Tuesday, April 16, 2019

:: Ketenangan Di Rumah ::

Sebelum tuh, kite belanja selfie satu kali..
Tatap la muka kite puas2..semoga anda beroleh ketenangan jiwa dan raga..sebab sekarang nie ade je orang yang xtenteram jiwa dan raga especially hati die tuh..asyik nak sakit hati je dengan kite..xhabis2 nak berdengki je dengan kite..padahal xde berjumpa, xde bercakap, xde bertegur pun..kesiannnn orang tuh sebab ade masalah hati..nak kene bagi hadiah clorox gamaknye..bagi cuci sikit hati tuh..bagi bersih dan putih sikit hati tuh..tapi rasenye kalau bagi die telan clorox, 3 botol pun xcukup nak bersihkan hati die..sebab dah teramat3 kotor yang kalah loji kumbahan dah rasenye..ehh, loji kumbahan tuh polite sangat bahasa..okayh, i rephrased back my words..sebab dah teramat3 kotor yang kalah LOJI TAIK..wakakakakkakaka..dah ade yang tersembur nasi lemak, neskepe tarik, teh tarik, roti canai ker?..jikalau ade, itu maknanye, jiwa dan raga kalian semua sudah selamat beroleh ketenangan..kihkihkih..plis don’t caruts hakak..😂😂

Ketenangan di rumah adalah bila rumah kau neat and tidy..hahahahahahhaha..

 gambar di-capture-d guna panorama..nampak je besau..tapi xde la besau mana pun ruangan..hahaha..u'olls tetipu dek panorama..huahuahua..
tenang je hati dan mata tengok rumah kemas..nie xtau la berapa lama boleh bertahan cenggini..buat masa nie, setakat hari nie, masih lagi boleh bertahan la..kahkahkah..
 
Bile ade anak2 kecik nie, nak mengharapkan rumah tuh sentiasa kemas dan bersih, memang amat sukar ya wahai pembaca2 setia ku dan pembaca2 come and go ku sekalian..baru je settle-d mop lantai, baru je palingkan badan nak berjalan pegi ke dapur, tetibe, “mommy, bobot/qisya tumpahkan air”..hurmmmmmm..mommy korang nie dah la sabarnye kurang dan amat2 nipis dan tipis..jangan la cuba2 nak uji sabar mommy nie setiap kali..haish..tapi tuh la, senipis dan setipis mana pun sabar, rase macam susah nak marah..pelik kan, ya kan ya kan ya kan..hahaha.sebab ape tau..sebab sebelum kite sempat buka mulut, “bobot/qisya sorry mommy..sorry mommy..bobot/qisya xsengaja”..pastu dengan pakej buat muka comel siap pelukan..
korang ghase????..akan jadi marah ke tidak kalau tengok muka 2 beradik nie..ahahaha..

Mana la x sejuk hati kite nie..rasenye derang buat gitu lebih pada takut kene marah..wakakakkakaka..dah tuh, derang pun duk kate “mommy garang, mommy monster" and so on..ngeeee..tapi tuh la, cemana garang pun kite, anak2 tetap la akan mengendeng jugak kat kite..kite pun xde la garang and nak marah xtentu hala..most of the time kite manjakan je derang..layankan je derang..

Hurmmm, nie nak buat luahan perasaan sikit pasal manusia yang berhati hitam lagi busuk kalah loji taik..maaf la ye kalau ade yang x selesa..kalau ade yang x selesa, kite nak cadangkan untuk tidak baca ape yang kite nak luahkan..sebab ape yang bakal kite nak luahkan nie akan buat perception orang2 towards kite lain..but yaaaa, again again and again..kite xkisah ape orang nak pikir pasal kite janjiiii, "MESSAGE SEND!!!!!"

Hasben kite ade pinjam account Netflix sorang hamba Allah nie..account Netflix kan boleh dikongsi2..owhhh tidak2, bukan hamba Allah ini yang berhati busuk dan hitam..bukan die..hasben kite kate kalau die nak guna account hamba Allah nie, every month die akan bayar la RM16 dekat hamba Allah nie..kite pun okayh la sebab RM16 je pun sebulan..dari pasang astro tapi channel tah pape..and plus bukannye hall atas tempat berkumpulnye kami satu family untuk tengok tv or movie ke ape ke..

So semalam kite dapat tau yang makhluk berhati busuk dan hitam nie dah claimed kate hasben kite xbayar duit Netflix dekat sorang hamba Allah nie..xpayah la nak tuduh2 orang lain konon menyampai2 kata2 kau tuh..bende nie aku tau sendiri..perangai syaitan kau nie, xyah nak tunggu orang yang menyampai, kau sendiri yang sebenarnye sampaikan perangai syaitan kau..dasar $%^&# betul...eiii, kalau la aku boleh mencarut2 dalam nie, skang nie berbakul perkataan carutan kau dapat..ke kau macam sakit hati..ye laaa kan, kau baca blog aku yang aku cite aku skang nie dah ade port baru lipat kain..sambil lipat kain boleh tengok movie dekat netflix..so bile hati kau tuh hitam dan busuk, terus kau text laki aku kan tanye dah bayar ke belum duit netflix dekat sorang hamba Allah nie..butt-hurt sangat dah kenapa kau nie..ayat kau konon kesian dekat hamba Allah nie sebab menanggung sorang2 duit netflix..lakhanat la pangai ko tau..memang setan gile!..keji sungguh perangai kau kan!..kalau kau kesian sangat dengan hamba Allah nie sebab menanggung sorang bayar duit netflix, kau bayar penuh ape yang hamba Allah nie dah bayar masa register-ed account..

