Friday, May 4, 2018

:: Sejak Keluar Hospital ::

Awal2 kite keluar hospital, badan kite naik mendadak betul..walhal kite control makan kite tau..tapi die punye naik, dah macam kite melantak makan ape saje..perut xyah cite la..dari kempis (xde la kempis mana tapi kalau pakai baju tuh xde la nampak buncit nau) terus membuncit perut..macam pregnant 3bulan dah rase..

Stress kite masa tuh..asyik la duk ngadu kat hasben kite..jawapan die setiap kali, “u bukannye tebuk perut je..u kan buat endoscopy sekali..kan doc masukkan angin dalam usus u..angin dalam perut u xhabis keluar lagi kut”..xtau la betul ke idok statement hasben kite tuh..mungkin nak bagi sedap hati kite je kut..tapi kut ye pun nak bagi sedap hati, dah nak dekat 2 bulan kut..ngeeeee..

Gilew scawry muka kite..dah macam muka bomoh..muahahahahaa..gambar nie masa dalam proses penurunan berat badan..

Tembamnye lahaiii..pipi tuh memang xleh nak buat ape la..sejak azali memang sejenis pipi kembung..kurus pun pipi kembung, kalau gemok lagi la pipi kembung macam tertelan baking powder..wakakakakkaka..pastu asyik la duk merengek kat hasben kite, “i dah gemok la domokkkkk..susahnye nak turun berat lepas kuau hospital nie”..nak tau x hasben kite jawab ape.. “u penah kurus ke?..sebab u kan foreverrrr domokkkkkkk aiiiiii”..cissss!!!..kuangasam!!..jeles lettew..

Ubat yang doctor bagi tuh buat kite gemok rasenye..sebab doctor ade bagi ubat hormon (sedapkan hati)..ntah la..ye la kut kan..skang nie dah rase badan ringan sikit..perut pun dah mengempis banyakkkkkkkkkk..okayh la walaupun xmacam dulu..tapi xtau la turun berapa kilo..takut nak naik penimbang lagi..setiap hari after balik keje, kite akan paksa diri kite berlari atas treadmill at least la untuk 20minutes..dapat la dalam 1.2km..kalau kite push lagi, boleh pegi sampai 2.5-3km..macam jauh nau je kan..ehhh, nak dapatkan 2.5-3km tuh bapak struggled wehhhhh..nafas tercungap2 mintak udara u know..

Kite skang nie kan dah kemaruk nak masuk fun run..huahuahua..kene plak dalam masa terdekat nie ade event..so kene la carik fitness..fun run before nie untuk 5km, masa kite 48minutes..kite nak try break that time..maybe 5km in half and hour..hurmmm..sounds like impossible kan, but ya, it can be possible also..hehehe..but then tengok jugak la route die cemana kan..kalau route banyak kene mendaki bukit, itu jam, that half and hour tuh akan dijadikan sebagai tambahan masa untuk 48minutes..kihkihkih..

2 comments:

  1. Wahhh all the best ye. Kita tengok dari jauh je la ye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...