Thursday, May 23, 2019

:: Anak-Anak Sejenis Tido Lambat ::

Anak2 kite xmacam anak2 orang lain..anak2 orang lain pukul 9.30-10.00 malam dah tido..katepun anak2 korang, anak2 kite, mesti la lain kan..kite okayh je anak2 lambat tido..sebab esoknye derang yang ngantuk, bukan kite..wakakakakaakaka..sape suruh xnak tido awal..sape suruh xnak dengar cakap mommy..haaa haaaa rasakan..huahuahua..anak2 kite selagi xkene jerit, selagi tuh la xtido..xkisah la pukul berapa sekalipun..naik pukul 10malam, pukul 12tengahmalam xtido lagi..cakap elok2 xnak dengar, memang kene jerit la sape yang xtido lagi..selalu kene si bobot la..xmakan saman langsung..kihkihkih..

Bile dah kene marah, eh eh, die merajuk pulak dengan kite wak..satu keje plak dah kite kene pujuk..ngengada tau bobot..

Sedangkan hari biasa gitu, apatah lagi hari cuti..derang akan tau bile cuti yang xkan pegi school..so malam tuh memasing akan buat perangai xnak tido awal..macam2 bende derang buat..si bobot die memang sejenis yang banyak akal dan panjang akal..adeeeeeee je alasan die xnak tido..nak habiskan tengok cite katun la, lapar nak makan la, ehhh, macam2 lagi la yang die nak..
Time nie pukul 1lebihpagi..lewat kan..kan kan kan..

Saje je kite tutup lampu, pasang lampu dekat keliling tv panel je..konon nak bagi suasana yang cozy la..konon cepat sikit layu mata si bobot sambil2 die minum susu..konon2 je la kekdahnye..sekaliiiii eh eh, makin terang pulak mata die..makin active pulak si bobot..kompius mommy..bobot minum susu ke bobot minum gula..sama naik je dengan si kakak..kite kat meja makan masa nie usha perangai 2 beradik tuh sambil menikmati bubur kacang hijau yang dicicah bersama roti..slurrppppp!!!..

Dah boring main kat depan tv, berempet pulak 2 beradik kat meja makan..mommy baru je nak menikmati bubur kacang hijau cicah dengan roti, korang duk menyelit2 kat mommy..hurmmmmm..ape yang ade kat atas meja makan pun jadik nak buat main..
Tah ape tah nama bende alah tuh tah..pun jadik jugak idea buat topi kononnye..
Kemain lagi posing control..itu bukan posing control hensem control macho tau..itu posing nak menahan bende alah tuh daripada jatuh..kihkihkih..

Masa nie nak tau anak2 kite tido pukul berapa?..pukul 2.45pagi..sigh..aunty bobot kat school kadang ade la text personal dekat kite..hantar video dengan gambar die kat school..sambil buat coloring sambil tersenguk2 nak tido..siap geleng2kan kepala..geleng2 kepala acah2 nak bagi segarkan bijik mata..hehehe..
See see..gerammmmm je..

Bile xcukup tido, bobot moody kat school..aunty kate bobot banyak senyap je..xbanyak cakap..pendiam aunty kate..bile dengar tuh kite terkedu kejap..whattt???..bobot pendiam????..what???..say no more!!!..errrmmmm ermmmmmm *snap fingers*..hahahahhahahaahhaha..

Xcukup tido punca bobot pendiam..kadang kite xbagi mak kite biarkan bobot tido petang..sebab kalau die dah tido petang, malam tuh nak tido susahnyeeeeeeeeee lahaiiiiiii..sokmo la nak kene membebel2 suruh tido..ugut semua cukup..tapi tuh la bile bercakap dengan bobot, ade je akal die nak pujuk kite..haish..macam qisya die senang je nak tido sebab qisya jenis xtido petang..pagi bangun, membawak ke malam xtido2..yang jadi susahnye qisya nak tido sebab bobot kacau ajak main..🙄..


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...