Sumpah kite marah, bengang semua ade..weyhh jahanam, laki aku mintak password netfix tuh 30/3/2019 to be exact..aku ingat date tuh sebab date tuh adalah date yang orang tv panel dtg rumah aku pasang tv panel dekat hall atas tuh..hari nie baru 16/4/2019 la hanat..gaya kau bercakap kan macam laki aku dah guna account netflix tuh setahun tapi satu sen haram pun xbayar..sebulan xsampai lagi la hawau!..baru 18 hari la syaiton!...haaa kannnnn..

Xbanyak cite, terus kite text hasben kite..kite tanye die kenapa die xbayar lagi duit netflix..then kite cite yang si jahanam tuh dah tuduh die xbayar duit netflix dekat hamba Allah nie..hasben kite kate, memang la die nak bayar tapi sebulan pun xsampai lagi..pastu kite cakap lagi, yang si jahanam tuh gaya die bercerita macam kite nie dah pakai hak orang setahun tapi xbayar satu sen pun..time tuh kite cakap dengan hasben kite, suruh cancelkan account netflix dengan hamba Allah tuh, and bayar balik duit dekat si jahanam tuh kononnye die dh tolong bayarkan la ape la..siap kite cakap, "i boleh tolong u bayarkan RM16 dekat si jahanam tuh..i sendiri boleh bagi duit tuh kat tangan die..i bagi terus RM20, extra 4 ringgit"..hasben kite xbagi..die kate xyah la kecoh2..tapi betul jugak..kialau kite yang pegi, rasenye kite xleh control mulut dengan baran kite nie..kut kang kene sembur si jahanam tuh dengan kite..

Banyak kali kite cakap dengan hasben kite cancelkan account netflix and bagi balik duit 16hengget tuh..kite siap cakap dengan hasben kite, "sebenarnye kalau u nak tau, si jahanam tuh die tau i tengok movie dekat netflix sebab die baca blog i..so die terus jadi parkinson..itu yang xsudah nak ngungkit nak cite pasal duit xbayar segala bala"..ehh, baik la xde account netflix langsung la..aku xhadap la..tv kat atas tuh boleh log in youtube..banyak je movie yang ade dalam youtube tuh..tuan empunye account netflix xde masalah, tapi yang si bahalol nie kesialan teruk pangai die..

Pastu hasben kite cakap memang die plan nak bayar lump sum terus dekat hamba Allah tuan empunya account netflix untuk setahun..macam xsenonoh pulak rasenye nak bayar 16hengget je sebulan..tapi tuh la, si jahanam yang xde kene-mengena tuh pulak xmenyempat2 yang kecoh lebih..tuan empunye xde cakap ape pun..lagipun nak cakap ape, bende xsampai sebulan lagi..

Hasben kite cerita, semalam sebelum kite duk bingit dengan die pasal netflix nie, ade budak ofis die ajak sharing untuk register account netflix..tapi hasben kite kate die dah ade..kite cakap, "hah, dah alang2 jadi gini, join je la..biarlah sharing dengan kawan..kalau masih lagi pakai acc netflix yang kite tengah guna skang nie, memang sampai mati la si jahanam tuh asyik duk ngungkit je..masalahnye tuan empunya xbising..orang lain pulak yang kecoh lebih"..hasben kite seems like bersetuju..and die pun dengan rela untuk xnak share dah account netflix dengan hamba Allah nie..so kepada si jahanam, dari elok2 hamba Allah tuh ade sorang yang boleh kurangkan beban die, terus jadi xde..so skang nie, konon kau "BAAAAIIKKKKK" sangat sebab xnak hamba ALLAH nie menanggung sorang2, apa kata kalau kau tanggung 2 account..hah, kau bayar 2 account terus..boleh ringankan beban hamba Allah nie..ye dok????..

Ini kire peringatan la dekat si jahanam tuh sebab aku tau kau baca blog aku nie..kalau let say laki aku ade cakap dengan kau nak pulang balik acc netflix tuh, xyah la kau buat perangai manusia yang bertopengkan syaitan kau tuh..konon kau xbersalah..kau diam je xyah cakap ape2..jelek la dengan perangai kau nie..xyah la nak keluarkan taik2(kata2) dari mulut kau tuh..biarlah hati kau je yang bertaik..jangan nak taikkan lagi mulut kau yang memang sentiasa dan selalu bertaik..perangai tuh dah boleh2 dah la berubah..ehhh, tapi xboleh jugak berubahnye..sebab dah liat..dah sebati..kalau dari awal perangai dah kesialan, memang kesialan la sampai bebila..aku cuma boleh doakan semoga Allah berikan kau hidayah sebelum kau menutup mata..sudah2 la nak bermusuh dengan orang..

And tolong la muhasabah diri tuh sekali..orang sekeliling kau pun dah xsuke kau..kalau aku sorang yang bermasalah dengan kau, memang aku sendiri la yang bermasalah..tapi kalau 20 orang bermasalah dengan kau sorang, paham2 sendiri la..tapi tah la, kau tuh spesis bahenol jugak sebenarnye..kau akan pikir, 20 orang nie yang teruk sebab suka carik masalah dengan kau..dan kau sorang je yang mangsa keadaan..wahahahaha..mental illness sggttt!!..

Patutnye entry nie pasal ketenangan..end up dah bertukar kepada ketegangan plak dah..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...