Friday, January 4, 2019

:: Manja Mommy ::

Sebelum tuh sebelum tuh, kihkihkih..nak share nak share berita gumbira di pagi hari..haip, no no no..kite xpregnant laaa..hehe..hari nie kan hari jumaat so hari nie adalah hari yang ofis kite membenarkan staff pakai casual..so bile nak bersiap2, saje je la try satu jeans nie..sekaliiiiii boleh masukkkk laaaa u’olls..cer la teka cer la teka size ape???..okayh xyah teka, biar kite tolong jawab kan..size 25 weyhhhhhh!!!!..kak atul is so happy..wakakakakaka..

Okayh sambung..mana kite tadiiii???..ngeeeeee..

Sape manja mommy????..of course la qisya..hehehe..selalunye orang akan kate, anak perempuan akan rapat dengan ayah dan anak lelaki akan rapat dengan mak..kankankan..tapi tidak pada anak perempuan saya yang sorang tuh..hahahaa..

Qisya memang sangat close dengan kite..ape2 sikit je mommy, ape2 sikit je mommy..makan masih nak mommy suap, kalau pagi2 pegi school, nak mommy yang pakaikan baju, ehhh semuanye mesti ayat “i want mommy” la yang keluar dulu dari mulut die..qisya nie very soft-hearted..hati tuh tersangatlah sensitive dan sangat lembut orangnye..bile cakap suara tuh lembut je..senang cite anak dara koi nie cembeng orangnye..cembeng tuh dalam erti kate lain cengeng..

Air mata qisya nie memang murah sangat..senang gile nak keluarkan air mata..xboleh langsung orang tertinggi suara sikit dengan die..mulalah mencebik lepas tuh tau2 air mata dah laju dah mengalir..kadang kite xyah nak jerit2 marah2 kat die pun..in certain situation yang die tau kite marah, even kite xbersuara pun, cukup sekadar buat xtau je dengan die, pun dah boleh buat air mata die mengalir dengsn laju..selagi kite xpujuk die, selagi tuh la air mata akan mengalir sambil mata die duk ikut je pergerakan kite dengan harapan kite pujuk die..

Kadang qisya punye tahap manja, sampai kite naik rimas..wakakakka..ye ye, mesti ade yang cakap mak mende ler yang cakap gitu ke anak..hurmmm, xde la setiap masa kite nak rimas..kite pun reti penat..ade time lepas penat2 buat keje, nak la duduk berehat2..time tuh jugak la qisya akan datang sambil cakap, “i want to lay down with mommy”..huwaaaaaa, selalunye kite okayh je, layankan je qisya..tapi ade time bile kite terlampau penat, kite just nak seat down, laid back and relax..sebab qisya nie kalau lay down dekat kite, tangan die jenis merayap2..duk nak mencapai telinga kite then gentel, duk usap2 lengan, ehhhh, kire tangan tuh xreti nak duk diam la senang cite..bile dah terlampau penat, itu yang jadi punca rimas tuh..hehe..

Masih lagi ye, masih lagi tido nak berpeluk dengan kite..buat penat je mommy deco bilik qisya cantik2 tau..skang nie bilik qisya dah jadi guest room and bilik mainan anak2..mainan kemain banyak..sakit mata tengok..nak kemas pun xkemas2 lagi bilik qisya..qisya masih lagi dengan habit die kalau nak tido mesti kene menggentel2 telinga kite..masih..kadang part rimas tuh bukan takat bile die nak lay down dengan kite kat couch je, masa nak tido pun sama..huahuahua..sama macam tadi la, bile terlampau sangat penat, kite nak la baring dengan tenang..bile qisya datang dekat kite, kite cakap la, “qisya go lay down at your place..mommy tired sangat3 nie..please!”..sentap terus anak dara..tau2 je dah dengar sokseksoksek..nangis la u’olls apo laie..hurmmmm..kadang kite mengalah jugak, tapi kadang xsempat mengalah dah tertido..hiks..

