Tuesday, May 21, 2019

:: Weekend Yang Panjang ::

Hi korang..ade yang cuti ker?..hehehe..kite???..rahsia..kihkihkih..

Hari nie ramai yang amek cuti kan..dah tuh cuti “kapit”..mesti la ramai yang amek cuti..ade yang cuti sebab nak shopping, ade yang cuti sebab nak balik kampung..kalau skang nie kite ajak hasben kite pegi shopping, kompom die xnak..malas nak bersesak2 dengan orang..sebab tuh kiteorang dah settled dah shopping raya last week..

Tapi betul la..shopping raya kami penuh ketenangan dan kedamaian..sooooo peacefulllllll..owh, masa shopping raya baru nie, kite dah x merajuk dah dengan hasben kite..so kite shopping sakan..xberapa nak sakan macam tahun2 sebelum nie..tapi sakan la dari masa memula shopping..ngeeee..skang nie kite nak memujuk balik hasben kite pegi mitsui..tetibe ade plak barang nak mencarik..tapiiiii takut..takut hasben kite bising..hehehe..padan muka, sape suruh itu hari merajuk xpasal2..ingat ye u’olls..nak merajuk dengan suami, kene tengok tempat, keadaan dan juga masa..jangan sesekali merajuk kat shopping mall..kalau window shopping je xpe merajuk, tapi kalau pergi mall untuk shoppingggggggggg, manyakkkk lugiiiiiii woooooo i tell yu..penyesalan xsudah!!!..sobssss..

Okayh2, nuff bout that merajuk thingy..

Cuti 3 hari baru nie xde buat ape sangat pun..sabtu xkeluar..ahad keluar pegi one utama sebab nak hantar handbags untuk di-polish..katepun nak raya kan..plan asal nak ke the gardens..tapiii sebab kami nak ke H&M, maka ke one utama la kami..isnin pulak petang baru keluar..itupun sebab nak berbuka kat melawati mall..bawak mak abah kite berbuka luar kat tempat feveret mak kite..Johnny’s..hehehe..

So sepanjang 3 hari cuti, kite nekad untuk settledkan kain baju yang dah 3 minggu tersadai..
Tuh diaaaaaaa..sebakul besar baju2 suami kite menanti untuk digosok..

Baju2 untuk dilipat dah settled dah sebelum nie..3 bakul kau..patoh pinggang koi..bukan setakat lipat je tau..sebelum lipat, kite gosok dulu..sejak pakai dryer nie, komot2, keromot2 makin menjadik2..dulu masa masih jemur kain kat ampaian, tidak la pulak nak kene gosok sebelum lipat..wrinklessssss xde la teruk sangat..tapi sejak keringkan dalam dryer, makin menjadik2..nak biaukan je kedutan kat semua baju-bajan, boleh je..tapi sudahnye kite gosok jugak sebab aakit mataaaaa..

Settled jugak dalam masa 3 hari..yang mana nak lipat, yang mana nak gosok, semua dah settled..tapi kegembiraan itu hanye bertahan selama beberapa minit je..kite turun je bawah, hasben kite otw bawak 2 bakul naik atas.. “haaaaaaaa, ade lagi ker?..bila nak habis nie..😭😭😭”..lepas lipat and gosok baju2, kerja hasben kite pulak menyusun baju2 yang dah dilipat/digosok..xmampu rase kite nak susun..

2 comments:

  1. hahaha....i feel you...anak yang dah sekolah 5 orang...tambah baju ayah...semua pakai dryer pulak tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...