Tuesday, October 22, 2019

:: Clingy ::

Sape yang clingy???..anak2 kite yang clingy..hehehe..

Qisya tuh memang clingy la..sejak azali gitu..tah laaaa, anak 1st gamaknye mmg gitu kut..nak2 perempuan pulak tuh..lagi double clingy..hahaha..tapi kadang macam kesian ke qisya sebab setiap malam kite xdapat nak melayan clingy die tuh..malam2 kan bile nak tido qisya suka mengendeng2 dengan kite..main2 telinga la, duk usap2 tangan kite la, ape la..dulu melayan la jugak tapi buat masa skang nie kite xterdaya nak melayan..kite jadi rimas sangat..sebab skang nie kite nak bergerak ke kiri ke kanan kadang pun terhad sgt movement tuh..

Pastu dengan xcukup nafas lagi, lagi terasa rimasnye lahai..pastu kalau qisya mengendeng kite, space kite nak tido jadik makin kecik..sebelah kanan dah hasben kite, sebelah kiri pulak qisya..kite dah macam terhempet macam sandwich dah kat tengah sampai xleh nak bergerak..pastu kadang dedua beranak duk memeluk kite..kanan apaknye, kiri anaknye..walaupun skang nie kat dalam bilik kite katil masih lagi bercantum 2, tetap kite xleh bernafas tau..cantum la katil super-king sekali pun, tetap space kite gitu jugek..haluih amat..

Start 3-4 bulan lepas memang kite akan paksa qisya tido jauh sikit..xde la jauh sangat perginye..masih lagi sebelah kite tapi tido kat betul2 tempat die la..lepas tuh apa lagi, mulalah drama air mata keluar..kesian memang kesian tapi kite buat keras kite..elehhh, buat keras kunun, sudahnye xsampai hati jugek nak buat keras..last2 bagi tangan je kat qisya..bagi tangan je pun dah cukup buat qisya lena..janji ade sentuhan dari mommy die..hehehe..kadang kite sampai kene ugut qisya..kalau xtido betul2, kite kate kite akan heret die gie tido dalam bilik sendiri..si bobot lagi la suke kalau kite cakap gitu..sebab ape tau, sebab die boleh main toys dalam bilik kakak die..haishhh..

Kite nie kan duk kate anak dara kite cengeng la, hati tisu la, sikit2 nangis sikit2 nangis..kau sedau x sya yang qisya tuh menurun perangai kau..hahahaha..baiklah kite ngaku..kite nie sejenis yang cenggeng sebenarnye..senang betul nak keluar air mata..kadang dengar lagu pun x semene2 air mata akan jatuh..tetibe je xtau kenapa..nak kate menghayati bait2 lirik lagu tuh tidak la jugak..nyanyi lagu negaraku pun mata boleh bertakung..wakakakakakaa..kite memang senang sangat nak menangis..paling senang kite nak nangis adalah pasal anak2..macam baru nie qisya grading taekwondo..air mata sis bertakung hokeyh..masa tuh kite dengan sedaya upaya menahan diri supaya air mata yang bertakung tuh xmeleleh..adoiii, kronik betul..shame on u la sya..baru anak pegi grading taekwondo kut..durghhhh!!!!..anak masuk kindy pun kite nangis..anak ade concert graduation pun kite nangis..eehh, macam2 situation la yang boleh buat kite menangis..super kronikkkkk betul!!!..hahahahaha..

December nie ade orientation untuk sesi persekolahan qisya..and chances yang air mata kite bertakung nanti amat3 tinggi..tahun depan qisya masuk darjah 1 memang kompom meleleh air mata kite..dasar cengeng!!!..air mata tuh murah sangat la sya oii!!..buat malu je..patut kau tuh yang masuk taekwondo nak bagi tough sikit hati..hahaahahahaha..kite nie kan even air mata bertakung pun boleh buat muka kite jadik merah, hidung kite jadik merah..menguap pun air mata keluar macam air terjun..cemana tuh..hurmmm..
eeeii, geram betullll dengan 2beradik nie..skang nie bukan qisya je yang clingy..4-5 bulan lepas, bobot pun tetibe je jadi clingy sangat dengan kite..hati tuh tetibe je sensitive sangat..xleh orang tegur ke, tertinggi suara ke, kang mulalah menangis..kuau ler ayat2, "mommy marah bobot"..

Walaupun kite nie cengeng, tapi at the same time kite nie bengkeng..sejenis kepala angin ye jugek..tah la, perangai kite nie memang tersangat laaaaaa unpredictable..jenis xleh nak jangka..bile perhati betul2, perangai kite banyak menurun dekat anak2 kite 2 orang nie sebenarnye..qisya dapat part cengeng, hati tisu, sensitive and yang seangkatan dengannye..bobot pulak menurun perangai kite yang unpredictable..perangai yang susah nak jangka and susah nak baca..pastu dapat perangai kite yang, jangan la dipaksa kalau dia xnak..kalau xnak, means xnak la..paksa la cemana pun, memang xkan dibuatnye..gituuuuu..hurmmmmm..

Harap2 anak no 3 nanti ikut la pulak perangai apaknye yang relax, cool dan penyabar..insyaAllah..ngeh3..

2 comments:

  1. kalau nak anak no 3 ikut apaknye.. kena la hari2 tenung menenung muka apaknya.. heheh...

    ReplyDelete
  2. kadang rimas tapi bila tak clingy rindu pula kan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...