Bukan jauh pun jarak kite dengan qisya..kan dah sambung 2 katil..kite satu katil dengan hasben kite..tempat qisya betul2 sebelah kite je walaupun berlainan katil..kire tangan kite memang sampai sangat la dekat qisya..tapi still die xnak jugak..die nak jugak baring berbantal lengan kite, and tido berpeluk dengan kite..itu la die peel anak dara kite..bobot tempat die memang dekat tepi sekali..macam dah besau sangat je si bobot tuh..kite memang akan letak bolster kat tepi die sebab takut die jatuh katil..ye la kan dah kalau tido dekat tepi katil..asyik la die sepak bolster tuh bagi jatuh..kite bising la, “bobot sepak lagi sekali, tido dekat tempat qisya”..pastu menjawab plak tuh.. “ini empat(tempat) bobot arrr..bot ido(tido) shini”..sambil tangan duk tunjuk2 “tempat bobot” tuh..gerammmm je..mulut dah la macam orang tua..then kite letak balik bolster tepi die.. “bobot jangan la sepak..mommy letak sebab xnak bobot jatuh..kang bobot jatuh kang cemana..haaaa haaaa..kang mommy bawak pegi klinik jumpa doctor nak?”..hahahaha..bobot die nie pantang dengar klinik ke ubat ke..memang die xnak and memang susah nak bawak die pegi klinik..haih..nanti la kite cite pasal bobot..banyak kalau nak cite pasal die nie..haks..

Ini la anak dara kite..si manja mommy!!..bile kite tertinggi suara sikit je, xmarah pun, tetibe qisya akan cakap, “mommy not love qisya ker?”..aik, adehhhh..

Mengelamun..itu mmg qisya la..kuat mengelamun sangat..kite geram bile die makan sendiri..si adik dah 2 kali tambah, die separuh nasi xhabis lagi..even aunty dekat school pun cakap bende sama..aunty pun xnyabau nak tunggu qisya habiskan makanan die..sudahnye aunty yang suapkan die..😂..

Qisya nie die jenis mendengar kata..anak yang baik (mudah2an sampai bebila..insyaAllah)..kadang kalau die terlanggar kite ker, tangan/kaki terkena kite ke, ehh ape2 je la, mesti die cepat2 and kelam kabut akan cakap sorry.. “oh oh sorry mommy sorry..im sorry..qisya xsengaja”..masih lagi boleh nak berkompromi la walaupun in between tuh ade adegan air mata..hahaha..adoiii, nasib baik la yang cengeng nie adalah anak perempuan kite..sebab cengeng dan perempuan adalah sangat sinonim..so xleh nak buat ape..kalau anak lelaki yang cengeng, mau kene sergah je dengan kite rasenye..cuba tanye anak buah kite yang laki tuh mesti die pun bersetuju part yang kene sergah..huahuahua..

Ini kalau bff's kite baca nie, mau dieorang komen nie..macam mana diah komen dekat FB kite.. “eleh mommy tuh pun cengeng ade hati nak ngata qisya”..wakakakakkaa..

Qisya dalam kete pun nak jugak berhempet dengan kite..bile suruh duduk belakang, “i want to seat down with mommy”..bile xbagi, as usual, mulut akan mencebek, and air mata akan mengalir dengan lajunye..hehehe..kete daddy ade 5 seats dekat belakang..2 dari 5 seats tuh siap boleh baring and boleh rest-kan kaki lagi..sambil2 baring, boleh tengok kartun lagi..kemain selesa kete daddy tau..and memang daddy beli kete tuh pun sebab nak bagi anak2 die selesa..lagi nak berhempet dengan mommy dekat depan..ape laaa qisya nie..

Tahun nie dah 6 tahun dah anak mommy..cepatnye lahai besau..2 hari nie qisya xsihat..demam dengan selsema..kesian die..so hari nie qisya absent..xgie school..rest well manja mommy..get well soon and speedy recovery sayang mommy..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...