek angka giliran nie??..kihkihkih..

Xde kene beratur pun sebenarnye..saje je..huahuahua..

Bulan puasa nie, on weekends mak kite dah cakap awal2 yang die xnak masak..so kiteorang adik-beradik, akan rotate la every weekend rumah sape yang akan diserbu untuk berbuka..so last weekend, rumah kite jadi tempat semua adik beradik dengan mak abah kite berkumpul untuk berbuka..pagi2 dah pegi market beli barang2 nak masak y’alls..gile ahhhh..dah bertahun2 rasenye xbuat gitu..selalu hasben kite yang akan pegi beli..tapi sebab hasben kite “patah kaki”, so terpaksa la kite menggalas kerja yang selalu hasben kite buat.. ewah wah wah..

Kan selalu orang duk share post yang kalau orang perempuan bila masuk market asalnye nak beli susu dengan roti (contoh) je..tapi bile keluar, tetibe ade telur, sardin, tembikai,  kicap, and etc (contoh jugak)..pastu lelaki pulak katenye, kalau nak beli satu barang, satu barang je la yang dibelinye..hamboiii3..selamba je salahkan kaum wanita yang tangannye bisa menggoncang dunia..kihkihkih..saya bangkang yang arif!!..sebab, orang laki pun sama la..hasben aiii gitu jugek..kalau die pegi beli barang2 yang kite pesan, mesti akan beranak pinak barang2 tuh..selalunye yang beranak pinak tuh adalah barang2 jajan anak2 die..kadang2 barang2 dapur..tengok la mood die and ape barang yang terlintas depan mata..

Okayh mengarut dah..back to our topic..

So on that day, kite masakkkkkkkkkkkk

Ikan goreng garing, sambal sotong, gulai nenas ikan masin talang, telur dadar, sayur kacang panjang goreng (mak kite masak), sambal belacan (mak kite buat), dengan ulam2an..

Lauk2 simple je u’olls..tah la, kite lagi suka makan lauk2 cenggini..terus habis diet aiii tau..weekend nie xtau lagi rumah sape..tapi kalau duk nak ulang rumah kite every weekend pun kite okayh je..lagi kite suke..tapi mak kite la..sebab nanti die susah nak balik..kene menyelinap keluar rumah dengan gaya merangkak semata-mata nak larik dari cucu die yang sorang tuh..sape lagi..si bobot la..hahahahaha..adoiiiihaiii..penangan cucu sampai nenek kene merangkak keluar pintu..😂😂..

5 comments:

  1. Wah.. sedapnya Sya.. lagi bertambah tak sabar nak balik petang ni nak masak.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. perghhh... tb2 rindu bini yg berjauhan.. huhu

    ReplyDelete
  3. perghhh
    sekali gambar makanan
    sedap lah pula tengok
    hahaha

    ReplyDelete
  4. Lauk-pauk simple camtu baru kena dengan selera bulan puasa ni sebenarnya. Bertambah-tambah makannya hikhik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...