Thursday, May 16, 2019

:: 1st Day ::

Tiberrrrr je 1st day..hehehe..ape yang 1st day???..sat naaaaa..

Semalam, 1st day anak dara kite puasa penuh..hehe..alaaah, tau la anak u’olls dah berhari2 puasa..relax la..chill2 sudeh..itu anak u’olls, ini anak kite..ehhhh, tiber!..hahahaha..xde la mana la tau kut2 ade yang macam, “alah, anak baru 1st day puasa pun dah kecoh..anak aku pun 6tahun jugak..puasa dah 4-5hari dah puasa penuh”..kut la ade yang terdetik gitu..ngeeeee..

Kite xpaksa anak dara kite puasa penuh..even dekat school pun, kite pesan kat aunty, kalau qisya xlarat, bagi je die makan..ikut daya die lama mana die mampu bertahan..sebab few times la aunty text kite tanye “salam puan, today qisya fasting or not?”..hihihi..sebab bile time breakfast, lunch and tea-time, qisya asyik la duk cakap, “i’m fasting aunty..fasting cannot eat and drink”..aunty sampai naik risau sebab setiap kali aunty text, kite akan mentioned yang “qisya xbangun sahur”..bukan xgerak, gerak je..bile kejut bangun sahur, die xpuasa..bile xkejut sahur, tetibe nak puasa pulak..

So kite just pesan kat aunty tolong tengok2kan qisya..if die nak fasting, just let her be..but if qisya ask for food or water, mintak jasa aunty untuk bagi la..and nasib baik memang kat school memang dah standby dah makanan untuk anak2 yang puasa tapi xmampu nak habiskan..so lega sikit kat situ..sebelum nie paling lama qisya bertahan sampai pukul 6.30petang..hehehe..time tuh nenek amek kat school..so bile balik qisya nak singgah kedai beli cookies and water..lapar katenye..nenek pun xmembantah..sebab nenek kate, jangan paksa..ikut sampai mana qisya mampu..kalau die mintak makan ke minum ke, jangan tahan..takut lain jadiknye nanti..baiklah nenek..mommy xleh nak cakap ape..mommy surrender..hahahahahahaa..alah, kite xkisah pun kalau mak kite nak “bukakan” qisya..sebab kite sendiri pun xpaksa..ikut la lama mana die mampu..

But then, semalam, pecah rekod qisya puasa penuh..yeayyyyy!!!..woot woot!!!..ayat qisya lepas berbuka, “boleh la qisya collect duit raya”..erkkkk, kuikuikui..semua yang berkenaan sila standby duit raya..Handbag merah dah standby..wakakakakaa..

Semalam sebelum berbuka, daddy qisya saje bawak qisya pegi bazaar ramadhan..macam2 die nak daddy kate..semua nak..pastu xnak makan nasi..nak makan chicken chop je..daddy pun ikutkan je kehendak anak dara die..anak dara 1st day puasa katenye..hehehe..
Sayang manja mommy nie..hari nie qisya bangun sahur..xtau la die puasa ke tidak hari nie..hehehe..kite siap pesan sebelum hantar die pegi school..if xlarat fasting, just inform aunty..don’t force..okayh je jawabnye..tengok la petang nanti cemana..ngeeee..

Gud job kakak!!!..mommy so proud of u!!..muahhhhhhxxxxx...mommy love u 3000..143 manja mommy..ehh, lamanye xmenyebut 143 tuh..rasenye kalau cakap dengan qisya 143, bukannye die balas 1433..maybe die akan balas, "143 equals to what mommy?"..ahhh sudah, mommy nak jawab apooooo!!..kihkihkih..

1 comment:

  1. good job qisya...suka puasa ye...sama la...anak Mama Yan ni ha... bila tak habiskan meals dia kata dia puasa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...